Trucuri de întâmpinat primăvara

Redactia
- Mai multă prospețime pentru obraz? Mai mult volum pentru păr? Urmați trucurile pe care vi le propunem, și Mărțișorul vă va găsi mai tinere ca oricând -

Hrană pentru obraz

Fiindcă nu poate să strige de foa­me, nu înseamnă că obrazul nu tre­buie să fie hrănit. Încercați să-i oferiți în fiecare zi alt meniu. Dimineața sau după-amiaza, când vă întoarceți aca­să de la birou, cu­rățați-l bine și pof­tiți-l la ma­să: luni - o mască din mie­re proas­pătă de al­bine, marți - o mas­că de argi­lă, miercuri - brânză de vaci amestecată cu câteva pică­turi de lă­mâie, joi - mască de droj­die, vineri - mască de fruc­te (ba­nane, mere sau por­­tocale zdrobite și în­tinse pe față), sâm­bătă - câ­teva feliuțe sub­țiri de carne de vită, bă­tute ușor cu cio­ca­nul și în­tinse pe obraz. Du­minică - ei bine, du­minică uita­ți-vă în oglin­dă și minu­nați-vă ce în­seamnă să nu-ți lași obrazul flă­mând.

Lifting pentru ochi

Sunteți stresate sau obo­site și aveți per­ma­nent ochii roșii? Pro­­ce­dați în felul urmă­tor: a­prin­deți o lumânare și con­cen­trați-vă cu toa­­tă pu­terea asu­pra flă­cării mini­mum cinci mi­nute. Pri­virea se ac­ti­vează și stră­­­lu­cește, înlă­tu­rând sem­ne­le o­bo­selii. Și încă un truc: col­țurile ochi­lor de­se­nate cu der­ma­to­gra­ful în sus dau fe­ței o ex­presie mai dina­mică.

Culorile pastelate împrospătează

Un sfat dat de pro­­fe­sioniști: fo­lo­siți far­du­rile de ochi pas­te­late dacă vreți ca privirea să fie mai expresivă. Sub punc­tul cel mai înalt al sprân­ce­nei pu­neți puțină cu­loare roz și în­tindeți-o cu de­getul, uni­form. Culo­rile pastelate au re­venit în mo­dă.

Dați lovitura cu ochii

Nu e niciun secret că toate iu­birile - și mai ales cele de primăvară - operează întotdeauna prin ochi. Știți, desigur, pri­vi­rea aceea "apașă", care te face să ame­țești. Ei bine, la Hol­lywood, ea se obține cu un truc: ge­nele false. Exersați mai în­tâi în oglin­dă. Lipiți-vă câteva fire pe pleoa­­pa superioară (sunt prevăzute cu un suport lipicios) și contemplați-vă cu luare-aminte: ochii dvs. au devenit punctul de atracție al obra­zului!

Un ten natural

Pentru ca pielea obra­zului să răs­pân­­deas­că un luciu de odihnă și sănă­ta­te, folosiți peste zi o cremă colorată (BB cream), în ton mai des­chis, iar seara, aceeași cremă în ton mai închis. E mai fluidă ca fondul de ten și cre­ează un efect de va­can­ță. Dacă aveți tenul gras, aplicați dea­supra și un strat de pudră.

Oja deschisă întinerește

Mai ales când mâinile încep să îm­­bă­trânească, e indicat ca oja apli­­cată pe un­ghii să aibă culori des­chise. O impresie de tine­rețe și pros­pe­țime creează oja trans­pa­rentă, în culori ușoare, de bej spre roz.

O îngrijire specială a mâinilor

Mâinile ies la fel de obosite din iarnă, ca și obrazul. Sin­gu­ră, crema nu le vine în ajutor. Curățați-le de ce­lu­lele moarte cu sare grunjoasă sau, și mai bine, fre­cându-le cu nisip, una pe cea­laltă, du­pă ce înain­te le-ați ume­zit. Clăti­ți-le apoi și ungeți-le cu cremă.