Topiți kilogramele cu ienupăr!

Iulia Vlad
Micile fructe cu parfum de rășină sunt de mare ajutor celor care vor să slăbească.

Au un puternic efect de stimulare a diges­tiei, a meta­bo­lismului și a elimi­nă­rii toxinelor. De asemenea, sunt un re­mediu eficient pentru eliminarea apei în exces din țesuturi, problemă des întâlnită la persoanele care au kilo­grame în plus.
Iată cum se utilizează:

Infuzie de ienupăr - 200 ml de apă clocotită se toarnă peste 2 lingu­rițe cu boabe de ienupăr uscate și mă­runțite. Se acoperă și se lasă la infu­zat 20 de minute. Se iau 4 linguri cu infuzie pe zi, între mese.

Boabe de ie­nu­păr - în prima zi consumați pe sto­macul gol 4 boa­be de ienupăr us­cate și zdrobite (în mojar). Creșteți porția zilnică cu câte o boabă, până în ziua a 12-a, când veți lua 15 boa­be. În următoarele zile micșorați în fiecare zi doza cu câte o boabă, până ajungeți la 4 boabe. În cele 23 de zile de dietă nu aveți voie carne, me­ze­luri, precum și alimente cu conținut mare de grăsime (prăjite, conserva­te).

Tinctură de ienupăr - se gă­sește la plafaruri și în magazinele na­turiste sau se poate prepara acasă, astfel: 200 g de boa­be de ienupăr us­cate și mărunțite se pun la macerat în 200 ml de alcool alimentar de 70-90 de grade, timp de 14 zile, într-un reci­pient de sticlă er­me­tic închis. Se stre­coară și se iau câte 20 de picături pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. După o pauză de 4 săp­tămâni, trata­mentul se poate relua.
Dacă aveți inflamații ale căilor urinare, evitați tratamentele cu ie­nupăr.