"Există leac pentru schizofrenie paranoidă?"

Cititor Formula AS
"Soțul meu are hepatită B"

Soțul meu în vârstă de 59 de ani are hepatită B (în popor i se zice "ficat gras"). Ce regim trebuie să țină, ce tratamente sunt eficiente și după ce perioadă scapă de boa­lă? De asemenea vă mai rog să-mi spu­neți dacă acest tip de hepatită se transmite prin con­tact sexual. Mulțumesc!
MARIA - jud. Arad

"Există leac pentru schizofrenie paranoidă?"

Bună ziua! Caut tratament pentru schizo­frenie paranoidă. Momentan mă tratez cu Dulo­xetină, Olanzapină și Rivotril. Îmi sunt afectate memoria și somnul și am scăzut în greutate. Orice sfat e binevenit. Vă mulțu­mesc,
MARIAN - Constanța

"Sufăr de dispnee foarte severă"

Mă numesc Vasile, sunt din jud. Bacău, am 90 ani și sunt un vechi cititor al ziarului dvs. Vă scriu cu speranța că cineva îmi va recomanda un tratament pentru boala de care sufăr de peste doi ani. Am dificultăți în respirație (dispnee) la eforturi foarte mici, chiar la îmbrăcat. Plămânii și-au redus puterea cu 60-70%. Am consultat mulți medici în această perioadă. În final s-a stabilit diagnosticul de bronșită cronică cu em­fizem pulmonar, plus cardiopatie ischemică.
Menționez că nu am suferit de vreo afecțiune pulmonară, această boală a apărut acum doi ani cu o ușoară tuse și a evoluat spre dispnee foarte severă. Mulțumiri celor care îmi vor răspunde!
VASILE O. - Bacău

"Cum pot scăpa de oxiuri?"

Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. și dacă până acum mă rezumam doar la a citi articole din "Formula AS", astăzi vă scriu în legătură cu o problemă și, implicit, o rugăminte. De 5 luni mă confrunt cu o problemă mai sensibilă, de care nu știu cum să mai scap și care mă epuizează fizic și psihic. M-am infestat cu viermi intestinali (oxiuri) și am încercat să mă tratez cu Alben­dazol, Metronidazol, ulei esențial de cimbru, Giardinophyt, dar și cu alternative naturale, pre­cum lapte cu usturoi și altele, fără niciun rezultat. Orice sfat sau recomandare este binevenită și aștept răspunsul dvs. Vă mulțumesc!
CRISTINA I. - București

"Am fost diagnosticată cu dermatită periorală"

De curând am fost diagnosticată cu dermatită periorală, o afecțiune cutanată inflamatorie ca­racterizată prin apariția de mici proeminențe roșii și pustule. La mine se manifestă în jurul gurii și puțin lângă ochi. Am urmat tratamentul prescris de medici cu Aerius și Advantan, dar boala se manifestă în continuare. Pur și simplu mi-e rușine să mai ies din casă, atât sunt de desfi­gurată. Vă rog, ajutați-mă cu un tratament efi­cient! Vă mulțumesc.
S.T. - București

"Se poate vindeca deviația de sept fără operație?"

Mă adresez acestei minunate reviste cu spe­ranța că voi reuși să scap de suferința care mă chinuie: deviația de sept. Nasul îmi este înfundat încontinuu. În plus, când ies din casă în frig, sau când intru la căldură, strănut de nu mă mai opresc. Am fost internat și medicii mi-au propus inter­venția chirurgicală, dar nu pot fi operat, pentru că sunt foar­te bolnav cu inima. Soția mi-a făcut ce leacuri a crezut ea că mă vor ajuta - inhalații cu apă săra­tă, comprese pe frunte cu fel de fel de ceaiuri, dar fără niciun rezultat. Singura mea speranță sunteți dvs. Poate citi­torii sau spe­cialiștii dvs. îmi vor re­co­man­da un tratament efi­cient. Vă mulțumesc.
GEORGE T.

"Cum pot evita recidiva ocluziei intestinale?"

Dragi cititori, la doar 26 de ani am fost operată pentru că aveam dureri insuportabile în zona abdominală. Când m-am trezit din anestezie, chirurgul mi-a spus că aveam ocluzie intestinală și intestinul gros era putred, așa că a fost necesară rezectarea unei por­țiuni destul de mari. Am fost la un pas de moarte și nici măcar nu știu de ce. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi spună ce cauzează ocluzia intestinală. Poate recidiva? Ce urmări are rezec­ția unei părți din intestinul gros? Trebuie să țin regim alimentar toată viața? Voi putea avea o sarcină normală? Vă mulțumesc anticipat și aș­tept cu interes opiniile dvs.
L. D. - Sibiu

"Cum se elimină naturist lichidul din ascită?"

