"Nu reușesc să-mi revin după AVC"

Cititor Formula AS
"Mama a fost diagnosticată cu neoplasm bronhopulmonar"

Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. și vă rog să mă ajutați, pentru că sunteți ultima mea spe­ran­ță. În luna octombrie, ma­ma mea, în vârstă de 62 de ani, a fost diagnosticată cu neo­plasm bron­hopulmonar lob su­perior stâng, inoperabil. A slăbit foarte mult și are dureri în zona spate - umăr stâng - piept. Menționez că medicul onco­log ne-a spus că nu are metastaze. Pentru că ma­ma re­fuză cate­go­ric citostaticele (a văzut ce efec­te au, pentru că bunica a avut cancer de colon și a făcut chimioterapie), vă rog să-mi recomandați un trata­ment naturist care, chiar dacă nu o vin­decă, măcar să-i mai prelungească viața și să-i cal­meze durerile. Vă mulțu­mesc.
IULIA B. - București

"Caut un leac care împiedică formarea polipilor colo-rectali"

În urmă cu trei ani am fost diagnosticat cu poli­poză co­lo-rectală și am fost ope­rat, înlătu­rân­du-mi-se o porțiune din intestinul gros. O peri­oadă m-am simțit bine, dar în noiembrie am avut scaune cu sânge. M-am internat și mi s-au extir­pat patru polipi din rect. De atunci nu mă simt deloc bine. Îi rog pe cei care știu un trata­ment naturist care îm­piedică formarea polipilor să îmi dea un sfat prin intermediul acestei re­viste. Cu mulțumiri,
SIMION T. - București

"Tatăl meu are scleroemfizem pulmonar"

La mulți ani, dragă "Formula AS"! Vă scriu pentru că tatăl meu, în vârstă de 64 de ani, su­feră de o boală nemiloasă - sclero­emfizem pul­mo­nar. Pentru că nu se oxigenează normal, plă­mânii i se usucă puțin câte puțin. Îi rog din suflet pe cititorii revistei dvs. care știu un tratament naturist efi­cient să-mi scrie prin intermediul re­vis­tei cât mai urgent posibil. Vă mulțumesc și doresc tuturor multă sănătate.
MARIANA - Baia Mare

"Sufăr de otită supurată medie"

Dragi cititori, am 51 de ani și de circa patru ani mă chinuie o otită supurată medie. Am fost la mai mulți medici, am urmat tratamentele prescrise, dar fără niciun rezultat. Mi-e teamă că-mi voi pierde auzul dacă boala asta mai tre­nează mult. Dacă știe cineva un tratament natu­rist, îl rog să mă ajute. Vă mulțumesc.
LIVIA - Bacău

"Doresc tratament pentru sindromul Zollinger-Ellison"

Mă numesc Aura, am 38 de ani și vă scriu cu speranța că mă veți ajuta să mă vindec de boala cu care am fost diagnosticată de curând: sin­dromul Zollinger-Elli­­son. Boala a debutat cu scau­­ne dia­­reice și, pe­riodic, stări de grea­ță, în­soțite de dureri abdo­mi­nale. Timp de câ­teva luni am încercat să mă tratez cu Imo­dium, ceai de mentă, orez fiert... cam toate lea­curile bă­bești pe care le știam. Când am vă­zut că problema tre­nează, am mers la medic. Mi s-a făcut o gas­tro­scopie la care mi s-au descoperit ul­cere mul­tiple la ni­velul stomacului și al duode­nu­lui. Me­di­cul mi-a spus că sunt cau­zate de o aci­­ditate gas­trică ex­cesivă. Fac tra­tamentul prescris, cu Ome­prazol, și boala se ame­lio­rează pe moment, însă cum re­duc doza, revine cu putere. Îi rog pe ci­titorii re­vistei care cunosc un tra­ta­ment naturist sau un alt tip de tra­tament efi­cient să mi-l trans­mită în "For­mula AS". Vă mulțumesc.
AURA - București

"Nu reușesc să-mi revin după AVC"

Am 58 de ani și acum doi ani, am suferit un accident vas­cular cerebral. Urmez tratamen­tul prescris întocmai, dar tot nu îmi revin. Am amețeli, m-am îngrășat foarte mult, mai ales ca urmare a faptului că mă deplasez foarte greu, doar sprijinită. Vă rog mult, ajutați-mă! Ce pot să fac să îmi revin mai repede? Vă mulțumesc pentru orice sfat și vă doresc un an cu sănătate și împliniri.
SILVIA D. - Iași

"De câteva luni îmi apar întruna afte bucale"

Am o problemă de care nu mai scap de câteva luni. Îmi apar afte întruna. Nu multe, câte una-două, dar cum trec apar altele. Nu pot mânca, nu pot bea apă, mă feresc și să vorbesc, pentru că sunt foarte dureroase. Nu înțeleg de ce continuă să apară. Sunt foarte riguroasă cu igiena gurii, de când am această problemă schimb periuța de dinți săptămânal. Mă spăl des pe mâini, nu plec nicăieri fără șervețele sau geluri dezinfectante, nu mănânc fructe nespălate... Vă rog să-mi dați un sfat. Nu știu la ce medic să merg pentru a afla cauza apariției aftelor. Vă mulțumesc.
IRINA D. - Buzău

"S-a vindecat cineva de glosodinie pe cale naturistă?"

Sunt stabilită în Belgia de aproape 10 ani și am o rugăminte la dvs.: sufăr de glosodinie, o boală care se ma­nifestă cu arsuri în gură, gingii, limbă, buze... Am consultat mai mulți medici de aici, însă tratamentele prescrise nu au avut niciun rezultat. Dacă a avut cineva aceas­tă suferință și s-a vin­decat pe cale naturistă, îl rog să-mi spună și mie cum. Vă mulțumesc din suflet.
MIHAELA - Gent, Belgia

"Am o infecție în gât care nu mai trece"

La începutul lunii noiembrie aveam o greu­tate la înghițit și sim­țeam că am ceva în gât. Am fost la ORL și medicul mi-a spus că am o zonă inflamată și mi-a dat trata­ment cu Decasept, Ospen și aspi­rină pentru 5 zile. După doar două zile mă simțeam mai bine, nu mai aveam gâtul inflamat, dar cum am terminat tratamentul, simptomele au revenit. Am încercat să beau ceaiuri, șodou, mi-am pus și mă­mă­­ligă caldă pe gât... Sunt zile când mă simt bine și nu mă de­ran­jează nimic, dar în altele mă ustură gâtul și înghit cu greu. Menționez că nu am simp­tome de răceală - nu tușesc, nu am febră, nu-mi curge nasul... Nu pot să cred că o simplă infecție în gât poate dura atât de mult. Îmi puteți da un sfat? La ce medic să mai merg? Vă mulțu­mesc și vă doresc un an minunat!
BOGDAN G. - Arad

"Știe cineva un remediu pentru urticaria cronică?"

Știe cineva un remediu naturist pentru boala de care sufăr, urticarie cronică prin sensibilizare alimentară? De aproa­pe un an am o roșeață pu­ternică pe palme, înso­țită de mâncărimi insupor­tabile. De asemenea, vă rog să-mi recomandați și un regim alimen­tar. Nu știu ce am voie și ce nu am voie să mănânc. Menționez că am 73 de ani. Vă mulțumesc și Domnul să vă dea sănătate.
FLOAREA G. - Tecuci, jud. Galați

"Caut un tratament naturist pentru uretrită cronică"

Acum un an am fost diagnosticat cu uretrită cronică. Medicul mi-a spus că am avut o infecție cu E.coli pe care nu am tratat-o corect și pereții canalului uretral sunt inflamați. Am urmat tra­tamentul prescis de medic, dar nu m-a ajutat cu nimic. Dacă ați suferit de aceas­­tă boală și v-ați vindecat cu un tratament naturist, vă rog din suflet să mă ajutați și pe mine. Vă mulțumesc.
LIVIU D. - Brașov

"Zona Zoster pe nervul trigemen = dureri cumplite"

Soția mea, în vârstă de 61 de ani, a făcut Zona Zoster în locul cel mai nefericit: pe nervul trige­men. Rezultatul - dureri cumplite de luni de zile. Nu poate dormi nici cu calmante. Fac apel la cei care pot să o ajute cu un tra­tament naturist care să-i stopeze durerile crunte. Vă mulțumesc din suflet și vă doresc sănătate.
MARCEL H. - Rm. Vâlcea

"La doar 41 de ani, fratele meu are atrofie cerebrală"

Pentru că suferea de dureri cumplite de cap de mai mulți ani, fratele meu, în vârstă de 41 de ani, a fost la medic și i s-a făcut o tomografie. I s-a pus diag­nosticul atrofie cerebrală parietală și frontală. A făcut mai multe tra­tamente medica­mentoase, dar fără rezultate. Vă rog să-i reco­man­dați un medic specialist sau o clinică spe­cia­lizată în această boală. Vă mul­țumesc.
GABRIELA F. -București

"Mi s-au găsit patru noduli pe tiroidă"

În septembrie am făcut o eco­gra­fie la glan­da tiroidă și mi s-au găsit patru noduli, trei pe lobul stâng și unul pe lobul drept. No­dulii au între 4 și 7 mm, hipo­ecogeni, cu inel vascular periferic. Mi s-au prescris doar vitamine, calciu și mag­ne­ziu. În decembrie am fost la control și am repetat eco­­gra­fia. Nodulii nu crescuseră, dar nici nu se micșoraseră. Vă scriu pentru că de aproape o săptă­mână a început să mă doară gâtul, mai ales la palpare. Dacă există un remediu naturist pentru micșorarea nodulilor, vă rog să mi-l comu­nicați prin intermediul revistei. Vă mulțumesc.
LUMINIȚA P. - Piatra-Neamț