Dragă "Formula AS"... Daruri de la cititori

Redactia
- Scrisori care ne-au făcut fericiți -

Dragi doamne și domni cititori ai revistei "Formula AS",
Suntem iarăși la un prag de trecere între ani, un mo­ment de sărbătoare și de răgaz, când printr-o tra­diție împă­mân­te­nită în pa­gi­nile revistei, ne mulțu­mim unii altora pentru tovărășia pe care ne-o pur­tăm cu fidelitate de-atâta timp.
Se împlinesc în curând 27 ani de când mergem alături, de când ne iubim "la distanță", fără să ne fi întâlnit. Co­mu­nicăm prin "For­mu­la AS", iar fap­tul că revista cata­lizează atâ­tea ener­gii pozitive, atâtea so­li­da­ri­zări în gânduri și sen­timente, în atitu­dini mo­rale și în faceri de bine, e un lucru miraculos.
Pentru cineva care nu ne cunoaște, care ci­tește din întâmplare "Formula AS", corul acesta de lau­de ar putea să nu "miroasă a bine", să dea im­presia unei trufii. Nu ne temem. "Formula AS" ne aparține deopotrivă dumneavoastră și nouă, am făurit-o și am crescut-o împreună, într-un dialog ne­întrerupt. Sen­timentul de par­ticipare la ea e comun, la fel ca și sentimentul de împlinire, în care ne recunoaștem în mod egal.
Când laudele pot fi măsurate în fapte, în cifre impresionante de audiență și de tiraj, într-o ofertă reală de sprijin moral și material, ele "miros a bine". Suntem onorați să le împărțim frățește cu dum­neavoastră. Suntem fericiți să le așezăm ca daruri nepre­țuite în preajma Noului An. Ne consi­derăm norocoși că am aprins un licăr mic, de speranță în bine și în frumos, o scân­teie de bucu­rie în ochii secați de la­crimi ai atâtor nefericiți. Luăm cu noi lumina și în anul ce vine, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să-i sporească puterea, să nu ne despartă de dvs., să ne regăsim, cu aceeași bucu­rie săptă­mânală, în paginile "Formulei AS".
La mulți ani!

Sânziana Pop




"Vă mulțumesc că ne faceți mai buni"

Dragi prieteni,
Încep prin a vă felicita pentru extraordina­ra revistă pe care ne-o oferiți nouă, oamenilor obiș­nu­iți, pe care grija zilei de mâine ne îm­piedică să ne bucurăm de ciripitul unei păsări, de zâmbetul unui copil fericit, de răsăritul soarelui, de faptul că trăim.
Dumneavoastră sunteți cei care ne amintiți că, în afară de lumea materială, există o lume mult mai înăl­țătoare, cea spirituală, de care avem o disperată nevoie. Prezentați "Cazuri de extremă ur­gență", "Citito­rii în­treabă", "S.O.S." - rubrici la care răspund oa­meni mi­nunați, pen­tru care ajutarea semenilor lor repre­zintă o datorie de onoare, iar pro­verbul "Dar din dar se face rai" nu este doar o vorbă goală. Dvs. dați atâtea sensuri noi cuvintelor darnic și milos, pentru ca toți cititorii să le citească, nu doar cu ochii, ci și cu inima.
Ați redat fericirea și sănătatea tuturor celor care v-au cerut ajutorul. Ați înțeles și ne-ați făcut și pe noi să înțelegem că trăim în cea mai frumoasă țară din lume, că suntem un popor cu tra­di­ții și obi­ceiuri străbune, pe care trebuie să le păs­trăm pentru veș­nicie, că cinstea, bunătatea, can­doarea sufletului și a minții, dărnicia, trebuie să re­prezinte măcar a zecea parte din calitățile unui om.
Vă mulțumim pentru faptul că ne faceți mai buni, să fim conștienți că banii - bucățile acestea de hârtie în jurul cărora "gravitează" întregul nos­tru univers - re­prezintă un mare nimic, de care n-ar trebui să depin­dem în nici un fel. Pentru că, până la urmă, banii cum­pără mâncarea - nu foa­mea, cumpără patul - nu somnul, cumpără cartea - nu știința.
Deci, dragi cititori, măcar acum, când România a împlinit o sută de ani și începe o nouă perioadă în istoria noastră, în care se vor schim­ba multe lucruri, să redesco­perim ade­­văratele valori!
Închei aici, dorindu-vă multă sănă­tate și sperând să fiți la fel de extraor­dinari și în continuare!
Cu mult drag,
S. NICOLETA-IOANA - Bacău


"Sunteți, într-adevăr, o «formulă» pentru a trăi mai frumos"