Stimată redacție, am 49 de ani și am fost diag­nosticat cu ciroză hepatică decompensată vascular. Am ascită (apă în abdomen) și edeme în zona genitală. În ultima vreme volumul lichi­dului a crescut foarte mult și tratamentul cu Fu­rosemid nu reușește să-l elimine. Ultima dată când am fost internat în spital, mi s-a făcut pa­racenteză și mi s-au scos 4 litri de lichid, dar după doar 2 zile s-a refăcut. Vă rog să mă ajutați cu un tratament naturist pentru eli­minarea lichidului. Vă mulțu­mesc.
CRISTI M. - București

"Transpir exagerat după chimioterapie"

Acum trei ani am fost diagnos­ticată cu cancer de sân și am făcut chimioterapie. De atunci am o pro­­blemă care a devenit insupor­tabilă: transpir atât de mult, încât în doar o oră, arăt de parcă aș fi făcut duș îmbrăcată. Nu exagerez deloc. Dacă îmi scot bluza și o storc, curge apă! Medicul curant mi-a spus că într-un an problema va dispărea de la sine, dar transpi­rația continuă să-mi facă viața un calvar. Am luat mai multe medi­camente, dar fără niciun rezultat. Dacă cineva a trecut prin aceeași situație și s-a vindecat, îl rog să-mi răspundă în paginile revistei.
SILVIA - Iași

"Am stări de somnolență care apar și dispar brusc"

Mă numesc Nicoleta, am 37 de ani și am o problemă căreia medicii nu-i găsesc rezolvarea. Nici măcar nu știu dacă este o boală, pentru că nu mi s-a pus vreun diagnostic. Încă din puber­tate, au început să se manifeste niște stări de som­­nolență care apar și dispar brusc. Când îmi revin din această stare, sunt atât de amețită, încât nu pot merge drept. Am fost la mai mulți medici, mi s-au făcut tot felul de investigații, dar toate rezultatele au fost bune, așa că nu mi s-a putut pune un diagnostic. În afară de aceste stări, sunt sănătoasă, am energie, nu mă doare nimic... Am un stil de viață adecvat, nu pierd nopțile, nu fu­mez, nu beau alcool... Specialiștii dvs. au vreo idee despre ce poate fi? Aștept cu nerăbdare un răspuns. Cu mulțumiri,
ADRIANA T.

"Tata are un chist mezenteric la intestinul subțire"

Vă rog să-mi recomandați un tratament natu­rist pentru tatăl meu, în vârstă de 61 de ani. Anul acesta, în urma analizelor și a ecografiei, a fost diagnosticat cu un chist mezenteric la intestinul subțire. Este în permanență balonat, are usturimi la nivelul stomacului și al intestinelor. La analize a rezultat și o anemie severă. Așteptăm orice sfat pentru tratarea acestei boli. Vă mulțumesc.
GABRIELA S.

"Am dureri de picioare, cauzate de gută"

De aproape 10 ani sufăr de gută, și o bună perioadă de timp am făcut tratament cu Lyrica și diverse creme antireumatice, dar acum acestea nu mă mai ajută. Aproape tot timpul, dar mai ales noaptea, am dureri intense de picioare, de la ge­nunchi în jos. Îi rog pe cititorii revistei să mă ajute cu un sfat. Știe cineva un tratament eficient care să-mi ușureze durerile? Vă mulțumesc.
SOLOMON - București

"Am multe coșuri pe fese și mi-e rușine să merg la doctor"

Bună ziua. Vă rog să-mi dați și mie un tra­tament pentru coșuri. Am 15 ani și îmi ies me­reu, pe fese, coșuri de diferite mărimi. Sunt roșii și dureroase, iar când se trec, pielea rămâne pătată. Îmi puteți spune despre ce este vorba și cum se pot trata? Mi-e rușine să merg la doctor. Nici măcar mamei nu i-am spus. Există vreo cremă care să curețe petele de pe piele? Vă rog mult să-mi răspundeți. Cu mulțumiri,
A. R.

"Am un pinten osos la genunchi"

Am 82 de ani și mă doare foarte rău genunchiul stâng, unde am un pinten osos. Tratamentele făcute (infiltrații cu Diprofos, ședinte cu cobalt, cu laser) m-au ajutat doar pentru scurt timp. Sunt bătrân și mă îngrijesc singur. Dacă nu aș avea durerile astea care nu mă prea lasă să merg, m-aș descurca chiar bine. Mă puteți ajuta cu niște leacuri care să-mi amelioreze durerile? Vă mul­țu­mesc.
VLADIMIR S.