"Acneea chistică macină tinerețea fiicei mele"

Cititor Formula AS
"Fiica mea are melanom malign nodular"

Fiica mea are 42 de ani și a fost diagnosticată recent cu melanom malign nodular. Până acum apro­ximativ trei săptămâni nu a prezentat niciun semn. De două luni și ju­mătate este în tratament pentru poliartrită reuma­toidă la mâna dreaptă.
De trei săptămâni a început să o doară în partea stângă și chiar s-a inflamat puțin. Am dat vina pe oboseală, căci face serviciu 12-13 ore. Durerea și inflamațiile nu dis­par. A mai prezentat senzații de vomă și chiar regurgitare. Fiind zilele de sărbă­toare, nu prea am avut unde să mergem. Pe data de 3 ianuarie am fost la o clinică particulară și am cerut o ecogra­fie. Surpriză mare: splina mărită și cu 6 noduli pe ea. Medicul a spus că nu a mai văzut așa ceva. Până la internare nu știa nimeni cauza. Anul tre­cut, cam în aceeași perioadă, a avut o intervenție pe bază de grefă, deasupra craniului, în urma unei lovituri, cu rănirea unui neg mai mare. Me­di­cul i-a spus atunci să se ducă după 20 de zile să vadă rezultatul biopsiei. Nu s-a dus. Oa­re de atunci să fie cauza? Astăzi mi-a spus me­di­cul trista veste că e vorba de un cancer gene­ralizat. Totuși, starea ei nu este rea. Ba chiar a început să mănânce. Este pe perfuzii, dar nu știe ce me­dicamente mai ia. S-a întrerupt me­dicația pentru poliartrită. S-au făcut din nou analize.
Ce rugăminte am eu la dvs.: să-mi recoman­dați medicamente naturiste, pe care să i le dau con­comitent cu cele de la medic. Trebuie să men­­ționez că încă n-am reușit să vorbesc cu me­dicul oncolog, este foarte aglomerat.
Sper mult în ajutorul dvs. și vă mulțumesc.
PAULA ARGATU - Bacău

"Caut un leac pentru fluidizarea sputei și ușurarea expectorației"

Dragi cititori, am 62 de ani și sufăr de in­su­fi­ciență cardiacă gradul IV NIHA, congestivă. Stau aproape înconti­nuu cu mas­că de oxigen, dar din această cauză mi se încarcă plă­mânii cu spută. Nu pot ex­pectora, nu mai am putere să tu­șesc, mă chinuiesc zi și noap­te, nu mă pot odihni. Vă rog să-mi recomandați un leac pentru fluidi­zarea sputei și u­șu­­rarea expectorației, pentru că efor­tul inimii este foarte mare. Am luat ACC, Paracetamol, Brom­hexin - nimic nu mă ajută. Am intrat în acest cerc vicios din care nu mai pot ieși - fără oxigen nu pot respira (saturația scade sub 90), cu oxigen tușesc până mă sufoc. Sunteți singura mea spe­ranță! Vă mulțumesc.
TUDOR - București

"Pot evita operația de insulinom pancreatic?"

Am 30 de ani și am avut glicemia mică de când mă știu (55-70 mg/dl), dar nu m-am simțit rău. Anul trecut s-au manifestat însă primele simptome ale hipoglicemiei: aveam o stare de nervozitate, momente când eram confuză, ame­țită, aș fi dormit întruna, vedeam ca prin ceață. Am fost la medic și mi-a dat să fac analizele uzuale. Glicemia era de 25 mg/dl! În urma altor multe investigații medicii mi-au spus că aș avea insulinom pancreatic (o tumoră a pancreasului adeseori benignă, care secretă insulină) și mi-au recomandat operația. Mi-e teamă să mă operez, aș vrea să încerc să scap de această tumoră prin­tr-o metodă alternativă. De aceea, aș dori să știu dacă printre cititorii dvs. există cineva care s-a confruntat cu această afecțiune și cum s-a tratat. Vă mulțumesc și vă doresc un an nou cu sănă­tate!
LAVINIA - Pitești

"Doresc un tratament naturist pentru cataractă"

Stimată redacție,
Mă numesc Victoria, am 67 de ani și port ochelari pentru distanță, dioptrii 2 și 2 1/2. În luna septembrie am făcut un control la oftalmo­logie și mi s-a spus că am început de ca­taractă la ambii ochi și doam­na doc­tor mi-a dat să iau Adrusen-Vera timp de o lună (1 pastilă pe zi), o lună să fac pauză, și tot așa până în luna iunie 2019, când trebuie să merg la con­trol. Vă rog din tot sufletul să-mi re­co­mandați un tratament naturist ca să nu ajung la operație. Am citit de mai multe ori în revista dvs. despre niște tra­tamente pe bază de picături de bitter sue­dez, dar nu mai am revistele. Vă mul­țumesc din tot su­fletul și vă doresc un an nou fericit cu multă sănătate și bucurii! Cu respect,
VICTORIA - Arad
(Înmuiați degetul mic, bine dezinfectat, în bitter suedez. Atingeți-vă cu el colțurile ochilor. Asta e tot. Dar trebuie răbdare.)