Doamnă Sânziana Pop,
V-ați gândit vreodată că revista dvs. va deveni o pre­zență apropiată și dragă tuturor românilor? Că ea a intrat în casele românilor din țară și de peste hotare, contribuind la alinarea suferințelor lor trupești și su­fletești? Misiunea îndeplinită de "For­mula AS" atin­ge, pe zi ce trece, proporții aposto­lice: un me­sager neo­bosit al gândurilor, senti­men­telor și idealurilor nobile, dar și o tribună a româ­nismului, omeniei și mo­ralității creștine! "Formula AS" este acum un sim­bol al trium­fului asupra su­ferinței uma­ne, oameni aflați pe cul­mile dispe­rării recăpătându-și încre­derea în viață.
Mă raliez total opiniei unui cititor al revistei, pe care mi-o însușesc și o exprim aici și acum: Sun­teți, într-adevăr, o "for­mulă" pentru a trăi mai fru­mos și mai sănătos, într-o lume plină de ură și de suferință! Dum­nezeu să vă binecu­vân­teze și să vă aibă în pază! Rămâ­neți, în continuare, cel mai bun ministru de externe și am­ba­sador al românilor spre toate țările lumii!
Cu deosebită stimă și cele mai alese gânduri,
ȘTEFAN U. - Ploiești


"Inima mea este cu voi și știu că este în siguranță în mijlocul vostru"

Scumpi prieteni ai inimii mele,
Cu toate că citesc aproape de la începutul apa­riției ei minunata revistă pe care o editați, este pri­ma dată când vă scriu. Am plâns de multe ori citind cele scrise în "Formula AS". Sunteți unul dintre cele mai frumoase daruri pentru noi, românii, majoritatea sărmani trăi­tori sau supraviețuitori ai vieții dure pe care o ducem în România. Bateți la sufletele tuturor încer­când - și din fericire reușind de cele mai mul­te ori! - să ne apropiați de tot ceea ce înno­bilează pe acei oameni care merită cu ade­vărat numele de om. Ne îndrumați spre fru­mos, spre bunătate, respect și dragoste față de semenii noștri, de artă, de natură, de cei sau cele care - din păcate! - suferă și plâng, chiar în tăcere, zbătându-se în nevoi de care rareori sunt vinovați. În același timp însă, ne apro­piați și de Bunul Dumnezeu, ceea ce este un lucru minunat! Cum vi s-ar putea mul­țumi cu ade­vărat pentru toate aceste lecții de viață, de omenie? Am și eu necazurile mele, nu ușoare - de fapt, cine nu are pro­bleme? - dar în paginile re­vis­tei găsesc întot­deauna curaj, speranță, putere. Este unul dintre moti­vele pen­tru care vă port în inima mea.
Italienii spun: "Il cuore non è dove batte, ma dove ama". La fel și inima mea, nu este acolo unde bate, ci în locul unde iubește. Inima mea este cu voi și știu că este în siguranță în mijlocul vostru, chiar dacă nu ne cu­noaștem și nici nu ne vom cunoaște vreodată per­sonal. Acest lucru însă nu mă poate împiedica să vă iu­besc pe toți. Tuturor, din adâncul inimii, multă sănă­tate și toate cele bune, împletite cu ce simt pentru ceea ce sunteți ca oa­meni: respect, admi­rație, pre­țuire...
Cu Dumnezeu înainte!
ȘTEFANA LUMINIȚA R. - Caransebeș


"Datorită vouă sunt cu zece ani mai deșteaptă"

Dragilor dragi,
Sunt pro­fesoară de engleză în Craiova și v-am des­co­perit datorită mamei mele, care e un om înțelept și bun. Vă citim amândouă încă de la începuturi și vă măr­turisesc, acum, că datorită vouă sunt cu zece ani mai deș­teaptă. Nu râdeți, că nu-i lucru de râs când cade omul la dragoste!
Vă iubim mult de tot și vă dorim să vă țineți departe de tot ce e urât în lumea asta murdară pentru "fine and noble instincts". Dacă pot să vă fiu de ajutor vreodată, "just whistle".
Vă port în suflet mereu,
DIANA


"Mă mișcă până la lacrimi legătura pe care izbutiți să o faceți între oameni"

Dragă doamnă directoare,
Sunt o fidelă cititoare a revistei dvs., încă de acum doi ani și jumătate, când, din întâmplare, am pus mâna pe un exemplar. De atunci, nu am pierdut nici un nu­măr. Este o adevărată bucurie când vine lunea și o pot răsfoi. Nu pot să spun că măcar o pagină din revistă nu e interesantă, dar în mod special, mă mișcă până la lacrimi legătura pe care reușiți să o faceți între oameni. Oa­meni necăjiți, fără nici o speranță, sunt ajutați cu bani și ali­mente, cu hai­ne, cu sfaturi și cu me­dicamente, când sunt bolnavi. Nu știu dacă această scrisorică va fi citită, dar așa am sim­țit eu, să vă mulțumesc pentru binefa­ce­rea și starea de bine pe care mi-o creează revista când o răsfoiesc, în lumea asta plină numai de probleme și răutăți.
Vă mulțumesc din suflet și vă doresc multă sănătate și tot binele din lume, ca să puteți con­tinua aceas­tă misiune nobilă, să puteți ajuta cât mai mulți oameni care au nevoie de ajutor.
Dumnezeu să vă aibă în pază!
MARIA L. - Sibiu