Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Leac contra migrenei

Vă propun o procedură fizică pe care am găsit-o într-o publicație intitulată "Presopunctura" și pe care am aplicat-o cu succes deplin, vindecarea fiind definitivă și ireversibilă, dintr-o singură încercare, în anul 1970, la vârsta de 43 de ani, după un chin de 20 ani, cu episoade mai frecvente primăvara.
Procedura:
În momentul unui episod cu dureri foarte mari de cap, pacientul își caută cu degetele punctele du­re­roase, aflate de regulă pe tâmple, în fața urechi­lor, pe care, apăsându-le, le presează cu degetele mari ale ambelor mâini, simultan și circular, în sensul acelor de ceasornic, 1-2 minute, timp în care durerea trebuie să dispară. Dispariția durerilor de cap e definitivă, ea neputând reveni nici în alte situații (gripă, exces de alcool etc.).
În caz de nereușită din prima, procedura se repetă până la reușită.
G. CRISTESCU - Pitești


Rețete cu argilă

Pentru toți prietenii" mei, cititorii "Formulei AS", am câteva rețete pe bază de argilă:

Pastă de dinți - se face o pastă din pudră de argilă + apă sau ulei de măsline presat la rece + 3-4 picături de ulei esențial de lămâie (busu­ioc, levănțică, rozmarin) doar unul din ele. Cu această pastă ne periem dinții, apoi cu apă călduță ne clătim bine. Rezultatul este că după folosirea ei nu vom mai avea sângerări ale gingiilor, iar nu după mult timp, ni se albesc dinții în mod natural.

Băi de sănătate:
* Băi cu argilă, sare și tărâțe de grâu
Se folosesc doar ustensile de ceramică sau sticle, nu plastic, nu metal. În jumătate cadă cu apă, cam la 40°, se pune lichidul rezultat din dizolvarea a 1/2 kg de argilă (dizolvarea se face în apă caldă). Ne scufundăm în cadă peste 15-20 minute, după care ne tamponăm cu un prosop de bumbac și ne odihnim în pat 30-60 minute. Are efect relaxant, antiseptic, bactericid, cicatrizant, antitoxic.
* Baia cu sare grunjoasă (nu iodată, nu cu antiaglomerant). În jumătate de cadă cu apă la 40° se adaugă lichidul rezultat din dizolvarea a 5 linguri de sare în apă caldă. Intrăm în cadă pentru 20 de minute, apoi ne clătim cu un duș călduț (apoi rece, câteva secunde). Ne așezăm în pat pentru odihnă o oră. Dacă transpirăm, ne schimbăm cu o pijama de bumbac (nu sintetic). Baia este benefică în stări de oboseală, lipsă de ener­gie.
* Baia de tărâțe de grâu (tărâțe din culturi de grâu nemo­dificate genetic). Într-un săculeț din pânză de bumbac punem 500-600 g tărâțe de grâu curat, pe care îl atârnăm de robinetul căzii de baie. Lăsăm să curgă apă caldă prin săculeț, până când cada se umple la jumătate. Fa­cem o baie de 20 de minute, du­pă care nu facem duș, ci ne tam­ponăm cu prosopul și ne odih­nim 30-60 de minute. Este o baie care activează circulația. (Aceste băi eu le fac de ani buni, în serie de câte 10-12 băi, de două ori pe an.). Să vă fie de folos!
Stimată redacție a revistei "Formula AS",
Sunteți bucuria mea de joi, când mă întâlnesc de ani buni cu domniile voastre. Este o bucurie asigurată în fiecare săptămână, pentru care mă înclin și vă mulțumesc.
Nu cunosc o revistă plină de informații pe toate planurile, ca aceasta. Sunt 1000/100 FAN revista "Formula AS". Din tot sufletul meu vă mulțumesc, fiindcă sunteți, și vă doresc să rămâneți așa mulți, mulți ani de acum înainte. Sunteți fără reproș!
Cu stimă și respect,
VICTORIA


Tratament naturist contra impotenței sexuale

Rețetă-unicat, experimentată pe mai multe persoane de diferite vârste, care a dat rezultate de-a dreptul miraculoase. Rețeta constă din ur­mă­toarele fructe și legume aflate la îndemâna tu­turor celor inte­resați: 3 bucăți țelină cât pum­nul (circa 1,5 kg), 1 kg morcovi spălați bine cu o perie (pentru a nu se elimina coaja), 1 kg mere ionatane cu o aromă mai deosebită, 1/2 kg miez de nucă, 2-3 bucăți lămâi, 2-3 bucăți portocale, 1/2 kg miere de albine, o sticlă vin alb (Tămâ­ioasă românească de Cotnari). Toate aceste fructe și legu­me se spală, se curăță și se dau prin ma­șina de tocat, se amestecă într-un vas de plas­tic sau emai­lat, până ce toată această compoziție se omogenizează, apoi se pu­ne la borcane ținute la frigider, timp de o săptămână, pentru mace­rare. Se iau câte două linguri de preparat de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, cu o jumătate de oră. * Timp de 20 de zile, concomitent, se folo­sesc circa 60-80 g grâu încolțit pe zi, care se poate consuma cu compot sau fructe de sezon. Cura ține 30 de zile, cu o pauză de o lună, după care se reia până ce organismul este com­plet revigorat.
Pregătirea grâului: se spală și se pune într-un borcan plin cu apă călduță. Îl vom lăsa acolo 24 de ore, îl vom clăti, îl vom pune într-o farfurie adân­că, având grijă să-l menținem mereu umed. Îl vom clă­ti în fiecare zi. Grâul va germi­na - apare un punct mic alb - în două zile (vara) și în cel mult patru zile (iarna). Apoi se spală bine de fermenți, după care se consumă la masa de prânz.
ROZALIA B.


Cum se vindecă tumora canceroasă la gât

* Se pun comprese cu ulei de ricin încălzit la 40°C pe un material din lână subțire (pură, nu ames­tecuri), acoperit cu un plastic. Compresa se va aplica câte două ore dimineața și două ore seara.
* Peste noap­te, se pun com­prese cu coada-calului opărită (50 g plantă), care se țin până dimi­neața. Du­pă compresele cu ulei de ricin, locul se spală cu apă călduță și cu săpun pentru copii (locul ră­mâne acid în urma compresei).
* Se va face gar­ga­ră cu ceai de obligeană macerat la rece (se pun seara la macerat două lingurițe de rădăcină de plantă la 250-300 ml apă disti­lată, dimineața se filtrează, se în­căl­zește puțin, apoi se face gar­gară mini­mum de trei ori pe zi, câte 5 minute). Dacă gustul ceaiului este greu de supor­tat, se poate pune puțină miere pură.
* Regim alimentar foarte sever: se beau până la doi litri suc de mor­covi pe zi, la care se vor adău­ga 400-500 ml suc de sfeclă roșie. Se consumă circa 300 g germeni de grâu încolțit. Durata regimului este de mi­nimum 21 de zile.
* Se fac clisme seara și di­mi­nea­ța cu in­fuzie de gălbenele, ros­to­pască, alter­na­tiv. Spălături vaginale (la femei) cu o in­fu­zie ușoară de gălbe­nele, nu­mai seara. Cantitatea de apă pentru clis­me este de doi litri (numai apă dis­ti­la­tă). De aseme­nea, dacă bolnavului îi e se­te și dorește apă, poate bea numai apă dis­tilată. Dum­nezeu să ne ajute pe toți!
SERGIU B. - București


Cum am scăpat de stres

Mă numesc Lăcrămioara Ursulean și vă scriu din dorința de a vă mulțumi pentru ajutorul găsit la dvs. Sunt un alt om. Mă con­frun­tam cu o stare de oboseală, depresie, lipsă de con­cen­trare, doream să fiu lăsată singură, nu-mi mai do­ream să trăiesc. M-am vin­decat cu un me­di­cament-minu­ne - Fos­foser­caps, pe care îl re­comand cu căl­dură, pentru efectele lui extraor­di­nare.
Preparatul Fosfosercaps conține fos­fa­tidil­serină. Această substanță este im­por­tantă pentru funcțiile de bază ale cre­ie­rului, influențează pozitiv memoria și capacitatea de concentrare. Preparatul este recomandat vârstnicilor, este îndră­git de stu­denți, manageri și persoanele ac­tive din punct de vedere intelectual. Fos­fo­sercaps reprezintă un complex de leci­tină vegetarian, din soia și acid fos­fatidic. Acest supliment nutritiv natural poate îmbunătăți capacitatea de stăpânire a stre­sului și să facă față efectului de lungă durată al acestuia. Stu­diul efectuat de prof. D. Hellham­merem, de la Uni­versitatea Trier, din Germania, a demonstrat că ad­mi­nistrarea zilnică a 400 mg de fosfatidilserină (4 capsule de Fosfo­sercaps) a contri­buit la atenua­rea sem­nificativă a hormonilor de stres. Persoanele tes­tate au funcționat mai bine, nu s-a ajuns la ate­nua­rea stării de veghe sau a capaci­tății de a ac­țio­na. Fos­fatidilserina este, deci, consi­derată o piatră de teme­lie importantă a membranelor celu­lelor cre­ierului. A fost dovedit că joacă un rol im­portant în încetinirea sau stoparea unor degradări cognitive legate de vâr­stă, sprijină memoria de scurtă durată și capacitatea de a învăța sarcini noi.
Fosfosercaps este recomandat cu precădere: per­soanelor în vârstă; * elevi, studenți, sportivi; * pers­oanelor care desfășoară activități intelectuale și/sau fizice solicitante; * persoanelor care se simt stresate; * persoanelor depresive; * celor care au avut AVC.
Fosfosercaps îmbunătățește și stimulează în mod semnificativ: * eficacitatea agenților neuro­trans­­mi­țătorilor; * activitatea sinaptică; * func­ționarea creie­rului; * concentrarea și vitalitatea; * memoria nume­rică, vizuală și facială; * capacitatea de învăța­re; * ameliorează simptomele maladiei Alzheimer și ale bolii Parkinson; * ameliorează simp­tomele sindro­mu­lui ADHD; * crește perfor­manțele fizice și inte­lec­tuale; * combate depresia și anxietatea.
Concluziile studiilor efectuate în Europa și SUA: rol important în sprijinirea funcțiilor cog­nitive; spri­jinirea judecății, a gândirii abstracte, a memo­riei; comportament și personalitate; reglează ritmul cir­cadian al glandelor suprarenale - reface produc­ția de cortizol prin resensibilizarea hipotala­musului și hipocampusului la acest hormon.
Vreau să vă mulțumesc că datorită dvs. am găsit cabinetul "Lacrima Naturii" din București (tel. 0744/87.01.94), și mi s-a recomandat acest produs.
Cu mult drag și respect, vă îmbrățișez,
LĂCRĂMIOARA URSULEAN