Săptămâna 15-21 februarie

Tana Rosca
Intrăm și noi într-o perioadă ceva mai li­niș­tită. Aveam nevoie de ea ca să ne revenim după toate zdruncinăturile de săptămâna trecută. Marte intră în Taur, unde temperamentul său se mai do­molește. Aici, el se manifestă mai de­grabă sub for­mă de fermitate și tenacitate decât ca pericol de ac­cidente sau crize colerice. În Taur, Marte ne ajută să luăm inițiative chibzuite pri­vi­toare la bani și aduce de asemnea sare și piper în viața intimă. Înainte de Luna plină din Fecioară de marți, e bine ca cei cu probleme cardiace ori cir­culatorii să se ferească de eforturi mari. Aler­gi­cii fac bine dacă se feresc de factorii ce le provoacă disconfort. În schimb, intervențiile la dentist decurg mai ușor. Aceeași Lună plină în Fe­cioa­ră poate de­clan­șa certuri în familie sau crize de ge­lozie în cu­pluri. În schimb, energia este potrivită pen­tru a merge la un spectacol muzical ori a da o pe­trecere - și ce dacă e în mijlocul săptămânii? Marți, Soa­rele își face in­trarea în Pești, tocmai când pla­ne­toidul Chiron își fa­ce ieșirea. Mai puțină victimizare, mai mult optimism.

Semnele cardinale:

BERBECII mai pierd din avântul mar­țian, de pe urma căruia s-au ales probabil și cu câteva cucuie. Lăsați, că-i bine așa, vă concentrați mai cu spor asupra banilor și ches­tiunilor practice. Păstrați-vă, marți, calmul față de colaboratori, altfel puteți trezi dușmănii secrete.
RACII scapă de niște probleme imposibil de prevăzut, care i-au încurcat în carieră. Vă face bine compania prietenilor di­na­mici, care vă scot din stările emo­țio­nale, pe care vi le trezește Luna plină de marți, când n-ar fi indicat să conduceți ori să vă certați cu apropiații.
BALANȚELE încep să ia în considerare o inițiativă de afaceri, care se poate dovedi interesantă. Luni spre marți s-ar putea să suferiți de insomnii. Relațiile cu cei din familie, mai cu seamă cu femeile, pot degenera.
CAPRICORNII își păstrează calmul, ajutați atât de micul benefic Venus în sem­nul lor, cât și de frumosul aspect al șefului lor, Saturn, cu Neptun. Acesta din urmă facilitează echilibrul între aspirațiile dvs. spirituale și cele materiale. Marți n-ar fi indicat să porniți la drum.

Semnele fixe:

TAURII primesc fără prea mare en­tuziasm vizita temperamentalului Marte în semnul lor. Vă veți pierde mai ușor cal­mul, dar pe de altă parte vă vine mai ușor să trasați limite. Luna plină de marți vine cu ieșiri tempe­ramen­tale în dragoste.
LEII iau avânt în carieră. Sunteți pregătiți să faceți mișcări curajoase prin care să vă remarcați, dar alegeți proiecte în care să lucrați singuri. Marți s-ar putea să aveți niște discuții legate de bani, probabil cu o femeie.
SCORPIONII rămân surprinși de re­ac­țiile partenerului de cuplu ori de afa­ceri. Acesta poate deveni brusc autoritar. As­cultați-l, poate e vorba despre ne­mul­țumiri mai vechi. Dacă vă vedeți marți cu prietenii, nu vă luați la harță cu fetele din grup.
VĂRSĂTORII devin preocupați de decizii legate de casă ori familie care de­vin stringente. Poate fi vorba probleme ca­re s-au acumulat timp de doi ani și nu au fost re­zol­vate. Dacă e vorba de reparații, nu vă băgați dvs. Până marți s-ar putea finaliza o investiție.

Semnele mutabile:

GEMENII, firi prietenoase, nu sunt obiș­nuiți să aibă dușmani, mai ales nu dintre aceia care să îi lucreze din umbră. Pe cei pe care-i cunoașteți știți cum să-i luați. Marți, cineva din familie vă poate inoportuna.
FECIOARELE s-ar putea trezi în situația în care trebuie să pornească în grabă la drum lung sau că li se devansează un examen. Păstrați-vă calmul, chiar dacă nu va fi toc­mai simplu, pentru că Luna plină se întâmplă marți în semnul dvs. și vă poate face să acționați precipitat.
SĂGETĂTORII au tendința de a-și lua prea multe pe cap vineri și să își consume mare parte din weekend cu pro­ble­me profesionale. Dar poate fi un efort folositor, dacă vă concentrați asupra unui proiect important, care tre­buie dus la capăt până marți.
PEȘTII sunt invitați în toate părțile de către rude, vecini, amici. O s-o țineți așa vreo două luni, deci împărțiți-vă timpul cu în­țelepciune.