Paza bună trece primejdia rea - ALIMENTAȚIA: ultimele noutăți

Redactia
- Sfaturi pentru Anul Nou -

- Din toate câte ceva, dar din nimic prea mult: acesta este principiul alimentației moderne -

Fiecare dintre noi știm că măcar uneori mâncăm prea mult și mai ales prea gras și prea dulce. Ci­ne vrea să-și păstreze silueta trece la un regim mixt și echilibrat. Cum func­ționează acesta aflați în cele ce ur­mează. În plus, veți primi răspuns la cele mai importante întrebări în le­­gătură cu păstrarea greutății idea­le.

De ce se îngrașă femeile mai repede decât bărbații?

Exprimat foarte simplu: pentru că ard mai puține calorii. Acest ade­văr este prezentat de cercetătorii ame­ricani de la Universitatea din Bal­timore, într-un studiu recent. Con­cluzia: femeile au mai multe ce­lule adipoase decât bărbații, aceștia din urmă având în schimb mai multe celule musculare. Iar celulele mus­cu­lare active consumă multe calorii, în timp ce cele adipoase mai deloc. De aceea, femeile necesită cu 25% mai puțină energie decât bărbații, ceea ce înseamnă că slăbesc mai greu, dar că se îngrașă mai repede.

Cum se calculează necesarul de calorii?

Pe kg/corp avem nevoie de circa 30 de calorii. Deci, dacă aveți 65 de kg și nu vreți să slăbiți sau să vă îngrășați, puteți con­su­ma zilnic 2000 de calorii.

Cu cât trebuie reduse caloriile dacă vrem să slăbim?

Un kilogram de grăsime (din corp) are cam 7000 de calorii. Deci, dacă vrem să scăpăm de ea, reducem la fel de multe calorii alegând alimen­tele potrivite.