Energie pentru obraz - LĂMÂIA

Elena Josan
Pentru tenul uscat

Se fierb 3-4 lingurițe fulgi de ovăz. Se amestecă într-un bol câte o linguriță de suc de lămâie proaspăt stors, miere de albine lichidă și două lin­gurițe de ovăz cald. Se toarnă câ­teva picături de apă filtrată sau apă de la gheață, până se obține o cremă. Pre­paratul se întinde pe față într-un strat uniform și se lasă 15-20 de mi­nute, după care fața se spală cu multă apă caldă. În final, tenul se șterge cu un tam­pon de vată înmuiat în ceai verde sau în suc de aloe.

Cremă antirid I

O felie de lămâie se mi­xează împreună cu coaja, se amestecă cu un gălbenuș crud, o linguriță de smântână și una de glicerină. Pas­ta obținută se întin­de pe față într-un strat subțire și se lasă 30 de minute. Masca se în­lătură cu un tampon de vată înmuiată în apă caldă, cu miș­cări ușoare.

Cremă antirid II

O lingură de drojdie proaspătă se freacă bine cu două lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors, se adaugă 1-2 linguri de lapte cald, ca să obți­neți o pastă uniformă. Preparatul se întinde în strat subțire pe față, se aco­peră cu șervețele umede și se lasă 15 minute. Se spală inițial cu apă caldă, apoi cu ceai verde sau ceai de mușețel.

Loțiune pentru tenul sensibil

Dacă pielea feței este sensibilă și predispusă la reacții alergice, se stoar­­­ce sucul dintr-o jumătate de lă­mâie coaptă bine, se amestecă ener­gic cu 60 ml apă minerală și o lin­guriță de glicerină. Lichidul se folo­sește dimineața, pentru spăla­rea te­nu­lui.

Mască universală

Este recomandată pentru toate tipurile de ten. Câte o linguriță de suc de lămâie, smântână sau cremă de față grasă și miere de albine lichidă se amestecă bine. Se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 25 de mi­nute. Se înlătură cu apă caldă sau ceai de mușețel.