"Sufăr de pitiriazis uscat al scalpului"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ADRIANA - Târgoviște, F. AS 498)

Nu vă mai spălați pe cap cu șampon. Folosiți ceaiul de urzică și oțetul de mere. Pentru situația în care sunteți, vă recomand ca, timp de 7 zile, să vă spălați pe cap cu ceai de rostopască. Preparați o infuzie dintr-o lingură de rostopască la 200 ml apă fierbinte. Se pun comprese, se fac badijonări de 3 ori pe zi. Dacă părul cade, preparați o soluție de usturoi pisat cu apă, cu care dați pe cap, de 3 ori pe săptămână. Sper ca cele arătate de mine să vă ajute! Multă sănătate!
GHEORGHE BURTEA - Argeș

"Îmi lăcrimează ochii întruna"
(Răspuns pentru MARIA - Reșița, F. AS 498)


Doamna Maria, feriți-vă ochii de fum, aburi, lumină puternică, frig. Luați vitamina A, câte 2 comprimate pe zi, timp de 14 zile. Consumați suc de morcovi, câte 200-250 ml pe zi. Pregătiți un amestec (ceai complex) din: silur, frunze de nuc, arnică sau mușețel, toate în părți egale (dacă nu aveți arnică, puneți mușețel). Luați 2 linguri de amestec și le opăriți cu 250 ml apă clocotită. Puneți com­prese de 2-3 ori pe zi la ambii ochi, le țineți 15 mi­nute. Puteți folosi, în aceleași con­diții, ceai de albăstrele. Infuzie, dintr-o lingură de albăstrele la 200 ml apă fiartă.
GHEORGHE BURTEA - Argeș

"Cum pot scăpa de verucile plantare?"
(Răspuns pentru LAURENȚIU, F. AS 1297)


Pentru a scăpa de această sufe­rință, există foarte multe remedii. Dar cel mai bun, pe care l-a folosit și soțul meu, când i-au apărut veruci pe ambele mâini, este următorul: se ia rostopască proaspătă (se găsește în spațiile verzi rostopască până toamna târziu, dacă nu, uscată), se face într-o oală de 2-3 l un ceai foarte concentrat și apoi se introduc ambele picioare în acest ceai, cât se poate suporta de fierbinte. (Fără să vă frigeți!) Se stă în această fiertură până începe să se răcească ușor. Se șterg picioarele. În felul acesta veți proceda timp de 2-3 săptămâni. Verucile vor dispărea complet. Vă doresc multă sănătate și vă rog să scrieți la "Formula AS" ce rezultate ați avut.
Cu stimă și multă dragoste,
GABI

"Urinez foarte des și pierd urină"
(Răspuns pentru MARIA - Târgoviște, F. AS 1337)


Stimată doamnă, pentru problema dvs. vă sfătuiesc să faceți: un examen gine­cologic și PAP; ecografie abdo­minală, realizată de un urolog. Program de urinare la ore fixe, adică să mergeți să urinați chiar dacă nu este necesar, tot la 30 de minute. Încercați o cură cu capsu­le VESSIALYS. Sunt suplimente ali­mentare.
Dacă mai doriți ceva lămuriri, mă puteți suna la tel. 0752/59.69.54.
G. SIBOTEANU

"Mi s-a pus diagnosticul alopecie areata"
(Răspuns pentru S.T. - București, F. AS 1337)


Această afecțiune este extrem de imprevizibilă și niciun medic nu poate anticipa evoluția ei, poate avea cauze diverse, fiind o afecțiune autoimună, în schimb, trebuie înțeles că orice tratament așa-zis "clasic" vizează efectul, și nu cauza, așa că, independent de ce aplicați pe zonele afectate, chiar dacă este funcțional sau nu, cauza rămâne netra­tată. Foarte multe păreri sugerează implicarea factorului psihologic în alopecia areata și dacă acest lucru este ade­vărat, vă sugerez să înce­peți a ges­tiona situațiile ce cau­zează starea de anxietate sau stres. Pentru trata­mentul local există studii care demonstrează eficaci­tatea uleiurilor esențiale de lavan­dă și cimbru, cât și a extractului proaspăt de ceapă, frecționarea zonei afectate stimu­­lează vascu­larizația și, implicit, creșterea pă­ru­lui.
DANIEL SZEKELY

