"Vreau să-mi vindec soția de diverticuloză. La anul avem nunta de aur!"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ing. NICOLA P. - Arad, F. AS nr. 1196)

Diverticuloza este o boală a civilizației, frec­ventă mai ales în țările occidentale, fiind asociată cu o degenerare a colonului, cu vârs­ta și cu o dietă săracă în fibre, dar bo­ga­tă în alimente intens pro­cesate. Este ti­pul de boală care răspunde bine la trata­men­tul naturist. Iată câteva recomandări pe care soția dvs. va trebui să le urmeze:
* se completează alimentația cu cât mai multe legu­me și fructe crude;
* se bea în fiecare zi cel puțin un litru și jumă­tate de apă;
* pentru a ajuta la curățarea diverti­culilor de materiile fecale, se iau tărâțe de grâu înmuiate în apă, o lingură dimineața și una seara;
* deoarece diverticulii constituie refugii pentru bacteriile de putrefacție, se iau tablete cu Lactobac­cillus sau să mănânce, cel puțin o dată pe săptă­mână, iaurt;
* se condimentează ali­men­tele, atât cât permite stomacul, cu usturoi, care - pe lân­gă multe alte calități - este și un bun anti­septic intesti­nal;
* o dată pe săptămână, se ține post numai cu fructe sau sucuri de fruc­te pentru a-i per­mite colonului repausul necesar vindecării;
* se practică zilnic exerciții fizice de întărire a mușchilor abdominali, pentru că astfel pot fi stimulate funcțiile intestinelor;
* se beau în fiecare zi 2-3 căni cu ceai făcut din mentă, mușețel, nalbă, păpădie și brusture;
* se iau zilnic 1-2 tablete de vitamina C.
Dacă va respecta aceste recomandări, va putea ame­liora în mare măsură boala, des­pre care se spu­ne că pentru fiecare an de vechime este necesară o lună de trata­ment.
ADRIAN - București

"Mă supără un nod în gât, dar analizele ies bine"
(Răspuns pentru CAMELIA - Cluj, F. AS nr. 1333)


Încercați să repetați ecografia la un medic ra­diolog cu experiență. E foarte important să fiți sigură de aspectul tiroidei, dacă sunt noduli (faptul că tiroida e mărită e un semn de întrebare). Nu toți medicii reușesc să vadă exact. Poate chiar și ana­lizele să le repetați. Eu am avut noduli pe tiroidă și m-am operat când s-au mărit mult, analizele erau bune. Cu stimă,
IRINA - Ploiești

"Mă dor picioarele, am insomnii și sufăr de constipație"
(Răspuns pentru M.I. - Slatina, F. AS nr. 1346)


Stimate domn, eu sufăr de această problemă din tinerețe - constipație, in­som­nii și dureri de pi­cioare - ajun­­sesem până în pragul mor­ții, noroc de băiatul meu, care lucrează în Aus­tria, și consultând un doctor de aco­lo, i-a comuni­cat că asta e o pro­blemă neurologică. Și ce credeți? I-a dat pentru mi­ne un tratament natu­rist, zicând că apoi o să în­cercăm și alt­ceva. M-am vindecat re­pe­de. După zeci de ani de chinuri, acum pot să dorm și nu mă mai constip. Spre sur­prin­de­rea mea, tratamen­tul medi­cu­lui austriac l-am găsit și în Ro­mânia, la cabinetul "La­crima Naturii" din Bucu­rești (tel. 0766/48.82.02), unde se fac trata­mente cu produse naturiste ce vin din Fin­landa, aceleași care mi-au fost prescrise și mie. Iată trata­men­tul prescris de dr. Georg Dim­bergër din Austria: Natu­re­laxinis picături, Dynaforce, Fos­fo­caps, Relaxon Forte. După două săptămâni, m-au lăsat dure­rile și am putut să dorm. Iar pen­tru con­sti­pație, mi-a dat RQ De­tox, 3 luni. Este foarte bun!
Cu drag vă urez un an mai bun!
VASILE TARNOVEȚCHI - București

"Am o erupție însoțită de mâncărimi groaznice"
(Răspuns pentru LIVIA - București, F. AS nr. 1346)


Am avut și eu asemenea erupție în primăvara anului 2000, la pulpa piciorului stâng, spre exte­rior, de la genunchi până jos. Aveam mari mân­că­rimi, mă scărpinam noap­tea, pielea s-a îngroșat și a crăpat și se­măna cu niște solzi de cu­loa­re gălbui-maroniu des­chis.
Într-o zi, prin luna iunie, mă plim­bam cu câi­nele meu pe un te­ren viran - o mică pășune, și am observat o plantă din neamul sca­ieților, înaltă de vreo 50-60 cm, cu frunze verzi palmate, cu flori albe, asemănătoare cri­nului alb și cu fruct - niște capsule verzi țepoase de mă­rimea unei nuci. Am luat o capsulă încă verde, fragedă, cu țepi rari și încă moi, și ajuns acasă, fără să mă spăl pe erupția de pe picior, am început să mă frec de sus până jos cu acea capsulă (ca o nucă mare). Pielea cră­pată și solzoasă s-a înverzit. Asta a fost tot. Noaptea, aproape toți solzii au căzut și rana s-a vindecat total. Mai târziu am aflat că acea plan­tă se nu­mește ciumăfaie și crește pe terenuri virane. Încercați și sunt sigur că veți reuși.
C. POP - Șeica-Mică, Sibiu

"Caut un tratament naturist pentru cardiopatie ischemică"
(Răspuns pentru TINCA - Galați, F. AS nr. 1347)


Pentru cardiopatie ischemică, faceți un ceai din următoarele plante: frunze și flori de păducel, frun­ze de frasin, coa­da-șorice­lului, troscot, urzică, pă­pă­die și frunze de anghinare. Aceste plante se amestecă în părți egale și din acest amestec se fac 2-3 căni de ceai pe zi. La o cană cu apă se pune o lingură de plante. Se face infuzie, iar ceaiul se bea înainte de masă. Nu se îndulcește cu za­hăr. După trei săptămâni, se face o săptămână pauză, după care cura se reia. Paralel cu acest ceai, dimineața, pe stomacul gol, se mănâncă un cățel de usturoi, o zi da și una nu, toată viața. Nu aveți decât de câștigat pentru sănătatea dvs. Vă doresc numai bine!
DUMITRU N. - Buzău

"Sufăr de otită medie supurată"
(Răspuns pentru LIVIA - Bacău, F. AS nr. 1349)


Se știe că supurarea este cauzată de prezența cocilor. De asemenea, se știe că împotriva cocilor este necesar ca mediul intern să fie acid. Un mediu intern acid este foarte ușor de realizat, doar luând zilnic, dimineața și seara, câte un pahar cu apă, în care ați pus 2 lingurițe cu oțet de mere, pe o pe­rioadă de cel puțin o lună. Vă doresc sănătate!
LIVIA - Cluj-Napoca

"S-a vindecat cineva de glosodinie pe cale naturistă?"
(Răspuns pentru MIHAELA - Gent, Belgia, F. AS nr. 1349)


* Să se mestece câteva zile petale de trandafir roșu-bordo, soiul foarte mirositor. După 3-5 minute se înghit. Se repetă de mai multe ori într-o zi. Trata­mentul este garantat.
* Nu știu dacă se mai fabrică, dar exista produ­sul AFTOLIZOL, din extract fluid din petale de tran­dafir și miere purificată, făcut de S.C. Medu­man Viseu S.A., din Vișeu de Sus.
MARIA - Alba-Iulia