"Durerile musculare nu mă lasă să dorm noaptea"

Cititor Formula AS
"Cum pot salva de la amputare un picior diabetic?"

Dragă redacție,
Am 77 ani și sufăr de diabet zaharat tip II, de 20 de ani. În ultimul timp mă doare un picior și medicul mi-a spus că am neuro­patie diabetică. Mi s-a schimbat și culoarea pielii și do­resc, dacă știe cineva vreun reme­diu natu­rist, să fiu aju­tat, că nu vreau să ajung la ampu­tare. Vă mulțumesc anticipat și aș­tept cu încredere remediul natu­rist. Vă doresc să­nă­tate.
MARIA D.

"Există vreun leac pentru fibroză pulmonară idiopatică?"

La mulți ani, "Formula AS",
Mă numesc Iva, am 60 de ani, și în luna august am fost diag­nos­ti­cată cu fibroză pulmonară idiopatică. Doctorul mi-a prescris capsule de Nintedanib, dar după două luni mi-a fost foarte rău și nu le-am mai putut lua. Dacă sunt cititori care s-au vindecat de această boa­lă, îi rog din suflet să-mi răspundă prin inter­mediul revistei dvs., ce tratamente au urmat. Vă mulțu­mesc anticipat!
IVA - Suceava

"Am un chist Tarlov pe osul sacru și simt nevoia să urinez des"

Sunt o fidelă cititoare a revistei "Formula AS" și vă apreciez mult pentru tot ceea ce faceți. Acum sunt și eu într-un impas al sănătății mele. De un an de zile am senzația că trebuie să urinez din jumătate în jumătate de oră. Am făcut inves­tigații, dar medicii încă nu au găsit cauza reală și nici nu mi-au prescris un tratament adecvat.
Mai mult, la un examen RMN, mi-au găsit un chist Tarlov mic pe osul sacru. Rog mult cititorii să mă ajute cu un tratament în rezolvarea celor două probleme pe care le am.
Vă mulțumesc mult!
IOANA - Focșani

"Durerile musculare nu mă lasă să dorm noaptea"

Dragi cititori, de mai bine de trei luni mă lupt cu durerile musculare. Au debutat la gambe și se manifestau doar noaptea. Acum picioarele nu mă mai dor, în schimb au început să mă doară muș­chii de la mâini (tricepșii). De fapt, nu am dureri propriu-zise, seamănă mai mult cu febra mus­culară. Mai mult mă deranjează faptul că aceste dureri nu mă lasă să dorm toată noaptea și di­mineața parcă sunt o cârpă, nu sunt în stare de nimic. Am fost la medicul de familie și mi-a prescris MagneB6. Inițial durerile au dispărut, dar după puțin timp s-au întors, chiar dacă iau în continuare Magneziu. Vă rog să mă ajutați cu un tratament naturist, sau poate cei care au mai su­fe­rit asemenea simptome îmi vor da un sfat sal­vator. Menționez că lucrez pe o macara și lipsa de somn poate fi foarte periculoasă. Înainte de a merge la muncă trebuie să beau câteva energi­zante, dar nu știu cât îmi va rezista inima în ritmul ăsta. Menționez că am 43 de ani. Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.
I. L. - București

"Mama mea are probleme după operația de ruptură de perineu"

Mama mea, în vârstă de 62 de ani, a suferit acum trei luni o intervenție chirurgicală pentru ruptură de perineu. De la externare, nu pot spune că se simte rău, dar are usturimi la urinare. A fost la control și medicul nu i-a găsit nicio infecție. I-a spus să aibă răbdare, că va trece. S-a mai confruntat cine­va cu situația asta? Să meargă la alt specialist? Vă rog să ne dați un sfat. Cu mulțumiri,
SANDA F.

"Cum scap de Proteus prin metode naturiste?"

Mă numesc Ioana, sunt din Constanța și am cea mai mare rugăminte la dvs. După un set de ana­lize de urină mi-au dat diagnosticul pie­lo­nefrită cro­nică cu Proteus. Din noiem­brie până în prezent iau medi­camentele: Eficef 200 mg, 1 capsulă la 12 ore, 7 zile; Probiotic - 1 capsulă pe zi, o lună; Uro-Care (Secom) - 2 capsule pe zi, timp de 6 luni; vaccinare cu Urostim - 1 capsulă pe zi, 3 luni. Acest vaccin nu-l găsesc la farmacii, am tot întrebat și nu-l au nici în depozit.
Rugămintea mea este să-mi spuneți în revista dvs. ce este această bacterie Proteus. Cum scap de ea? Există vreun tratament naturist? Cu mii și mii de mulțumiri, aștept răspunsul dvs.
IOANA - Constanța

"Fetiței mele îi curge sânge din nas"

