Săptămâna 14-20 decembrie

Tana Rosca
Mergem în întâmpinarea ultimei Luni pli­ne a acestui an, care se va petrece pe 22. Între timp, ne vine ușor să punem casa la punct pentru sărbători, să gătim sau să ne organizăm. Mercur, proaspăt intrat în Săgetător, unde Jupiter răspândește deja bună dispoziție, ne asigură efi­cien­ță la capitolul cum­pă­rături și abilitatea de a ne descurca într-un tra­fic haotic, așa cum se în­tâm­plă el să fie în această perioadă. Aspectul plă­cut între Venus și Saturn le poate aduce în cale celor mai gospodăroși, cadouri care să se dove­deas­că a fi investiții cu adevărat inspirate, pentru că îi ajută să scape de fascinația numeroaselor obiecte atrăgătoare, în aparență, dar lipsite de uti­li­tate. Singura tensiune reală poate să fie lupta sufletească între nevoia de a petrece Cră­ciunul în familie și cea de-a ne distra în mod mai puțin tradițional, la petreceri cu prietenii.

Semnele cardinale:

BERBECII sunt în procesul de a se des­co­torosi de stările de iritare și slăbiciune care i-au parazitat în ultimele două săp­tă­mâni. Tonusul vă revine și e bine să plecați la drum sau să ieșiți în față la spectacolele și eveni­men­tele care însoțesc perioada Crăciunului.
RACII nu se prea pot baza pe o perioadă li­niștită care să le permită să se pre­gă­tească pentru festivități. Mo­tivul? Tot felul de chestiuni de ultim mo­ment care se ivesc la serviciu, pentru că șefii dvs. își pot schim­ba planurile brusc. O relație de amor se consolidează.
BALANȚELE au spor la pregătiri dacă se duc la cumpărături cu amicii. Vor face echipă bună, se vor sfătui reciproc, și e foar­te posibil să găsească adevărate chilipiruri, lucruri de calitate. Împărțiți-vă timpul astfel încât să nu neglijați profesionalul din pricina partenerului.
CAPRICORNII nu s-au mai simțit de mult atât de confortabil în ipostaza de or­ganizatori ai Crăciunului. O să vedeți cât de mulți prieteni vă simplifică existența, ajutân­du-vă să scăpați de alergătură.

Semnele fixe:

TAURII să fie atenți în tim­pul curse­lor zilnice. Nu sunteți cea mai ra­pidă din­tre zodii și sunteți vizați de șo­ferii mai impulsivi. În cuplu domnește armonia. O investiție poate da roade nesperate.
LEII trăiesc adevărate focuri de arti­ficii. Au mare căutare în dragoste, au ex­plozii de creativitate sau bucurii ne­spe­rate din partea copiilor lor talentați. Nu vă grăbiți să vă angajați într-o relație de amor. Dar nu faceți nici paradă cu succesul dvs., căci ați putea trezi invidii tăcute.
SCORPIONII sunt mult mai relaxați ca de obicei, grație prezenței micului be­ne­fic Venus în semnul lor. Mai mult, pen­tru că și Saturn vă surâde din Capricorn, activitățile organizatorice și interacțiunile cu amicii merg stru­nă. Atenție însă la relațiile de muncă și la sănătate.
VĂRSĂTORII, uneori impulsivi la vo­lan, au această tendință mai des în acest interval. Conduceți preventiv. Ten­siu­nile de la serviciu, mai ales cu femeile, vi se pot du­ce la stomac, care trebuie cruțat. Un șef cu ex­pe­riență vă urmărește discret și cu plăcere evoluția.

Semnele mutabile:

GEMENII n-ar trebui să se ia după prie­teni în privința banilor. Nici să luați sau să dați împrumut nu e o idee bună. Nici membrilor familiei, cu excepția situațiilor de urgență. Pro­fe­sio­nal, faceți progrese ce vă permit să vă conso­lidați situația financiară.
FECIOARELOR le pot fi de folos cei din anturaj într-un proiect creativ. Poate fi ceva legat de copii sau de exprimarea artistică. Dacă sărbătoriți Crăciunul acasă, includeți în invitație rudele prin alianță.
SĂGETĂTORII sunt pe locul întâi în to­pul bunei dispoziții. Atrageți, deci, situații favorabile în viața dvs. Evitați în această perioadă investiții în casă sau pământuri. Dacă vreo prietenă vă cere ajutorul, nu ezitați, chiar dacă nu e simplu.
PEȘTII sunt supuși în continuare tensiu­ni­lor aduse de Marte în semnul lor, dar aces­­tea descresc ușor. Puteți pri­mi vești plăcute sau cadouri substanțiale de la prietenii din străinătate.