Săptămâna 11-17 ianuarie

Tana Rosca
Sfârșitul de săptămână ar putea să fie tulbu­rat de niște reparații care se cer făcute fără întârziere. O altă variantă e că putem avea de-a face cu o persoană care dorește să-și impună vo­in­ța, vezi Doamne, spre binele nostru. E cazul să ne ferim de locuri sau persoane rău famate. Ma­rele benefic Jupiter și visătorul Neptun se întâl­nesc în­r-un aspect care ne cam subminează sim­țul re­a­lității. Sigur că da, putem avea aspirații no­bile, cum ar fi de a aduce pacea pe pământ, dar pro­babil nu avem în minte cele mai practice mij­loace prin care să ne atingem țelul. O doză sănă­toasă de re­alism e ne­cesară și în privința ches­tiu­nilor fi­nan­ciare, căci cvadratura dintre cele două planete ne poate da un soi de optimism nejus­tificat. Vestea bună e că Ve­nus, Jupiter și Marte acționează în armonie, mai ales joi, când, cu efort minim, putem lăsa în urmă si­tuații conflictuale. Relațiile de amor sau de prie­tenie se leagă ușor și promit să țină.

Semnele cardinale:

BERBECII, animați de Marte în semnul lor, se simt la fel de întreprinzători și si­guri pe ei ca acum doi ani, când s-a în­tâm­plat același lucru. Dacă mai punem și fru­moasele aspecte între Venus și Jupiter înseamnă că nu vă surâd doar șanse în amor, ci și la bani.
RACII care au un partener de cuplu sau de afaceri mai autoritar au nevoie de răb­da­re, căci pe final de săptămână îl pot apu­ca ce știu eu ce șefisme. E posibil să aveți așteptări exagerate în privința relațiilor cu stră­i­nătatea sau a studiilor. Profesional, sunteți în creștere.
BALANȚELE au fie de reparat ceva ce se strică prin casă, pe final de săptămână, fie de adresat o chestiune de autoritate, în familie. Aveți de câștigat în urma far­me­cului cu care vă purtați în situații sociale. Mâncarea și băutura în exces vă pot afecta sănătatea.
CAPRICORNII a căror răbdare a fost pusă la grea încercare în ultima vreme pot avea izbucniri. Sunt necesare co­rec­tive, dar fă­cute cu calm. Nici nu știți câtă admirație tre­­zește felul în care vă achitați de obligațiile familiale.

Semnele fixe:

TAURII
fac bine dacă petrec week­end-ul acasă. Mai ales la drum lung nu-i bine să plecați, riscați să se defecteze ma­șina. S-ar putea ca un amic să vă ceară un ajutor bănesc. Verificați dacă situația impune cu adevărat un ajutor. Mai bine vă implicați într-un proiect uma­nitar.
LEII primesc sprijinul ambilor be­ne­fici, și al lui Marte, pe deasupra. Aceștia vă permit să vă dezvoltați proiecte cre­ative proprii sau legate de copiii dvs. și să vă evi­den­țiați prin talente. Păstrați-vă însă mo­destia față de colegi, altfel succesul poate fi de scurtă durată.
SCORPIONII fac bine dacă se fe­resc de compania amicilor mai tempe­ra­­men­tali pentru că aceștia pot deveni agre­sivi. Nici la volan n-ar fi cazul să vă ur­cați zilele astea. Ocu­pați-vă mai bine de chestiunile bănești, cu grijă însă, să nu cheltuiți bani care încă nu v-au intrat în cont.
VĂRSĂTORII trebuie să aibă mare grijă pentru a nu intra în curse întinse de dușmanii lor ascunși. Un mod de a vă proteja este de a nu da crezare zvonurilor, altul, de a nu încredința altora secretele dvs.

Semnele mutabile:

GEMENII
care se gândesc să facă un împrumut bancar sau să investească în contul unei moșteniri, ar face bine să aș­tep­te un context mai potrivit.
FECIOARELE nu văd prea bine nici realitatea din cuplu, nici pe cea din fa­mi­lie. E adevărat că în familie vă puteți aș­tepta să primiți sprijin, dar probabil nu în măsura dorită. Persoana iubită sau copilul vă pot contesta autoritatea.
SĂGETĂTORII par de neoprit sub oblă­duierea celor doi benefici, Venus și Jupiter. Dar există o hibă. Cineva din fa­milie, care se complace în rolul de vic­timă, poate profita de bunăvoința dvs. acum.
PEȘTII sunt trași în două direcții de cele două planete care îi guvernează, Ju­pi­ter și Neptun. Jupiter (secondat și de mi­cul be­nefic, Venus), spune că puteți mai mult și mai bine, în carieră. Dar s-ar putea să vă supraesti­mați cali­tățile.