"Nepoțelul meu are pe limbă o hartă geografică"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru MARICA - jud. Vaslui, F. AS nr. 857)

Am suferit și eu cu limba luni de zile, de parcă ar fi fost arsă. Medicamentele nu m-au ajutat, dar am primit o re­țetă cu ceai de sânziene care a fost foarte bună. Se beau 3 căni pe zi (o linguriță de plantă opărită cu o cană de apă), din­tre care prima trebuie băută dimineața, pe stomacul gol. Cu același ceai, îm­bibați tampoane de vată și puneți-l pe băiat să le țină pe limbă cu degetul. Evitați mân­că­rurile con­dimentate. Dați-i brânză de vaci, smân­tână, car­ne fiar­tă, legume și fructe. Foarte bună este și tinctura de pro­po­lis. Într-o jumătate de pahar cu apă se pun 20-30 de picături. Se obține un lichid alb-lăp­tos, din care se ia o cantitate mai mică în gu­ră, se ține cam zece minute, apoi se scuipă. Pen­tru copil ar fi mai ușor să-i puneți pe limbă un tam­pon în­muiat în solu­ția respectivă. Se aplică de două-trei ori pe zi. După circa zece zile, afecțiunea limbii dispare definitiv.
ANICA Ș. - Sibiu

"Fetița mea răcește foarte des"
(Răspuns pentru GABRIELA D., F. AS nr. 1112)


1. Dați-i fetiței în fiecare zi o capsulă ge­latinoasă de ulei de pește (Cod Liver Oil) și o pastilă de calciu efervescent, timp de 15 zile. În fiecare zi, dați-i să bea o ceașcă de ceai de mușețel călduț, în care puneți 5 picături de lămâie și pe care îl îndulciți cu miere de albine. Trebuie băut timp de 15 zile pe lună. Noi folosim acest tratament toată familia, cu foarte bune rezultate. Mi l-a recomandat o doctoriță acum zece ani. Dă rezultate mai ceva ca un vaccin antigripal. Vă doresc sănătate.
MARIA C. - Brăila

2. Copilul meu, începând de la vârsta de 3 ani (acum are 5 ani) a început să răcească din ce în ce mai des (aproa­­pe lunar), având diag­nos­tic de pneu­monie astmatiformă, faringo-amig­dalită purulentă, viroze etc. Mulțumesc lui Dum­nezeu că mi-a scos în cale doctori care m-au ajutat să îl vindec. Pe scurt: răcelile se datorau infecției cu giardia, in­fecției urinare cu colibacili și infecției cu stafilococ. Prin tratarea acestor infecții, am observat că băiatul a reușit să aibă perioade de luni de zile în care nu mai făcea decât sim­­ple faringite. Rețineți: prin distrugerea germe­nilor infec­ți­oși, crește spec­taculos rezistența copilului la răceală, gripă și alte boli. În prezent, copilul urmează un tratament ho­meo­patic cu rezultate de excepție: de cinci luni de zile, nu a mai trebuit să ia niciun fel de medicament pentru ră­cea­lă. La cele mai mici semne de răceală, îi ad­ministrez remedii homeo­patice, și simpto­mele mor în fașă.
VERONICA P. - Pitești

3. Băiețelul meu răcea la fel de des până la 5 ani, când din­tr-o întâmplare am ajuns în stațiunea Sovata din jude­țul Mureș. Datorită băilor în lacul sărat Ursu, plajei și ae­rului curat de munte, copilul meu nu a mai răcit deloc vreme de un an întreg, ceea ce mi s-a părut o minune de la Dum­nezeu. De atunci, am mers acolo în fiecare vară, iar acum are 11 ani și este rezistent și sănătos. Similaritatea ca­zu­­lui m-a făcut să mă grăbesc să vă îm­părtășesc din expe­riența noas­­tră. Vă urăm sănătate pentru micuță și Dum­ne­zeu să vă ajute. Nu veți mai ști ce sunt antibio­ti­cele!
MIRUNA B. - Constanța

"Durerile cauzate de discopatie mă distrug"
(Răspuns pentru ATANASE D. - Orșova, F. AS nr. 1126)


1. Cumnatului meu i s-a recomandat următorul trata­ment foarte eficient pentru discopatie lombară: 1. Se pisează 15 pastile de Paracetamol + 15 Aspirine + 15 Antinevralgice + 15 Algocalmine și se pun într-o sticlă cu 200 ml alcool peste 50° (poate fi spirt medicinal). Se frecțio­nează zona dureroasă. 2. Se beau urmă­toarele ceaiuri: ceai de coajă de salcie (3 pahare pe zi, vreme de 10 zile), ceai de frunză de frasin (2 pahare pe zi, vreme de 15 zile), ceai de coada-calului (2 pahare pe zi, vreme de 10 zile). 3. Nu se consumă carne, sare și băuturi alcoolice. Vara, reco­man­dărilor de mai sus li se aso­ciază următorul procedeu: întins pe iarbă sau pe o bancă, se stă cu corpul la umbră și cu capul la soare, în vreme ce tot corpul se acoperă cu frunze mari de brusture (aveți nevoie de cineva să vă ajute). Se stă cu ele 15 minute pe spate, apoi se pun frunzele pe partea din față a corpului. În dreptul inimii se pune o batistă cu apă rece. Stați alte 15 minute, apoi vă spălați corpul cu apă încăl­zită la soare. Cu căl­dură vă recomand să încercați acest tratament și nu veți regreta.
ELENA S. - Buzău

2. Masați zilnic zona lombară cu o tinctură făcută din rădăcină de brusture, săpată în luna mai, și alcool dublu rafinat. Rădăcina săpată se spală și se taie în feliuțe subțiri, cu un cuțit de inox. Se pune într-un borcan de circa 3 litri, peste care se toarnă alcoolul, cât să aco­pe­re rădăcina tăiată. Se leagă borcanul la gură cu o folie de polietilenă și se ține la cald (eventual la soare) circa trei săptă­mâni. Se agită de 2-3 ori pe zi. Tinc­tura va deveni maronie. Am suferit și eu de această boală și am scăpat de dureri cu tinctura de brusture. Rețeta o știu de la alți bolnavi care s-au vindecat, scăpând de operație.
MARIOARA P. - Suceava

"De 10 ani sufăr de parotidită"
(Răspuns pentru GABRIEL I. - Arad, F. AS nr. 1177)


Tot în urmă cu 10 ani, mi s-a pus și mie același diagnostic: parotidită bilate­rală. După mai multe internări și trata­mente, la care boala s-a în­căpățânat să nu răspundă, Dumne­zeu mi-a scos în cale o doctoriță în vârstă, căreia îi mulțumesc din su­flet pe această cale că m-a ajutat să mă vindec. Ea m-a învățat un procedeu extrem de sim­plu și de eficient: într-o pungă rezistentă de plastic se pune apă, se leagă la gură și se bagă în congelator. Când este înghețată, se aplică pe partea dureroasă.
VALENTINA - Deva

"Cum pot scăpa de arsurile din capul pieptului?"
(Răspuns pentru MARDALE V. - Brăila, F. AS nr. 1196)


Pentru ulcerul peptic cu care spuneți că ați fost diagnosticat, vă sfătuiesc să urmați un tratament ho­meopat cu produsele Institutului Boi­ron, care se găsesc și la noi: Homeogene 20 - câte 20 com­primate din oră în oră, (în criză) Gastrocynesine - câte 1-2 comprimate (se sug cu un sfert de oră înainte de mese). În plus, la far­macia homeopată vi se poate prepara următoarea solu­ție: Iris versi­color 6 DH, Robinia 6 DH, Kalium Bichro­micum 5 CH, Histaminum 5 CH, din care beți câte 20 de picături, de trei ori pe zi (după mesele principale). O ju­mă­tate de oră înainte și după admi­nistrarea picăturilor nu se bea și nu se mănâncă. În timpul tratamentului ho­meo­pat este contraindicat con­sumul de alcool, tutun, cafea, ceai de mușețel, men­tă (ceai, bom­boane, gumă de mestecat, pastă de dinți mentolată). Pentru trata­ment de fond ho­meopat, adresați-vă unui medic homeopat.
LORENA E. - Brașov