"Ce tratament pot face pentru fragilitate capilară?"

Cititor Formula AS
"Tata are neoplasm bronhopulmonar și dureri mari pe partea stângă"

Am citit în "Formula AS" despre remediile naturiste pe care le recomandați cititorilor în dife­rite afecțiuni, așa că vă prezint diagnosticele tată­lui meu, în speranța că există soluții și pentru el.
În noiembrie 2015 i s-a pus diagnosticul de neoplasm bronhopulmonar stâng, stadiul IV. A urmat o perioadă de 5 luni de chimioterapie, apoi o lună și jumătate de radioterapie și în continuare chimioterapie până în iulie 2016. De atunci și până luna trecută a urmat tratamente cu Avastin la 3 săptămâni, din luna noiembrie 2018 i-a fost schimbat tratamentul cu o variantă de imunote­rapie numit Opdivo.
Din păcate, în tot acest timp, tatăl meu se con­fruntă cu niște dureri permanente îngrozitoare, pe toată partea stângă, care cu greu sunt ameliorate cu calmante. A încercat o mulțime de scheme de tratament recomandate atât de medicul oncolog, cât și de neurolog, însă toate aceste medicamente ajung să nu își mai facă efectul, nici măcar plasturii cu Fentanyl. În primă­vara acestui an, tabloul medical s-a completat și cu fibrilație atria­­­lă și hipotensiune ortosta­tică. A trecut și prin două epi­soade de vertij paroxistic pozi­țional be­nign, re­stabilit prin re­poziționare otolitică. Vă rog să-mi recomandați re­medii natu­riste care sunt potrivite pentru tatăl meu, mai ales ceva pentru ameliorarea durerilor. Vă mulțu­mesc,
CRISTINA

"Mă doare rău coloana vertebrală"

Sunt din Iași și am vârsta de aproape 80 de ani. Am dureri foarte mari la coloana vertebrală (lombară, dorsală și cervicală). Doctorul neurolog la care am fost mi-a prescris Gabaran. Am citit prospectul și am văzut că este pentru neuropatie periferică. Folosesc acest medicament de aproape doi ani, dar nu cu rezultate deosebite. Dacă cineva mă poate ajuta cu ceva mai bun, îl rog să o facă în revistă. Vă mulțumesc,
V. ROȘU - Iași

"Ce tratament pot face pentru fragilitate capilară?"

Am 32 de ani și de câteva luni am observat că-mi apar punctulețe mici și roșii pe brațe și pe picioare. Am fost la medic și mi-a spus că am o fragilitate capilară, nimic grav. Dar pe mine mă obsedează punctulețele astea și mi se pare că evoluează, că se măresc. Știe cineva vreun trata­ment pe care l-aș putea urma? Vă mulțumesc și doresc tuturor sănă­tate, iar revistei "Formula AS" - viață lungă!
CAMELIA - Bacău

"Caut remediu pentru lichen scleroatrofic vulvar"

Acum doi ani am fost diag­nos­ticată cu lichen scleroatrofic vul­var. Am făcut tratamentele pre­scrise cu Travocort, vitami­nele A și E, Colpotrophine (capsu­le vaginale), Ter­­bisil... dar fără re­zultate satisfăcătoare. Am în continuare vul­vele inflamate, uneori am mâncărimi îngrozi­toa­re, arsuri și usturimi care se întind până spre anus. Aproape că nu mai am contact sexual cu soțul meu de când am această problemă. Vă rog să mă ajutați dacă știți vreun remediu împotriva acestei boli. Medicul mi-a spus că această boală nu se vindecă și tratamentul vizează doar ameliorarea simptomelor. Multă sănătate și aștept cu nerăbdare răspunsurile dvs.!
S. R.

"Blefaroconjunctivita alergică se poate vindeca definitiv?"

Încă de când eram copil am avut periodic pro­bleme cu ochii: îmi lăcrimau, mi se mai înroșeau, dar nu-mi aduc aminte să mă fi dus părinții la me­dic. Am crescut la țară și nu aveam medic în sat. Acum am 19 ani, sunt student la Cluj, și pentru că în ultima vreme problemele mele cu ochii s-au agravat, am fost la un oftalmolog. Mi s-a pus diagnosticul blefaro-conjunctivită alergică și mi s-a prescris tratament cu Tobradex unguent și picături, pe care să le folosesc de fiecare dată când e nevoie. Problema este că acest tratament nu este eficient, îmi ameliorează puțin simptomele și cam atât. Mi s-a spus că nu există încă un remediu pentru această boală, dar poate cineva a încercat medicina alternativă cu succes. Îmi puteți da și mie un sfat? Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.
BOGDAN - jud. Cluj

"De șase ani mă chinuie spondiloza cervicală"

Dragi cititori, am 59 de ani și sunt deja șase ani de când mă chinuie spondiloza cervicală. Durerea este localizată mai mult între omoplați și, de obicei, cedează la aplicarea unui unguent anti­inflamator (Fastum gel sau Voltaren). De ase­menea, am observat că mă supără mai mult dimi­neața, la sculare, și la schimbarea vremii. Ceea ce mă necăjește cel mai mult este senzația de ame­țeală, pierderea echilibrului și slăbirea vederii (controlul oftalmologic nu a evidențiat vreo problemă la ochi). Toate analizele sunt normale, la fel și controlul neurologic. Dacă s-a mai con­fruntat cineva cu această problemă și cunoaște un remediu, îl rog mult să mi-l transmită prin inter­mediul revistei. Vă mulțumesc mult! Și pentru că se apropie sărbătorile Crăciunului, le transmit tuturor "Așilor" un Crăciun fericit și La mulți ani!
SORIN T.

"Cât de mult îi dăunează unei sarcini radiografia?"

Am făcut o radiografie în prima lună de sarcină (neștiind că sunt însărcinată), apoi am luat Aug­men­tin, Paracetamol sinus și Nu­ro­fen, 10 zile. Acum mi-e teamă să nu fi dăunat sarcinii. Ce mă sfătuiți să fac? Vă mulțu­mesc.
ANGELA D.