"Ajutați-mă cu leacuri pentru lipsa de oxigenare a creierului și amețeli"

După pensionare (la 60 de ani) am lucrat la Asociația de proprietari, cinci ani. Lucrând mult și peste program, am făcut o depresie, iar tensiu­nea o luase razna. Am demisionat și m-am inter­nat în spitalul Nifon, jud. Buzău, spital pentru boli psihiatrice. După 10 zile de tratament cu Zoloft 50 mg (apărut atunci) m-am simțit bine. La externare, diagnosticul a fost tulburare an­xioasă organică. De atunci, după 30 de ani, nu mai am somn (nu mai pot dormi nici ziua și nici noaptea). Având amețeli și o circulație proastă periferică, în 2016 am făcut un RMN, iar medi­cul neurolog mi-a pus diag­nos­ticul de atrofie corticală. Medicul de familie mi-a spus că am și o scleroză a vaselor de la ceafă pentru că nu se face oxigenarea creierului cum tre­buie. Per­ma­nent am dureri de cap și o presiune asupra capu­lui suporta­bilă, dar îngrijo­ră­toare. Pen­tru cir­cu­lația perife­rică folosesc Sermion și Gink­go Prim, iar pentru oxi­genarea creierului Ginkana - Ginkgo 50+ - rezultatul, nesatis­fă­cător. De cinci săptămâni nu am mai ieșit din casă, mă de­plasez foarte greu, chiar și cu bas­tonul. Prin casă, din cauza ame­țelilor, mă sprijin de mo­bilă, de pe­reți. Sunt și cardiac din naștere. Sunt nopți când intru în fibrilație care ține chiar și 12 ore. Iau icoana cu Iisus Cristos și Sfânta Fecioară Maria (pe care o am permanent noaptea aproa­pe de mine) în brațe și mă rog să mă apere. Nu o dată am simțit ajutorul lor! Dacă a avut cineva probleme asemănătoa­re - și mă refer în primul rând la amețeli, la circulația perife­rică proastă și la lipsa de oxigenare a creierului - îl rog să mă ajute cu sfaturi și tratament prin "For­mula AS". Cu mul­țu­miri,
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău

"Am bronșiectazie. Știe cineva un tratament eficient?"

Stimată redacție,
Sunt o femeie de 85 de ani. Apelez la bu­nă­voința dvs., fiindcă de câțiva ani viața mea a devenit un chin. Mi s-a spus că am bronșiectazie. Am încercat multe tratamente, dar n-au dat rezultatul dorit. În sezonul rece expectorez foarte mult noaptea. Rog frumos, dacă este cine­va care știe un tratament pentru acest diagnostic, m-ar bucura să mi-l împărtășească. Mulțumesc mult!
MARIANA - Aiud

"Acneea chistică macină tinerețea fiicei mele"

Vă scriu cu speranța că-mi veți ajuta fiica să se vindece. Are 16 ani și până acum un an era o fată foarte frumoasă, veselă, cu o mulțime de prieteni. Necazul e că s-a declanșat acneea chis­tică. Tenul ei impecabil e plin de bube, chisturi, de parcă ar sta să-i apară furuncule. Am fost cu ea la mulți dermatologi, i s-au făcut analizele de sânge, urină, testul bacteriologic (negativ)... De trei luni face tratament cu Sotret, dar nu se vede nicio ameliorare. Chisturile nu se retrag. În plus, s-a închis în ea, s-a izolat, nu am mai văzut-o zâmbind de luni de zile. E foarte speriată că va rămâne cu semne pe față pen­­tru toată viața, că va fi un "monstru". Boala asta îi macină tinere­țea. Mi-e teamă să nu cadă în depresie. În­cerc să o încurajez, dar când văd că trata­mentele nu dau rezultate nu mai am argumente în fața ei. Nu știu ce să mai fac. Vă rog din suflet să-mi dați un sfat. Cu mulțumiri,
DANIELA - Iași

"Nu mă mai vindec de laringo-traheită"

Sufăr de patru luni de laringo-tra­heită, am dureri mari în gât, tuse cu expectorații, o stare generală proas­tă. Am făcut tratamentul pre­scris de medic cu aerosoli și simptomele s-au mai ameliorat, dar după ce întrerup tratamentul se agaravează din nou. Am avut trei astfel de reci­dive. Ce tratament naturist să fac pentru a grăbi vindecarea? Cu mul­țumiri,
MIRUNA - Bacău

"Am dureri cauzate de candidoza bucală"

Dragi cititori, vă scriu această scrisoare cu lacrimi pe obraji. Am 81 de ani și mi s-a pus diagnosticul candidoză bucală, acum trei ani. Mi-au apărut pe limbă niște bubițe, am fost la medic, am urmat trata­mentul pe care mi l-a dat, dar fără niciun rezultat. Cine aude de bubițe pe limbă poate crede că e ceva ușor, dar vă rog din tot su­fletul să mă credeți că îmi provoacă o mare su­ferință: am dureri zi și noapte, de nici nu pot mânca. Până și vorbele îmi ies stâlcit din gură. Vă rog să mă ajutați cu un tratament naturist. Vă mulțumesc și vă doresc sănă­tate.
MATILDA H.