Săptămâna 22-28 februarie

Tana Rosca
Micul benefic Venus se apropie de durii Saturn și Pluton, în Capricorn, și reușește, cu abilitățile sale diplomatice, să atenueze mă­su­rile drastice pe care le clocesc cei doi. Și Neptun în Pești emite raze pașnice, ajutându-l pe marele disciplinator, Saturn, să corecteze ce are de co­rectat cu mai multă blândețe. Altfel, karma-i kar­mă, cu cât acceptăm mai degrabă corectivele sor­ții, cu atât mai repede ne revenim. Curajul ni-l trans­mit cele două planete ale masculinității, Soarele (în Pești) și Marte (în Taur), care ne dau energia și voința necesare pentru a face față unor munci mai grele fizic sau unor solicitări mai complexe. Semnele de apă (Rac, Scorpion și Pești) pre­cum și cele de pământ (Taur, Fecioară și Ca­pricorn) sunt primele favorizate de acest aspect ar­monios. Dar toată lumea, fără excepție, se mo­bilizează mai cu spor, pentru a rezolva problemele practice.

Semnele cardinale:

BERBECII se concentrează asupra unor chestiuni bănești pe care se prea poate să le fi neglijat multă vreme. Acum aveți răbdare să descâlciți ițele, iar în urma acestui efort vă pot crește și veniturile. În carieră, e bine să vă ocupați de netezirea unor asperități.
RACII se bazează tot mai mult pe pri­e­teni și bine fac. E posibil să fiți obosiți mai mult emoțional decât fizic, iar prie­tenii vă pot degreva de unele probleme. Călătoriile, relațiile cu străinătatea sau studiile vă deschid noi perspective și vă pot aduce de ase­menea noi amici.
BALANȚELE au posibilitatea să gă­seas­că o oportunitate de investiție in­teresantă, mai ales către finele acestui interval. Ar fi o afacere bine gândită, care ar putea să vă aducă venituri constante.
CAPRICORNII născuți în primele zile ale zodiei primesc un impuls încurajator din partea lui Marte. Dacă vă vin idei creative mai îndrăznețe și nu aveți încredere să le puneți în aplicare, întrebați-vă prietenii, căci pă­rerea lor v-ar putea motiva.

Semnele fixe:

TAURII nu se simt grozav cu Marte în semnul lor. Dvs. sunteți în afinitate cu dulcile armonii venusiene și vă vine greu să fiți mai categorici. Dar aspectul pozitiv al Soarelui către Marte, care se face simțit încă din weekend, vă ajută să rămâneți totuși fermi pe poziții.
LEII se aruncă cu curaj în proiecte menite să îi propulseze în carieră. Deși nu o faceți neapărat pentru bani, ci pen­tru prestigiu, s-ar putea ca una dintre urmări să fie o bine venită rotunjire a conturilor.
SCORPIONII se miră de brusca au­to­ritate pe care și-o arogă partenerul de cu­plu sau de afaceri. E posibil ca din aceas­tă cauză să preferați un weekend liniștit, ală­turi de familie. Scorpionii solitari pot întâlni o per­soană nu doar seducătoare, ci și compatibilă.
VĂRSĂTORII își dau seama câte au de făcut prin casă. Nu vă necăjiți dacă anumite mașinării se strică, pentru că e un interval potrivit pentru reparații, în sensul că vor fi bine făcute. Dușmăniile secrete împotriva dvs. își pierd din forța de impact.

Semnele mutabile:

GEMENII au nevoie să-și descarce energia nervoasă generată de Marte. În caz contrar, vă pândesc insomnii sau dureri de cap. E contraindicat să faceți efort, ci doar activități monotone, ca spălatul vaselor.
FECIOARELE care pornesc la drum, împreună cu perechea sau asociatul de afaceri, pot rezolva o sumedenie de chestiuni practice cu acest prilej. E o perioadă în care discuțiile în cuplu sau asociere sunt de folos.
SĂGETĂTORII animați de Jupiter în semnul lor sunt puși pe reamenajări. Sau puteți pune la punct anumite probleme legate de comunicare cu puștimea din familie.
PEȘTII comunică cu ușurință. Mercur și Soarele în semnul dvs. se înțeleg de mi­nune cu celelalte planete. Viața de zi cu zi prinde un ritm trepidant, aveți energie să rezolvați cu succes puzderie de probleme administrative. Ba vă puteți ajuta și prietenii, în acest sens.