"Fetiței mele i se descuamează pielea de pe degete"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru MINODORA - Ploiești, F. AS nr. 858)

1. Boala fetiței dvs. se tratează cu coajă de ulm. Aceasta se fierbe, și în solu­ția care rezultă se în­moaie mâinile de mai multe ori pe zi. La fel de bine se tratează și cu planta mărul-lupului, despre care s-a mai scris în revistă. Și în cazul acesta, se prepară un decoct care se dă pe mâini (călduț).
COZMA M. - jud. Caraș-Severin

2. Suferința fetiței dvs. poate avea mul­tiple cauze: de la anemie până la o reac­ție alergică. Vă sfătuiesc să con­sul­tați un medic homeopat. Vi-l recomand în mod deosebit pe d-l dr. Pavel Chirilă, pe care îl găsiți la Cabinetul "Naturalia" din Vo­luntari, tel. 021/350.51.33. Până ajungeți la con­sultație, fetița să-și spele mâinile cu ceai de tătă­neasă, gălbenele sau pelin și să se ungă după aceea cu alifie de gălbenele.
CRISTINA - București

"Se poate trata cervicita fără operație?"
(Răspuns pentru LAURA - Galați, F. AS nr. 978)


1. Și eu am avut cervicită foarte întinsă, iar după pri­ma cauterizare a recidivat din cauza secre­ției, care nu-mi fusese tratată de medicul respectiv. Am ajuns din nou la medic, într-o stare mult mai gravă ca prima dată. Dar nici după a doua caute­rizare rănile nu s-au închis și mai sân­gerau. Me­dicul mi-a recomandat atunci doar unguent de gălbenele (se găsește în farma­cii). M-am uns in­tra­vaginal timp de două săptă­mâni și afecțiu­nea a dat înapoi. De un an, nu mai sângerez de­loc și medicul îmi spune la fie­care control că am colul curat. Sper din tot sufletul ca acest leac simplu să vă ajute. Vă doresc multă să­nă­tate și Dumnezeu să vă ajute.
ADRIANA P. - Ploiești

2. Am avut și eu cer­vicită și m-a tratat o doc­toriță gi­ne­colog cu ceai concentrat din coajă us­cată de stejar (se gă­sește la Plafar). Se fierbe mult coaja, până iese un lichid ro­șia­tic, care se strecoară și se fac spălături vaginale (seara). Mie mi s-a făcut o badijonare pe col cu acest ceai, apoi am făcut spălături vaginale. La controalele ulteri­oare, nu s-a mai văzut nimic. Să dea Dumnezeu să vă fie de ajutor.
LAURA - București

"Soțul meu suferă de icter mecanic cu drenaj biliar percutan"
(Răspuns pentru ELENA G. - București, F. AS nr. 993)


Vă propun o rețetă foarte eficace, cu 100% șan­se de rezolvare. Iat-o: 30 g de rostopască (planta întreagă - rădăcină, tul­pină și flori) se pun la ma­cerat 2-3 ore în 1/2 litru de vin alb curat, de țară. Se strecoară și se bea înainte de mese. Înlă­tură rapid icterul. În caz de recidivă, re­pe­tați încă o doză. Eu cred, însă, că nu va fi ne­voie.
GABRIELA C. - Drobeta Turnu-Severin
(P.S.: Multă sănătate vă doresc din tot sufletul întregii redacții și vă asi­gur că vă păstrez un loc aparte în suflet. Nici nu știți cât de prețuiți și de iubiți sunteți. Vă iubesc și aștept cu bucurie, de fiecare dată, minunata dvs. revistă. Să fiți mereu alături de cititorii care vă iubesc mult, mult.)


"Solicit un tratament pentru cistită de iradiere"
(Răspuns pentru ECATERINA - București, F. AS nr. 1108)


Faceți, în fiecare seară, băi de șezut cu tărâțe de grâu, vreme de o săptămână sau două, până când dispar durerile și senzația de uri­nare continuă. Procedați în felul urmă­tor: în fiecare seară, puneți pe foc un vas cu 3-4 litri de apă și lăsați-o să cloco­tească. Trageți oala deoparte și băgați în ea un tifon în care puneți un pumn de tărâțe de grâu. Lăsați-o să se infuzeze 10 minute, apoi turnați apa într-un lighean. Băile de șezut trebuie să fie cât mai fierbinți și să dureze până ce lichidul începe să se răcească (baia poate fi reîn­călzită dacă turnați un ibric cu apă de tărâțe fierbinte, lăsată în oală, pe fla­cără mică). După baie, îmbrăcați-vă gros în partea de jos, puneți-vă șosete în pi­cioa­re și bă­ga­ți-vă în pat sub plapumă. Căldura trebuie păstrată cât mai mult timp. Dumnezeu să vă dăruiască sănătate,
ILEANA T. - jud. Gorj

"Unde pot extirpa un lipom?"
(Răspuns pentru MARIA - Ploiești, F. AS nr. 1238)


Există o metodă foarte simplă de tra­tare a lipo­milor, fără operație. Se dezin­fectează cu spirt sani­tar locul în care se află lipomul, apoi se pune dea­supra o mo­nedă de cupru, care se lipește cu scoci. Dacă este mai mare, se pun mai multe monede. Vă recomand să faceți tratamen­tul vineri, pentru că de obicei până du­minică dispare. Metoda e garantată.
SPERANȚA - Sebeș, jud. Alba

"Am toxoplasmoză. Voi putea rămâne însărcinată?"
(Răspuns pentru MĂDĂLINA - Galați, F. AS nr. 1294)


Și eu am avut o asemenea pro­blemă. Povestea mea este destul de lungă, iar pentru mine a fost și foarte dureroasă. Mă voi rezuma la a aminti doar rezul­tatul. Am făcut tratament cu un medi­ca­ment procurat din Un­garia. Trata­men­tul a fost destul de complicat și l-am făcut sub supra­veghere medicală. După termi­narea lui, vreme de doi ani n-am avut voie să rămân însărcinată (fără contra­ceptive). Am repetat analizele la fie­care două luni și după ce am rămas însărci­nată, până în luna a patra. Dar după atâta chin, acum doi ani, am adus pe lume o fetiță cât se poate de sănă­toasă și normală. Așa că, dragă Mădălina, vei pu­tea avea un copil sănătos, și consideră-te norocoasă că ți s-a descoperit diagnosticul la prima pierdere de sarcină, pentru că eu am pierdut două, dintre care pe una am dus-o până la 8 luni, deoarece me­dicii m-au îndopat cu medicamente pentru menți­nerea sarcinii, crezând că aceasta este problema mea. Trebuie să ai însă răbdare și înțelegere din partea soțului tău. Mult succes!
DANIELA - Cluj

"Nu mai pot suporta durerile cauzate de nevralgia de trigemen"
(Răspuns pentru VICTORIA R. - Suceava, F. AS nr. 1294)


Nevralgia de trigemen cedează simți­tor în fața ma­sajelor și a preso­puncturii, dacă ele sunt exe­cutate de un specialist. Masajul de­vine și mai eficient dacă se execută cu ulei de sună­toare, care poate fi preparat și în casă, după rețeta pu­blicată și în F. AS: se umple o sticlă cu flori de sună­toare, peste care se toarnă ulei de măsline (până la gura sticlei). Se lasă la macerat 15-20 de zile la soare sau aproape de sobă. Se strecoară și se păstrează la rece.
G. B. - Curtea de Argeș