Obrazul de sărbători

Redactia
- Sugestii pentru o înfățișare "de gală" -

Nu există excepție: sărbătorile ne prind întotdeauna stresate și obosite de urgențele lor. Și, cum puține femei au acces la saloane de frumusețe și la cure de regenerare vi­tală, baza noastră e tot acasă, printre borcanele cu smântână și miere, care pot deveni - și chiar sunt - cosmetice de neînlocuit. Fiindcă timpul până la Crăciun este scurt și vorba prea lun­gă, iată câteva metode ieftine, sim­ple și cât se poate de eficiente, pentru a arăta minunat într-un timp-record.

Înviorare cu sare
Pe fața perfect curățată, aplicați puțină sare de bucă­tărie grunjoasă, puțin înmuiată în apă și fre­cați-vă ex­trem de u­șor tot obra­zul, cu de­ge­tele, por­nind de la gât către frunte. Nu a­păsați prea tare, fiind­­că riscați să vă zgâ­riați. Grăunțele de sare au proprie­tatea de a desprinde celu­lele moarte ale pielii, care dau tenului un aspect îmbătrânit și tern. Clătiți-vă cu apă călduță.

Fermitate cu argilă
Pe fața bine curățată în prealabil, aplicați un amestec de apă cu argilă cosmetică (se găsește în farmacii și în magazinele naturiste). Întindeți-o în­tr-un strat uni­form, evitând doar zona sensibilă din preaj­­ma ochilor. Argila are proprietatea de a absorbi excesul de se­bum, de a ci­catriza ur­mele lăsate de coșuri și de a com­prima porii mari. Lăsați să acțio­neze 15 minute, apoi spălați-vă din abun­dență cu apă călduță și ștergeți-vă cu un prosop.

Energie cu miere
Nu există un produs care să-i facă atât de bine obrazului precum mie­rea. Nume­roa­sele enzime și vita­mi­ne con­ținute în ea au o capacitate reală de hrănire și în­treținere a pielii. Când stați acasă, demachia­ți-vă și curăța­ți-vă fața, apoi aplicați un strat de miere lichidă (poli­flo­ră, de prefe­rință), pe care masați-o ușor cu vâr­ful degetelor. Repe­tați pro­cedeul oricând vă este la în­de­mână, și re­zul­tatele vă vor uimi. Bi­neînțeles, la fel ca la curele de slă­bire, și aici e ne­voie de perseverență, cel puțin pe durata zilelor care ne mai despart de Crăciun.

Alte sugestii
* Spălați-vă pe față dimineața și seara - după ce în prealabil v-ați de­machiat sau v-ați curățat cu săpun - cu apă fierbinte (cât de fierbinte o su­por­tați) și apoi cu apă rece ca gheața (așa cum curge acum, iarna, prin ro­bi­net). În total, 20 de clătiri cu apă fierbinte și 20 cu apă rece. Nu există rețetă de tinerețe mai bună pentru obraz!
* De două-trei ori pe zi, masa­ți-vă fața cu o minge de ping-pong sau cu o bilă mai mică din lemn. Ros­to­goliți-o cu degetele în toate in­trân­durile și ieși­­tu­rile obrazului, pen­tru a pune sângele în circulație. Are și un efect relaxant.
* Beți doi litri de apă pe zi, din care ultimele 2-3 pahare înainte de a vă culca (în cazul când vezica vă funcțio­nează normal și nu veți fi nevoite să mer­geți noap­tea la baie). Sau beți o in­fu­zie de pătrunjel, o plantă care lumi­nează tenul.
* Faceți o cură de fier (pastile), fiindcă lipsa lui cau­zează, adesea, pa­loa­rea și ofi­lirea pretimpurie a feței. Ca li­chid, folosiți sucul de portocale, care asigură absorbția mai rapidă a fie­rului în organism.