"Caut o clinică unde se tratează torticolisul cu Botox"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru LEONTINA - jud. Hunedoara, F. AS nr. 917)

Am fost și eu în aceeași situație, din anul 1993 până azi, cu același diagnostic: "torticolis spas­modic", pe care l-am făcut după o viroză. Am și "ciocuri" pe coloana ver­tebrală, care făceau să-mi alunece capul involuntar spre stânga. La un mo­ment dat, nu mă mai puteam uita înainte, capul o lua razna. Era un chin, atât acasă la muncile gos­podărești, cât mai ales pe stradă. Nu știu vreo clinică unde vă puteți trata cu Botox, dar vă spun ce m-a ajutat pe mine la această boală:
- Acu­punctura făcută de un medic specialist (10 ședințe) în zona gâtului.
- Masaje la gât, făcute timp de două săp­tămâni.
- Gimnastica pe care o fac de atunci zilnic, singură (20-30 de minute) cu următoarele mișcări: rotirea capului spre stânga, apoi spre dreapta de câte 30 de ori, încet, fără a forța; aplecări ale capului, de 30 de ori înainte și înapoi; du­cerea brațelor lateral spre dreapta cu pri­virea peste umăr, același lucru spre stân­ga etc. Rezul­tatul: poziția capului a revenit la normal. În zilele foarte căl­duroase sau reci, am dureri pe care le calmez cu un fular (la rece), iar la căldură merge o com­presă cu apă și oțet de mere. Trebuie voință și răbdare. Cu siguranță că veți reuși.
Vă doresc sănătate,
M. S. - Oradea

"Caut tratament pentru hepatită cronică cu virus B+D"
(Răspuns pentru EDUARD - București, F. AS nr. 1180)


Vreau să aduc în primul rând mulțu­mi­rile mele colectivului "Formulei AS", pen­tru minunata revistă pe care o editează și pe care o citim săptămână de săptă­mâ­nă, rând de rând. Eu sunt dintr-o familie de he­patici, dar dintre toți, cel mai bolnav a fost nepoțelul meu, care a fost infec­tat cu he­patită tip B încă din maternitate. Am în­ceput internă­rile pe la București, regim strict, dar vinde­ca­rea s-a produs în cele din urmă cu aju­torul ceaiului de torțel. Tor­țelul este o plantă agă­­­țătoare, care se gă­seș­te va­ra, atârnată de frun­zele de ceapă sau de frun­zele de lu­cernă. Are firul subțire, gal­ben-por­tocaliu. Se face un ceai din­tr-o lin­guriță de torțel opărit cu o cană de apă. Se bea călduț, câte o ceașcă înainte de fiecare masă. Nu pre­parați decât atât cât consu­mați o singură dată. Cura durează 2-3 luni. Nepoțelului meu i-a dispărut total anti­ge­nul (am fost cu el și la Olănești). Nu mai ține regim deloc, s-a îngrășat, învață foarte bine. Mulțu­mesc cu această ocazie tuturor celor care îi ajută cum pot pe cei bolnavi.
ELENA - Slobozia

"Am glaucom la ambii ochi și vreau să-mi păstrez vederea"
(Răspuns pentru ILEANA - București, F. AS nr. 1203)


De ani de zile, eu cumpăr produse api­cole de la o doamnă în vârstă de 70 de ani, cu mare experiență în vin­decarea bolilor. Ea mi-a povestit odată că a vin­decat o per­soană bol­navă de glaucom cu ajutorul lăpti­șorului de matcă, luat proaspăt din stup. Interesați-vă la piață, sigur există apicultori care să știe despre acest leac. Vă doresc multă sănătate și Dum­nezeu să vă ajute.
IRINA - București

"Sora mea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă"
(Răspuns pentru LAURA V. - Zalău, F. AS nr. 1233)


