Recuperare rapidă înainte de Anul Nou (2)

Redactia
Ca să vă tonifiați obrazul...

* Abuzați de apa rece
Este tonică și strânge porii des­chiși ai obrazului. Frumoasa Sharon Stone își vâră fața zilnic în apă ames­tecată cu cuburi de gheață. Sunteți prea friguroase? Mulțumiți-vă atunci să aplicați pe față mai întâi palmele în­muiate în apă caldă, apoi în apă rece.

* Practicați cât mai des peeling-ul
O deprindere agreabilă pentru a simți că ai un ten curat. Eliberată de celulele moarte, epiderma se rege­ne­rează regulat. Fie că fo­lo­siți cremele peeling a­flate în comerț, fie că vă frecați de două ori pe săp­tămână obra­zul cu mălai, tărâțe sau nisip de mare, ușor ume­zite.

* Folosiți mai multe creme de față
Cremele de față au în componența lor diferite sub­s­tanțe menite să ali­menteze epi­derma: acizi de fructe, mie­­re, vita­mi­na A. Știin­du-vă tipul de ten, cum­pă­rați trei tipuri diferite de creme și fo­losi­ți-le vreme de-o lună, alter­nativ. Eficacitatea lor crește sub­stanțial.

* Dinamizați producția de colagen
Masându-vă, pur și sim­plu obra­zul, vă tonifiați epi­der­ma. Dacă dimi­neața sun­teți grăbite, mulțumiți-vă doar să vă trageți câteva palme, ur­mând ca sea­ra să vă masați fiecare par­­te a obra­zului cu vârful degetelor. Miș­­cările se fac totdeauna de jos în sus, alternate cu pișcări ale pielii și sfâr­șind cu ples­nituri ușoare peste obraz.

Ca să vă simțiți mai ușoare...

* Ridicați picioarele patului
O metodă ușoară, cu efect garan­tat, dacă vi se umflă picioarele. A­tenție: nu e suficient să dormiți cu ele așe­zate pe-o pernă. Cele care tre­buie ri­di­cate cu 5-6 cm sunt chiar picioa­re­le de la capătul patului, opus locului în care se află perna pe care dormiți. În felul acesta, sângele care stațio­nea­ză în venele membrelor infe­rioare se re­întoarce, în mod natural, către inimă.

* Purtați dresuri strâmte
Prin simpla pășire, dresurile strâm­­­te masează suprafața picioa­re­lor, a pântecului și fesele. Nimic mai po­tri­vit pentru a vă simți mai ușoare și slabe, mai ales după o zi de muncă ex­tenuantă. Un truc: dacă pi­cioarele dvs. au ten­dința să se um­fle, culca­ți-vă pe pat și ridica­ți-vă picioa­rele-n aer, masându-le ușor dinspre gleznă că­tre ge­nunchi. Apoi vaporizați-le cu un spray re­la­xant peste cio­rapi (re­pe­ta­ți tru­cul de mai mul­te ori pe zi).

* Beți zeamă de supă și ceaiuri fierbinți

Vă veți trezi dimineața sub­țiri ca un fir, fără pântece ba­lonate și cu picioare lejere.

* Fortificați-vă mușchii abdominali
Adesea este suficient să ne în­tărim zona abdominală pen­tru a avea senzația că am slă­bit. Faceți zilnic 10-20 de exer­ciții abdominale, stând culcate pe pat. Nu can­titatea contea­ză, ci per­manența.

* Mergeți prin casă cu saci de nisip la picioare
Două șosete încăpătoare se umplu îndesat cu nisip. Fie­care din ele se prin­de în sul, împrejurul gleznelor. Faceți zilnic prin casă marșuri de 10-15 minute, sau ieșiți cu ele pe stradă seara, când pietonii sunt rari. Nu nu­mai că veți trăi un binefăcător senti­ment de ușurare, dar veți și slăbi.