Bună ziua. Am o fetiță de numai 3 anișori, care are sângerări nazale, la o perioadă de 4-5 săptămâni. Sângerările nu durează mult, maxi­mum 5 minute, și apar și ziua, dar și noaptea. Am fost cu ea la pediatru și ne-a spus că nu are nimic. Și nici nu pare că ar fi bolnăvioară: este plină de energie, foarte veselă, mănâncă bine... Dacă mai sunt părinți care au trecut prin aceeași situație, îi rog să ne spună ce au făcut. Au fost la un medic specialist? La care? Aștept cu nerăbdare să îmi răspundeți. Cu drag,
LAURA T. - Cluj

"Am slăbit după o depresie și nu-mi pot reveni"

În urmă cu doi ani am avut o depresie care s-a perpetuat câteva luni, timp în care am slăbit 20 de kilograme. Încet-încet, am început să-mi revin, depresia e doar o amintire neplăcută, dar nu pot să pun la loc kilogramele pierdute. Dacă înainte arătam foarte bine, acum sunt ca un schelet îmbrăcat în piele. La 1,72 m am doar 40 de kilograme. Mănânc foarte mult, nu am probleme cu pofta de mâncare, analizele sunt bune... dar nu se lipește nimic de mine. Nu înțeleg care poate fi cauza. Am fost la me­dicul de familie și nu mă crede că mănânc până la sațietate, mă bă­nu­iește că aș fi anorexică... Ce să fac? Îmi puteți da un sfat?
LORI

"Fetița mea are amigdalită cronică"

Mă numesc Diana și sunt mama unei fetițe de 5 ani și jumătate. V-am scris pentru că mă îngri­jorează starea ei de sănătate. Răcește foarte des, și de fiecare dată i se inflamează amigdalele, nu mai poate respira bine și tușește până vomită. Medicii au diagnosticat-o cu amigdalită cronică și îi dau tratament de fiecare dată, dar nu se în­treabă nimeni de ce ajunge atât de des în si­tuația asta și cât timp va putea lua anti­biotice. Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist sau un me­dic dedicat, care să trateze OMUL, nu simp­tomele. Vă mulțumesc.
DIANA - Iași

"Ochiul stâng e roșu și dureros"

Acum două săptămâni mi s-a înroșit ochiul stâng. Am crezut că "m-a tras curentul" și va trece de la sine. Dar pe zi ce trecea se înroșea mai tare, și într-o dimineață, m-am trezit cu el foarte roșu și mă durea. Am fost la Urgență, unde nu mi-au pus un diagnostic, dar mi-au recomandat Lubristil Relax. Mi-am pus picăturile, și ochiul parcă s-a mai limpezit, dar ieri, când m-am trezit, mă durea îngrozitor și abia puteam să-l des­chid. Am sunat la o clinică particulară și am pro­gra­mare peste 10 zile. M-am gândit că până atunci poate primesc un sfat și de la cititorii sau spe­cialiștii dvs. Menționez că la lumină puter­nică, durerea se intensifică, și cu ochiul stâng văd ca prin ceață. Îmi puteți da un sfat? Cu mii de mulțu­miri,
VICTOR F.

"Fratele meu are tulburări de comportament"

Dragi cititori, vă rog să mă ajutați cu un sfat în ceea ce privește comportamentul fratelui meu, în vârstă de 34 de ani. Alternează între o stare în care comportamentul lui este aproape normal (cu câteva excese), pen­tru ca apoi să treacă la stări de nervozitate exce­sivă, nimic nu-l mulțumește, se ceartă chiar și cu politicienii de la televizor... Stă cu părinții mei și aceștia sunt foarte speriați. Când are accesele de nervozitate, nu știu cum să-l mai îmbuneze. Este cel mai mic dintre frați, un copil făcut "la bătrânețe". A fost privit de părinții mei ca un dar de la Dumnezeu și l-au alintat din cale-afară. De aproape 10 ani, are o săptămână de "nervi", urmată de 3-4 zile de li­niște și tot așa. La un moment dat, am încercat să pun piciorul în prag și să-l duc la un control psihiatric, dar nici el, nici părinții mei, nu au fost de acord. Sunt în permanență neliniștită, în loc să-mi văd de fami­lia mea, de copiii mei, mă gândesc tot timpul la părinții mei. Dacă îl enervează în vreun fel? Nu știu de ce ar fi în stare. Nu a fost niciodată violent cu ei, dar sunt convinsă că are o pro­blemă psihică și nu am de unde să știu cum va evolua. V-am scris această scrisoare cu rugămin­tea să primesc răspuns de la o per­soană avizată sau de la cineva care a avut un caz asemănător în familie. Apoi, cu revista dvs. în mână, să le arăt părinților că fratele meu are un comportament anormal, că e bine să meargă la doctor, să se vindece, să-și facă și el o familie. În speran­ța că voi primi un răspuns, vă mul­țu­mesc!
S. R. - Bacău