"Vreau să scap de secrețiile din gât"
(Răspuns pentru MONICA DĂNIȘOR - Canada, F. AS 1337)


Stimată doamnă, vă sfătuiesc să vă procurați din țară Acti-Reflux, tablete masticabile. Sunt produse la noi, la Piatra-Neamț, în cadrul labo­ratoarelor farmaciei "Ardealul". Sunt o variantă obținută din plante medicinale, după o rețetă en­glezească. Pentru detalii mă puteți contacta la tel. 0752/59.69.54.
N.B. Indicația majoră este pentru reflux gastric, dar are rezultate foarte bune și în problema dvs.
G. SIBOTEANU

"Copila mea are psoriazis pe cap"
(Răspuns pentru MARI - Călărași, F. AS 1139)


Mă numesc Răican Maria și sunt din Deva. Și eu am fost diagnosticată cu pso­riazis pe cap. Tratamen­tul care a dat re­zultate este cel cu ulei de ore­gano. Am pus câteva pică­turi în zona afectată și am masat ușor. La început m-a pișcat puțin, dar nu a durat mult. Vă garantez vin­de­carea. Cu stimă,
RĂICAN MARIA - Deva

"Caut un leac pentru erizipel"
(Răspuns pentru SANDA - Galați, F. AS 1339)


Comandați la o farmacie (cu laborator) soluția urmă­toare: 1 g iod metaloid, 3 g acid salicilic, 10 g glicerină, 100 ml alcool de 70°. A­ceas­­tă soluție nu trebuie să vă lipsească din casă. Cu ea se badi­jonează locul unde se instalează mi­cro­bul (sta­­filo­cocul sau strep­tococul). - 2 fla­coa­ne de Ampi­ci­­lină (40 capsule a 250 mg). Se iau câte două o dată, la inter­val de 6 ore, timp de 5 zile. Repaus la pat și com­prese cu Rivanol pe locul afectat. Esen­țială este igie­­na personală și badijonarea perma­nentă cu solu­ția de mai sus. Dacă erizipelul revine, adre­sați-vă In­sti­tutului Can­tacuzi­no din București (tel. 021/30.69.100), unde vi se va recolta o canti­ta­te infi­mă de substanță din propriul orga­nism și vi se va prepara un auto­vaccin. Mâncați mai multe fruc­te, cam 20% din cantitatea de ali­men­te, și tre­ceți la un regim alimen­tar cu preparate fierte, nimic prăjit. Consumați peș­te, ouă mai rar și fără carne. Această cură va dura 6 luni. Pentru întărirea imu­ni­tății, folo­siți Phytoimun capsule, 3 pe zi, cu 30 de minute îna­inte de mese (un flacon, cu 10 zile pau­ză). Tot pentru în­tărirea imunității mai puteți folosi un litru de ceai de urzică, în ames­tec cu că­tină și sunătoare, 1 lingură de ames­tec, în părți ega­le, la 250 ml apă (in­fu­zie). (Capsu­lele de Phytoimun se iau 6 luni.)
- Puneți la fiert boabe de fasole, apoi zdrobiți-le și faceți o pastă pe care o aplicați sub formă de ca­taplasmă pe zonele cu probleme. Lăsați-o două ore, apoi curățați-vă cu ulei de măsline. Aplicați cata­plasme cu frunze de salată, fierte în apă și unse, apoi, cu puțin untdelemn de măsline. Cu răb­dare, voință, încredere și credință vă veți vindeca.
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău