Concertul finaliștilor de la Vocea României

Dana Ene
Sunt puține emisiuni pe micul ecran care să se fi lipit atât de tare de inima noastră ca "Vocea României".

Tineri soliști talentați și frumoși, lupte de capă și spadă între jurați, o sce­nografie inspirată și seducția spectacolului te se­ches­trează pe loc. Anul acesta, în fruntea pluto­nu­lui s-au aflat un băiat și trei fete: Bogdan Ioan, Dora Gaitanovici, Alma Boiangiu și Mădă­lina Coca. Câștigător a ieșit elevul lui Smiley, Bogdan, un tânăr arhitect, fan al lui Michael Jackson, în timp ce fetele s-au clasat pe locurile următoare: locul 2 Dora (din echipa Irinei Rimes), locul 3 Alma (din echipa lui Tudor Chirilă) iar pe locul 4 a fost votată Mădălina (din echipa Andrei). Dacă rezultatele competiției au fost corecte aveți șansa să verificați sâmbătă, pe 19 ianuarie, într-un concert găz­duit la Berăria H din București. Și dacă ați uitat cumva detaliile sau nu ați apucat să ur­măriți întreaga emisiune, iată o prezentare pe scurt a acestor tineri talentați, care au reu­șit să țină cu sufletul la gură milioane de români.

"E ceva extraordinar pentru mine"

Bogdan Ioan l-a ajutat pe Smiley să câș­tige cel de-al treilea trofeu pentru echipa sa. Ba mai mult, odată cu lansarea pe YouTube a canalului The Voice Global - "Vocea" (The Voice este o emisiune ce se desfășoară în 200 de țări), momentul finalistului de la Vocea României a fost inclus în TOP 10 al celor mai bune audiții din anul 2018.
Bogdan are 28 de ani, este din Constanța, și a studiat Ahitectura la Iași. Iubește muzica de mic și a făcut dans sportiv de performanță, până la 17 ani. Mare fan al lui Michael Jackson, Bogdan a început prin a-i învăța mai întâi mișcările de dans, și mai apoi s-a apucat să-i fredoneze și cântecele. ?mpins de la spate de prieteni, a început să ia și câteva cursuri de canto, însă până acum muzica nu a fost pentru el o prioritate. Toate acestea s-au schimbat însă după ce a devenit câștigător la Vocea Ro­mâniei. Acum tânărul arhi­tect e gata să lase planșeta de lucru pentru mi­crofon, îm­bătat fiind de suc­cesul de la televizor. "Sunt foarte feri­cit. Mă bucur că oamenii au crezut în mine. Le datorez totul și le promit că mă voi apuca serios de stu­diu. Vreau să fiu din ce în ce mai bun, îmi doresc să am pie­sele mele și să ne întâlnim în concerte live, să fim mai aproape. E ceva extraordi­nar pentru mine, vă mulțu­mesc din suflet", a declarat el imediat după concurs.

Compozitoare la 9 ani

Dora Gaitanovici este mezina acestei serii de finaliști, iar reușita ei de-a se clasa pe locul doi este cu atât mai mare. Dora are 18 ani și este încă elevă de liceu în Buzău. Ea cochetează cu muzica de la 4 ani, când a început să ia și primele lecții de pian. Își compune singură pie­sele, de la vârsta de 9 ani. Anul tre­cut, a participat la preselecția "Eu­rovision România", iar melodia ei a ajuns pe locul 7 în selecția națio­nală. Tânăra artistă dorește să ur­meze Conserva­torul, la secțiunea compoziție, și visează să compună me­lo­dii care să devină hituri ce vor fi fredonate de oameni pe stradă.

"Este mai importantă călătoria decât destinația"

Alma-Nicole Boiangiu, eleva lui Tudor Chirilă, are 26 de ani și este proaspăt absolventă de Con­servator și UNATC. A moștenit pasiunea pentru muzică de la mama ei, care a cântat în corul "Song", condus de regretatul Ioan Luchian Miha­lea. A studiat pianul de la 5 ani și în paralel a luat și lecții de balet. La 7 ani, a început să învețe să cân­te și la chitară. Și chiar dacă chitara a fost alegerea numărul doi, a ajuns curând să o stăpânească atât de bine, încât a obținut nu­meroase premii în România și în străi­nătate (Spania, Austria, Ger­mania, S.U.A.). În anul 2013, Alma a câștigat premiul de 10.000 de euro pus în joc la emisiunea "Opt într-o barcă", realizată de regretatul Titus Munteanu.
Azi, ea este actriță cola­bo­ratoare la Teatrul Ion Creangă și pregătește și un spectacol de teatru-circ, la Circul Globus. Chiar dacă nu a câștigat pre­miul cel mare de la Vocea Ro­mâniei, Alma este încântată de rezultat: "Mi s-a spus din toate păr­țile că drumul spre succes este greu. Am simțit-o pe pie­lea mea și, oricum, marele succes nu l-am atins încă și nu știu dacă o să-l ating vreodată. Mă mul­țumesc deocamdată cu succese mici, pentru că este mai importantă călătoria, și ceea ce câștigăm de pe urma călătoriei, decât des­ti­nația", declara ea.

De la Paris la București

Mădălina Coca, cea de-a patra finalistă, are 31 de ani și a venit de la Paris, pentru a participa la emisiune. În capitala Franței, lucrează ca analist financiar într-o bancă și este și solistă într-o trupă. Cântă din copilărie și a făcut canto la școala Danei Dorian. O bună bucată de vreme a pus pauză muzicii și s-a dedicat studiilor. Abia după ce a ajuns în Franța cu o bursă Erasmus, s-a reapucat de cântat, după ce a cunoscut acolo alți câțiva muzi­cieni care au convins-o să li se alăture. De doi ani, este deținătoarea cetățeniei franceze.
(Pe toți cei patru fina­liști îi puteți asculta sâm­bătă, pe 19 ianuarie, la Berăria H. Ei vor fi acom­paniați de Special Guest Orchestra și vor avea de partea lor și câțiva invitați surpriză. Biletele au prețuri cuprinse între 20 de lei Cat. C - părțile laterale cu loc la masă și 50 lei Cat. A - în fața scenei cu loc la masă, și pot fi procurate în rețeaua Iabilet.)