"Fetița mea are o eczemă pe degetele de la mâini"

Cititor Formula AS
"Am fost diagnosticat cu pancreatită cronică"

Încep scrisoarea mulțumindu-vă pentru ajuto­rul pe care îl dați atâtor oameni aflați în suferință. Am 51 de ani și am fost diagnosticat cu pancrea­tită cronică, în urmă cu trei ani. Menționez că am vezica biliară scoasă, nu consum deloc alcool, și analizele pancreatice sunt în limite normale. Mă poate ajuta cineva? Se poate vindeca definitiv această boală? Vă rog să mă ajutați cu un remediu naturist și un regim alimentar. Cu mulțumiri, urez atât redacției, cât și cititorilor revistei, La mulți ani!
DORU N. - Sibiu

"Fetița mea are o eczemă pe degetele de la mâini"

Vă scriu cu rugămintea să-mi recomandați un remediu naturist eficient pentru eczemă. Fetiței mele, în vârstă de 10 ani, i-a apărut o eczemă pe degetele de la mâini. Pielea i se înroșește, apar niște bășicuțe mici care se sparg și în acel loc rămâne carne vie. Am fost cu ea la medi­cul de familie, apoi la dermatolog, care i-a prescris unguentul Ad­van­tan. La început am crezut că e bine: pielea s-a uscat, rănile i-au dispărut... Dar la o săptămână de la terminarea tratamentului, băși­cuțele s-au format din nou. La re­comandarea medicului, i s-au fă­cut o mulțime de analize medica­le. Toate au ieșit foarte bune, dar eczema persistă. Îmi puteți reco­manda un remediu? Cu mulțumiri, rămân aceeași cititoare fidelă a "Formulei AS".
SILVIA R. - Brașov

"Caut un tratament naturist pentru cardiopatie ischemică"

Dragă redacție, sunt pensionară, am vârsta de 69 de ani și sunt diagnosticată cu cardiopatie ischemică dureroasă, angină pecto­rală și aritmie. Îi rog pe cititorii re­vistei "Formula AS", dar și pe specialiștii cu care colaborați, să-mi recomande un tratament naturist. Vă mulțumesc anticipat și vă doresc un An Nou cu bine!
TINCA - jud. Galați

"Caut un tratament pentru crize epileptice secundare"

Fiul meu, în vârstă de 22 de ani, face crize epileptice secun­dare, pentru care medicii i-au prescris tratament cu Depakine. Vă rog să-mi spuneți dacă există și un tratament naturist pentru această boală, care să poată fi luat în paralel cu cel alopat și, de ase­menea, să-mi recomandați un regim alimentar. Menționez că fiul meu face crize rar, mai ales noaptea. Vă mulțu­mesc și vă doresc sănătate!
LAVINIA

"Mă simt tot rău, după două operații de hernie de disc"

Dragi cititori, acum doi ani am fost operat de două ori de hernie de disc - o dată cu laser și a doua oară operație clasică, dar sufăr mai mult ca înainte. Am modificări ar­tro­zice și sco­lioză dor­so-lombară. Niciun tratament nu m-a a­ju­­tat, dimpotrivă, parcă mi-a ampli­ficat durerile. Am ajuns să nu mai ies din casă decât în­soțit de soția mea și ajutându-mă de un cadru. Am făcut și depresie, pentru că operațiile au surve­nit la doar două luni după ce am ieșit la pensie. Îmi făcusem planuri - să-mi fac o grădină la țară, la casa părintească, să merg cu prietenii la pes­cuit, ce mai, să mă bucur de anii de pensie după 43 de ani de muncă. Acum stau doar în casă, mă uit pe geam și aștept să mor. În afară de durerile de spate, am uneori și dureri îngrozitoare de cap, care nu trec cu nicio pastilă. Mă simt tot timpul epuizat, "secat de puteri", cum se spune. Dacă cineva poate să mă ajute în vreun fel, îl rog să-mi scrie pe adresa redacției. Nu mă aștept să-mi treacă durerile de tot, doar să fie mai suportabile și să mă lase să mă mișc puțin. Vă mulțumesc,
S. M. - Craiova

"Mi se crapă pielea până la sânge"

Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat. Acum câteva luni mi-au apă­rut pe ambele palme multe puncte albe, gălbui (unele au puroi) și mi s-a crăpat pielea până la sânge. În plus, am și mâncărimi. Am fost la medic și mi s-a pus diagnosticul eczemă hiperkeratozică palmară. Am făcut tratament cu vitamina A, Triderm și Aerosil, dar n-a avut niciun efect. Din contră, situația a ajuns atât de gravă, încât nu mai pot atinge nimic din cauza durerii. Cu mulțumiri,
FLORIN - Oradea

"De zece ani nu reușesc să scap de migrene"

Dragi cititori, mă numesc Mădălina, am 29 de ani și de zece ani am migrene de două-trei ori pe săptămână, care țin o zi întreagă. Mă doare capul, am stări de greață și de rău general, nu pot nici să mănânc până nu trece migrena. Am fost la mulți medici, am făcut tomografie, RMN, am urmat tot felul de tratamente alopate, dar fără niciun rezultat. Dacă sunt persoane care au suferit de migrene și au reușit să se vindece, îi rog din suflet să-mi spună și mie ce au făcut. Nu mai suport durerile, nu mai știu la ce medic să apelez și am ajuns să am 47 de kilograme la 1,73 m. Vă mul­țumesc anticipat și vă doresc sărbători fru­moase!
MĂDĂLINA - București

"Nu mi se vindecă fractura"

Acum două luni mi-am fractu­rat mâna și mi-a fost imobilizată în ghips. Am urmat toate indicațiile medicilor dar pe radiografia făcută după o lună s-a constatat că frac­tura nu s-a vindecat deloc, arată la fel ca la început. Vă rog, dacă se poate să fiu ajutată cu un sfat. Exis­tă vreun remediu ca să se vin­dece mâna mai repede? Vă mulțumesc.
SORINA - Bacău