Această boală mi-a fost des­coperită acum trei ani, când eram student în anul IV. Fa­cultatea am întrerupt-o și nu am terminat-o nici până azi. Boala se poate trata, atât naturist, cât și me­dicamentos. Cel mai indicat medi­cament și cu efecte imediate este Cortizonul, împreună cu derivatele sale, dar nu toate. Cor­tizonul are însă și efecte negative asupra organis­mu­lui: scade imuni­tatea, distruge calciul din oase și, fără un regim alimentar adecvat, crește greu­ta­tea corpului. Vreau să preci­zez că boala nu se vindecă cu ajutorul Corti­zonului, ci doar se ameliorează puseele. Acum a apărut un medica­ment nou, Betafe­ron, dar nu pot spu­ne prea multe despre el, pentru că abia am în­ceput tratamentul și durează aproape un an. Totuși, mă simt mai bine ca înainte. Îi doresc surorii dvs. mul­tă sănătate.
DRAGOȘ M. - Călărași

"Caut un remediu pentru retinopatie diabetică"
(Răspuns pentru D. S. - București, F. AS nr. 1294)


Dragă doamnă, și soțul meu suferă de dia­bet za­harat insulino-dependent de la vârs­ta de 7 ani (acum are 31), face trei in­jec­ții cu insulină pe zi și se simte bine. Și lui i s-a declanșat retinopatia chiar înainte cu o săptămână de a ne căsători. Nu a ne­gli­jat boala și după nuntă s-a internat la Bucu­rești, unde i s-au făcut investigații amănun­țite (ochi, rinichi, inimă, picioa­re), iar pen­tru retinopatie, i-au fost recomandate șe­din­țele cu laser. De atunci face câte 2-3 șe­dințe cu laser anual, tot la București. De la prima șe­dință, rezultatele s-au văzut și a căpătat încrederea de a con­tinua. Tre­buie să precizez că soțul meu vede foarte bine și nu are nevoie de ochelari. Tot pen­tru ochi ia, de 3-4 ori pe an, câte o cutie cu Do­xium, un medica­ment într-adevăr scump, dar dacă vă este prescris de medic be­neficiați de compensare. Pentru neuro­pa­tie i s-a pre­scris Neuromion (pro­dus de "Ho­fi­gal"), un preparat din plante foarte efi­cient. Să nu vă pierdeți speranța nicio clipă, pentru că Dumnezeu are grijă de fiecare dintre noi. Nouă ne-a dat un copil minunat și sănătos. Vă dorim multă sănătate.
MARIA - Cluj

"Fiul meu suferă de boala Crohn și abces perianal"
(Răspuns pentru d-na GHEORGHE - Milano, Italia, F. AS nr. 1334)


1. Doresc să vă transmit un re­mediu cu ajutorul căruia un coleg de serviciu s-a vindecat de abces perianal. 1. Se fac supozitoare din 200 g seu de vită (e cel mai bun "unguent" în bolile anu­su­lui) + 6 căpățâni de usturoi. Mod de pre­pa­rare: se coace usturoiul necurățat în cup­torul aragazului, dar cu grijă să nu se ardă, adică să nu își schimbe culoarea. Când este moale, se scoate, se curăță și se face pastă. Seul de vită se topește și se strecoară, se lasă la răcit ca să nu fie fierbinte, ci călduț, și se ames­tecă bine cu pasta de usturoi. Din această com­po­ziție se modelează supozitoare, care se in­tro­duc în anus seara. Se folosesc câteva luni, până la vindeca­rea totală. 2. Se bea infuzie de ur­zică (elimină to­xinele), de trei ori pe zi, preparată dintr-o linguriță de plantă, opărită cu o cană de apă. În fie­care ceașcă de ceai se adaugă o linguriță de bitter suedez (de la far­macie). Dum­nezeu să îl ajute pe fiul dvs.!
LUCIAN M. - Arad

2. Am suferit și eu de abces perianal și m-am ope­rat degeaba de mai multe ori, până când o fe­meie bătrână mi-a spus să pun seu de iepure sălba­tic pe abcesul spart sau operat, ca să treacă puroiul din el. Eu în felul acesta m-am vin­decat și n-am mai avut niciodată necaz cu această boală.
SILVIU C. - Arad