Rețete de iarnă

Redactia
Cosmetică naturistă

Există o mul­țime de ali­men­te în cămările și frigiderele noas­tre, care pot să ne ajute să fim frumoase, fără a mai recurge la pro­dusele scumpe din prăvălii. Iată câ­teva "rețete" pe care le puteți prepara fără dificultate, menite să vă înfru­musețeze obrazul.

Lapte cu migdale
Cumpărați 300 g migdale în coa­jă. Spargeți-le, scoa­teți sâmburii din căsuță și dați-i prin râșnița de cafea. Ames­­tecați pulberea obținută cu o jumă­tate de litru de lapte ne­fiert. Bă­gați lichi­dul într-o sticlă în­chisă și păstrați-l la frigider. În fie­care seară, după ce v-ați demachiat și v-ați spă­lat pe obraz, pu­neți câteva pică­turi de lapte pe un bu­rete umed și un­ge­ți-vă pe față și mâini.

Cremă de avocado
Iată cum pro­cedați: curățați de coajă o jumătate de avocado, radeți-o pe răzătoarea cea mică sau vârâți-o în mixer. Ames­te­cați piureul obți­nut cu puțin untdelemn de măsline și în­tindeți totul pe obraz ca o mască. Se apli­că de două ori pe săptămână. A­mes­te­cul este recomandat și pentru părul foarte uscat. Se masează pe cap, cu o jumătate de oră înainte de a vă spăla cu șampon.

Tonic cu bere
Dacă vreți să aveți o piele fi­nă, ștergeți-vă în fiecare di­mi­neață pe față cu un tampon de vată înmuiat în bere proaspătă. Lăsați-o să acționeze trei minute, apoi clătiți-vă cu apă căl­duță. Te­nul dvs. va fi mereu pufos și proas­păt ca... spuma.