Săptămâna 7-13 decembrie

Tana Rosca
Vineri seara, nici măcar cei petrecăreți din fire nu se vor simți prea atrași de distracții, deoarece Lu­na nouă se manifestă printr-o energie scăzută și ne­voia de odihnă. Ziua e potrivită pentru a discuta pe te­ma problemelor care ne frământă, pentru a ni le scoa­te din sistem. Acest lucru este cu atât mai util, cu cât planeta comunicării, Mercur, își reia miș­ca­rea directă pe cer în Scorpion și e important să mer­gem înainte cu trecutul pus în ordine. În special în pri­vința economiilor sau investițiilor, ne spune Ve­nus, patroana banilor, aflată și ea în Scorpion. De abia duminică ne putem deda activităților recrea­țio­nale tradiționale de weekend, să ne gândim la viitor și să începem ceva nou, căci energia e în creștere. Joi, Mercur i se alătură marelui benefic, Jupiter în Săgetător, iar perspectiva noastră asupra vieții de­vine mai luminoasă și mai optimistă.

Semnele cardinale:

BERBECII sunt agitați în weekend. Nu au stare și n-ar fi o idee bună să por­neas­că la drum. Feriți-vă și de discuții con­tra­dictorii, mai ales dacă e public de față. De sâm­bătă începând, e util să vă faceți calcule din ur­mă cu banii. Puteți primi aprecieri sincere de joi încolo.
RACII cu stomacul sensibil ar tre­bui sa mănânce foarte ușor vineri și sâm­bătă, când organismul e pus pe eliminat toxine. Evitați și eforturile care vă so­li­ci­tă zona lombară sau umerii. Respectând aceste pre­ca­uții veți vedea cum vi se împrospătează energia, de joi.
BALANȚELE cele împăciuitoare se pot trezi în mijlocul unor certuri de-a dreptul toxice, vineri și sâmbătă. Mai bine vă ți­neți la distanță, să nu picați tot dvs. la mijloc. Dacă e musai să ieșiți, conduceți preventiv. Socializarea și drumurile scurte funcționează de joi.
CAPRICORNII se înțeleg bine cu cei din anturaj, chiar și cu personajele mai tem­­peramentale. Dar pentru asta aveți ne­voie de răbdare. Pe perioada Lunii noi de vineri nu vă simțiți grozav nici fizic, nici psihic. Relațiile cu femeile pot deveni complicate.

Semnele fixe:

TAURII care simt că în relația de cu­plu ori de asociere s-au acumulat tensiuni pot folosi energia Lunii noi pentru a vorbi despre aceste probleme. Mai ales dacă ele se referă la viața intimă (în cuplu) sau despre felul în care au fost gestionate niște probleme de afa­ceri (în asociere). În felul acesta puteți găsi soluțiile optime.
LEII au de pus la punct câte ceva pri­vitor la copii, probabil ceva legat de edu­cație. Ori simțiți că sunt lucruri de pus la punct cu persoana iubită. Dacă aveți de aranjat casa, de făcut cumpărături, sau amenajări în pre­gătirea sărbătorilor, veți avea spor cu asta de luni.
SCORPIONII fac bine dacă se apucă să facă un bilanț, vineri și sâmbătă. Tan­de­mul Mercur - Venus vă va lămuri la ce cheltuieli să renunțați și care ar trebui adă­ugate. Dar de joi, Mercur și Jupiter vă pot deter­mi­­na să renunțați la precauții, exagerând la cumpărături.
VĂRSĂTORII preocupați de carieră ar putea considera binevenită o con­ver­sa­ție pe această temă cu unul dintre șefi. Gân­di­ți-vă, vineri și sâmbătă, cam care ar fi schim­bările pe care vi le doriți și purtați discuția de luni.

Semnele mutabile:

GEMENII mai au de trecut hopul Lunii noi, al cărui efect îl simt vineri și sâm­bă­tă, când pot avea impresia că partenerul de cuplu ori asociere trece printr-un moment de criză. As­cul­tați-i păsurile cu atenție, căci aveți de făcut mo­di­ficări.
FECIOARELE își dau seama câte mai sunt de făcut prin casă, deci ar putea să înceapă să pună la punct locuința. Ar fi opor­tun și să reglați relațiile cu cei din familie cu care au fost neînțelegeri.
SĂGETĂTORII se eliberează de povara unor greutăți sufletești. Dar procesul în sine s-ar putea să nu fie tocmai plăcut. De aceea nu e cazul să vă speriați de stările neplăcute, ce vă pot asalta vineri și sâmbătă. În felul acesta, de joi, vă veți recâștiga buna-dispoziție.
PEȘTII, încă nervoși din pricina prezenței lui Marte în semnul lor, încep să se liniș­teas­că spre finele acestui interval. La finalul săp­­tă­mâ­nii vă pot năpădi nemulțumiri legate de carie­ră. Puneți-vă în ordine gândurile, dar nu vorbiți cu șefii până joi.