Drojdia de bere

Iulia Vlad
- Dacă face să crească pâi­nea, de ce n-ar face să ne creas­că și frumusețea? Să dea și ea pe dinafară, ca aluatul, să ne transforme obrazul într-un cofet. Nu e o simplă glumă. Cu bogăția ei de minerale și vita­mine, drojdia de bere poate face minuni -

Scrub cu drojdie de bere

Ingrediente: două linguri cu droj­die de bere, două linguri cu zahăr, apă caldă.
Sfărâmați drojdia și adăugați pu­țină apă caldă, amestecând, până se transformă într-o pastă moale. Ames­tecați și zahărul, apoi aplicați pre­paratul pe față, cu masaj ușor, timp de câteva minute. Îndepărtați scrubul cu cu apă caldă, iar la sfârșit, clătiți cu apă rece. Îndepărtează "pielea moar­­tă", detoxifică și lasă tenul în­tins și cu strălucire sănătoasă.

Mască pentru ten gras

Ingrediente: două linguri cu droj­die de bere, o lingură suc proaspăt de lămâie, apă.
Se amestecă droj­dia de bere cu sucul de lămâie și apa până se formează o pastă uni­formă. Se aplică pe fața bine curățată. Pas­­ta trebuie aplicată cu accent pe zona T (bărbie, nas și frunte). Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Este binefăcătoare în cazul tenului gras sau mixt, închide porii și re­glea­ză aspectul lucios, uleios.

Mască pentru ten uscat

Ingrediente: două linguri cu droj­die de bere, o lingură miere, o lingu­riță ulei migdale, apă.
Sfărâmați drojdia, amestecați-o cu puțină apă, apoi cu mierea și adău­gați câte puțin și uleiul. Întindeți com­poziția pe față și lăsați-o să ac­ționeze 15 minute. Clătiți-o cu apă călduță. Aplicată de două ori pe săp­tămână, previne uscarea și ridarea pielii.

Mască pentru toate tipurile de piele

Ingrediente: două linguri cu fulgi de ovăz măcinați, două linguri cu drojdie de bere, apă, 2-3 picături de ulei esențial de lavandă sau mușețel.
Amestecați ovăzul măcinat cu pu­țină apă. Separat, amestecați și droj­dia de bere cu puțină apă. Com­binați cele două amestecuri, până se for­mează o pastă suficient de moale pen­tru a fi aplicată ușor. Adăugați ule­iul esențial și întindeți preparatul pe față. Lăsați să acționeze 15 mi­nu­te, apoi spălați-vă.

Mască revitalizantă

Ingrediente: două lin­guri cu drojdie de bere, suc de fructe (portocale, mere) sau de legume (castraveți, varză) proaspăt stors.
Se sfărâmă drojdia și apoi se amestecă cu sucul de fructe sau de legume, până capătă o consistență cremoasă. Întin­deți masca pe față și lăsați-o 20 de minute. Clătiți-vă cu apă călduță, apoi rece.
(Preparatele din drojdie se fac chiar îna­inte de a fi folosite.)