Răspuns pentru ANASTASIA - Iași, F. AS nr. 1342 - "Ulcerul gastric îmi dă senzație de arsuri în intestine"

Redactia
Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

Sistemul digestiv - format din stomac, intes­tine, colon - are circa 6 metri și este populat cu flora digestivă care oferă protecție pe interior, la fel cum pielea ne oferă protecție pe exterior. Fără această floră saprofită nu putem trăi, pentru că este implicată în procesele complexe de descompunere a ali­men­telor în tubul digestiv și în ex­creție. Medicul german Fleming, când a descoperit întâmplător penicilina naturală, trata o pneumonie cu 300 u.i. Acum, se folosesc milioane de unități de an­tibiotice de sinteză chi­mică, care ne fac praf flora digestivă. În plus, există multe antibiotice în carnea de pui, de porc sau în peștele de acvacultură, pe care le ingerăm odată cu alimentele și care pot in­du­ce rezistența agenților pa­togeni la acest trata­ment. Să nu uităm că, pe lângă antibiotice, în hrana animalelor crescute indus­trial sunt introduse și doze uriașe de hormoni de creș­tere (steroizi), care pot influența activitatea între­gului sistem hormonal! Argila "ALGO" are un puternic efect bactericid și este un excelent pansament gastric. Poate fi folosită în orice doze, neavând niciun efect secun­dar. Pentru tratarea ulcerului gastric se folosesc 200 g zilnic, timp de cel puțin două luni. Efectele se fac simțite după doar câteva zile. Vindecarea este completă și fără recidivă!
Vă recomand să consumați în paralel și un probiotic de calitate: aveți nevoie de două cutii de BIOKULT cu 14 tulpini (îl puteți procura la tel. 0764.265.267). Pentru alte detalii, mă puteți con­tacta telefonic. Argila ALGO poate fi comandată la tel. 0258.865.677. Multă sănătate!

"Ce dietă se ține pentru gastroduodenită cronică?"
(Răspuns pentru COSTICĂ G. - jud. Galați, F. AS nr. 1342)


Conform medicinei alopate, gastroduodenita este o afecțiune cronică. Regimul alimentar este foarte restrictiv și aproape fără niciun rezultat. Germenii patogeni populează sistemul digestiv împreună cu flora digestivă. Tratamentul cu anti­biotice cronicizează boala și distruge microflora bacteriană.
Afecțiunea de care suferiți se vindecă definitiv, fără nicio dietă și fără efecte secundare, folosind doze mari de argila "ALGO". Dacă nu ați folosit antibiotice, problema se rezolvă cu 200 g/zi de argilă în 5-6 săptămâni. Folosirea unor doze de antibiotice prelungește tratamentul cu argilă la 2-3 luni, dar primele efecte pozitive, care sunt foarte încurajatoare, apar după doar câteva zile.
Vă recomand și un probiotic de calitate: BIO­KULT cu 14 tulpini, 2 cutii (tel. 0764.265.267).
Pentru detalii, vă rog să mă contactați la nr. tel. 0788.233.873.
Pentru comenzi nr. telefon este 0258.865.677.


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

"Știe cineva un tratament eficient pentru psoriazis gutat?"
(Răspuns pentru MIHAI-CRISTIAN S., F. AS nr. 1340)


Dragă Mihai, psoriazisul este o boală ce indică o intoxicație exagerată a ficatului. Printre cauze­le acestei intoxicații pot fi: alimen­te, candida albicans, medicamente.
Cert este faptul că ficatul este de­pășit atât în ritmul de detoxi­fiere, cât și în cel de procesare a ami­noacizilor necesari funcționării corpului. Primul factor ce trebuie luat în considerare este o dietă bogată în vitamine și minerale, care să furnizeze ficatului aportul necesar pentru reglarea acestor procese. Apoi, acizii grași nesaturați Omega 3 și Omega 6, odată introduși în dietă, vor ajuta la optimizarea funcției de metabolizare pe care o efectuează ficatul. Nu în ultimul rând, este necesară evitarea alimentelor cu potențial alergogen (ar fi bine să știi dacă ai alergii alimentare și să eviți acele alimente la care ești alergic). Bineînțeles că, dacă fumezi sau con­sumi alcool, este recomandat să reduci consumul sau chiar să re­nunți complet la aceste obiceiuri.
Dacă vei lua aceste măsuri și le vei respecta un timp, vei observa că ele vin în ajutorul ficatului, pentru a-și relua puterea de laborator chi­mic al organismului.
Practic, trebuie să ții cont că pie­lea este și un monitor al stării de sănătate hepatice.


VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut un tratament pentru cervicovaginită"
(Răspuns pentru VIOLETA - București, F. AS nr. 1310)

Inflamația mucoasei vaginale (vaginită) și a co­lului uterin (cervicită) este pro­dusă în general de infecții gonoco­cice, cu transmitere sexuală - con­tact direct.
Cele mai dese infecții urogenitale sunt cu Chlamydia Trachomatis, Mycoplasma Hominis și Tricho­monas Vaginalis. Din cauza evo­luției asimptomatice, la femei, în timp, poate da complicații precum: cervicită mucopurulentă, cis­ti­tă, salpingită, vulvovaginită, cervicovaginită. Une­le dintre aceste afecțiuni au o evoluție silențioa­să, fiind descoperite doar cu ocazia unor consul­tații.
Cea mai frecventă cauză a cervicovaginitei este Tri­cho­monaza urogenitală, pa­razitul protozoar flagelat fiind transmis pe cale se­xuală chiar și de la purtători asimptomatici (care nu știu că sunt infectați), astfel că tratamentul se face obliga­toriu de ambii parteneri (nu­mai la indicația medi­cului).
Atenție! Nu există tra­tament naturist pentru era­dicarea definitivă a para­zitu­lui. Unele ceaiuri, supozitoare și suplimente au rol adjuvant în con­solidarea vindecării.
La femeile gravide, dacă parazitul a fost pre­zent înainte ca ele să devină însărcinate, aces­ta se poate activa în ultimele luni de sarcină, datorită modificărilor locale endocrine.
Prezența unor scurgeri, uneori abundente (leu­coree - secreție gălbuie cu miros înțepător), prurit, dureri la urinare și la contactul sexual, secreții verzui și urât mirositoare - secreții cenușii și urât mirositoare, sunt doat câteva din semnele și simp­tomele acestor afecțiuni.
Tratamentul alopat (numai la indicația medicu­lui), se face prin administrarea de Metronidazol comprimate orale, Tricomicon comprimate vagi­nale, Tinidazol (Fasigyn), Cloramfenicol, inclusiv pentru partener. Diagnosticul de laborator se face analizând o probă din endocol, unde prezența germenilor microbieni în citoplasma celulelor epitaliale este mai pronunțată.
Medicina naturistă vă poate ajuta. Ceaiul com­binat din: mărul-lupului ("Dorel Plant", Poienii de jos - se găsește în farmaciile naturiste) + pelin + mușețel + tuya + coada-șoricelului + tătăneasă. Se fac spălături intrava­ginale seara, cu irigatorul "Tan­tum Rosa". Alte sugestii: ovule Carpicon, ovule cu propolis (Andy Liciu). Se mai pot face spălături numai cu ceai din flori de salcâm și să beți 0,5 litri din același ceai, în timpul zilei.
Atenție! În timpul tratamentului, activitățile sexuale sunt interzise.
Multă sănătate!


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Caut remediu pentru lichen scleroatrofic vulvar"
(Răspuns pentru S.R., F. AS nr. 1344)


Stimată doamnă, vă recomand unguentul natu­rist POCO. Vă veți unge pe zonele inflamate (cu usturimi, mâncărimi, arsuri) în fiecare seară sau la nevoie, ori de câte ori este cazul, până ce acestea scad în intensitate sau dispar. Aceste ungeri le veți face cel puțin 20 de zile. Dacă durerea din zonele inflamate a scăzut în intestitate, vă veți unge încă 20 de zile sau chiar mai mult, până la o posibilă vindecare.

"Blefaroconjunctivita alergică se poate vindeca definitiv?"
(Răspuns pentru BOGDAN - jud. Cluj, F. AS nr. 1344)


Stimate domnule, eu sper să se poată vindeca definitiv cu ajutorul noului unguent POCO. Vă sfătuiesc să vă ungeți astfel: cu ochii închiși, vă veți unge cu puțină alifie peste pleoapele închise, până aproape de gene. Dacă pătrunde puțin printre gene, nu vă speriați: vă va ustura cam 5 minute, timp în care puteți ține ochii închiși, până trece usturimea. POCO are capacitatea de a acționa prin piele.
Aceste ungeri este preferabil să le faceți seara, la culcare. Dimineața vă veți trezi cu ochii limpezi, care nu mai lăcrimează. Nu este necesar să vă ungeți în fiecare seară. Este suficient o dată la 2, 4, 7, 11 zile, după cum sim­țiți nevoia. Durata poa­te fi până la o posi­bilă vindecare completă.
POCO este un medi­ca­ment cu utilizări univer­sale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spec­taculoase în numeroase cazuri în care alte tra­tamente au dat greș sau cărora nu li s-a găsit încă un tratament.
POCO poate fi procu­rat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93 sau prin e-mail: mirceapocanschi @yahoo.com
Multă sănătate!