"De aproape un an am senzația de nod în gât"

Cititor Formula AS
"Am fost diagnosticată cu prolactinom"

Am 45 de ani, nu am avut copii, iar acum două luni am observat o mică secreție la un sân. Am fost la medicul de familie și acesta mi-a dat trimi­tere la endocri­nolog. Mi s-au făcut analize hor­monale și prolactina a ieșit foarte mare - 1475. Doamna doctor mi-a dat să fac și RMN. Rezul­tatul: prolactino­m. Mi-a explicat că este cel mai întâlnit tip de adenom hipofizar, dar pe mine mă trec toate spaimele, mai ales că în ultimul timp, am avut dureri de cap și tulburări de vedere (mi se încețoșează privirea pentru câteva secunde). Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi explice cât de grav este prolactinomul. Dacă există și cititoare care s-au vindecat de această boală, le rog să-mi scrie ce au făcut. Vă mulțumesc din toată inima.
MARIANA - București

"De aproape un an am senzația de nod în gât"


Mă numesc Lavinia, am 30 de ani și vă solicit un sfat pentru problema mea de sănătate. Acum un an a început să se manifeste o senzație de nod în gât. La început nu i-am dat im­portanță, crezând că e debutul unei răceli. Nu a fost așa. Nu am avut alte simptome, iar no­dul din gât a ajuns să fie insupor­tabil. Chiar mă trezeam brusc noaptea, înecată cu propria salivă. Am făcut toate ana­lizele prescrise de endocri­nolog, dar toate rezulta­tele mi-au ieșit în valorile normale. Am făcut și o ecografie, de unde a rez­ultat că aveam ti­roida mărită. Mi s-a prescris Magneziu Forte și Calciu + D3. Fac tratamen­tul de aproape un an, dar nu se observă nicio schim­bare, senzația de nod în gât e la fel de ne­plăcută. Ce îmi recomandați să fac? Există vreun remediu naturist pentru așa ceva? Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat îmi veți da.
LAVINIA - Oradea

"În preajma mirosurilor puternice, îmi apare o iritație pe față"
Vă cer sfatul într-o problemă de sănătate nu gravă, dar deranjantă, pentru care nu am mers la doctor. De vreo doi ani, dacă intru în contact cu fumul de țigară, cu detergenți sau cu parfumuri (în general cu orice are un miros mai pătrun­zător), îmi apare un fel de iritație pe frunte, nas și uneori pe tâmple. Întâi apare mâncărimea, apoi pielea se înroșește. Îmi poate spune un specialist cu ce anume mă confrunt? Sau poate un cititor a pățit la fel și a reușit să se trate­ze. Vă mulțumesc și aștept răs­pun­surile în revistă. Cu respect,
MARIN - jud. Vaslui

"Am o durere între omoplați, care nu mai trece"

De aproape o lună, am o du­rere în spate, la nivelul coloanei, mai sus de omoplați. Mă doare mai degrabă osul decât mușchii dimprejur. Am fost la medic, crezând că am ceva la plămâni, dar nu mi s-a găsit nimic. Mi s-a prescris un tratament cu antiin­flamatoare, dar tot nu mi-a trecut. Pe timpul zilei, durerea este "surdă", suporta­bilă. Problema e pe timpul nopții, când du­rerea devine ascuțită, mai ales atunci când dorm pe spate. Nu știu ce să mai fac. Vă rog, ajutați-mă cu un sfat. Mul­țumesc.
ALEX - Craiova

"Răcesc foarte repede și mă vindec doar cu antibiotice"

Am 25 de ani și până acum singura mea pro­blemă de sănătate a fost răceala. Răcesc la cel mai mic curent și nu-mi trece până nu fac tratament cu antibiotice. În timp m-am procopsit și cu o sensibilitate respiratorie și am momente când nu pot respira. Medicii nu mi-au putut pune un diag­nostic, plămânii arată bine, amigdalele sunt în regulă... Ce trebuie să fac? La ce specialist să merg la control? Vă rog să-mi răspundeți. Mulțu­mesc anticipat.
OANA - București

"După fiecare masă am 3-4 scaune apoase"

Problema mea este următoarea: la aproximativ o oră după fiecare masă, am o diaree groaznică (3-4 scaune apoase), apoi nu mai am nimic... până mănânc din nou. Tratamentul cu Imodium își face efectul 2-3 zile, apoi o iau de la început. Menționez că nu am du­reri de stomac sau greață, dar intestinele mele fac zgomote puternice. Am renunțat la lactate, fructe și legume proaspete, băuturi carbogazoase, cre­zând că acestea ar putea fi de vină, dar nu se vede nicio schimbare și situația aceasta persistă de patru luni. Ajung foarte rar la oraș, să pot merge la medic, de aceea vă rog să mă ajutați cu un sfat sau cu un remediu naturist. Vă mulțumesc și vă doresc sănătate.
COSTICĂ G. - jud. Bistrița-Năsăud

"Am amețeli și stări de vomă tot timpul, nu pot să stau în picioare"

Calvarul meu a început acum o lună, dar de câteva zile e chiar mai rău. Nu văd bine cu ochiul stâng, îmi "joacă" imaginea, și când încerc să mă concentrez ca să văd cât de cât, mă ia durerea de cap. Am amețeli și stări de vomă tot timpul, nu pot să stau în picioare. Medicul la care am fost la început mi-a spus că e vorba de o infecție a ure­chii mijlocii și mi-a dat trata­ment, dar după câteva zile nu mai puteam nici să mă ridic din pat și nu puteam mânca nimic. Am fost la spital, la ur­gențe, mi s-au făcut analize de sânge și teste la computerul to­mograf, dar totul e normal. Vă rog să mă aju­tați, pentru că nu mai știu ce să fac. Dacă mă uit în sus, în jos, în stânga sau în dreapta, ame­țesc imediat. Aștept răspuns de la dvs. Vă mulțumesc mult.
IRINA - Iași