Soluții naturale pentru părul deteriorat

Iulia Vlad
Toate zânele din poveste au părul lung, care le învelește trupul subțirel ca un fir.

Unde mai găsești astăzi așa ceva? De atâta vop­sit și călcat cu placa fierbinte, bietele femei din ziua de astăzi aproape că au chelit. Astăzi, la ordinea zilei, e pă­rul ars, rupt, despicat. Iată de ce acum, când primăvara se apropie fără posibilitate de amânare, urgența ma­ximă nu este părul de zână, ci salva­rea a ceea ce-a mai rămas din el. Iată câteva sfaturi și remedii de mare folos.
* Nu utilizați prea mult șampon. Spălarea cu prea mult șam­pon poate strica și mai mult părul, deoarece înde­păr­tează excesiv grăsimea sa naturală. Pe de altă par­te, nu ar trebui să treacă prea mult timp între două spălări. Ideal: trei zile.
* Manipulați părul cu delicatețe. Un păr dete­rio­rat este supus ruperii și, prin urmare, trebuie tratat cu grijă. Șamponați-vă părul cu blândețe, fără să trageți de el. Când faceți spumă, evitați frecarea cu unghiile, care nu doar că poate rupe părul, ci irită și scalpul.
* Nu vă pieptănați prea des și nu folosiți perii cu dinți de metal. Părul deteriorat este fragil și firele se rup ușor. Nu vă pieptănați când părul este umed.
* Masajul scalpului. O modali­tate de a stimula sănătatea rădăcinii fi­rului de păr și glandele producă­toa­re de sebum este masarea ușoară în timpul șamponării. Utilizați vârfurile degetelor pentru a face un masaj de­licat, pe tot scalpul. Stimulează nu nu­mai sănătatea și frumusețea păru­lui, ci vă și relaxează.
* Nu utilizați foenul fierbinte. Părul se usucă și se rupe. Fixați-l pe po­ziția moderat.
* Lăsați o perioadă de timp între "agresiuni", cum ar fi permanentul, decolorarea, vopsirea. Dacă vă faceți marți un permanent și vă vopsiți joi, părul dvs. este ca și distrus. Lăsați timp între proceduri.

Măști pentru refacerea părului

* Maioneză - Întindeți pe păr 2-3 linguri cu maioneză. Acoperiți-vă capul cu o scufie de plastic, timp de 20-30 de minute, apoi spălați-vă cu șampon și clătiți bine.
* Avocado și miere - Pasați cu furculița jumătate de avocado decojit și bine copt și adăugați două linguri cu miere. A­mestecați bine și întindeți crema pe păr. Acoperiți-vă cu o bonetă de plastic și lăsați să acționeze un sfert de oră. Spălați-vă cu șam­ponul obișnuit și clătiți-vă cu multă apă.
* Ou și miere - Oul împreună cu mierea for­mea­ză un remediu care lasă părul vo­luminos, lucios și suplu. Tot ce tre­buie să faceți este să bateți două ouă, să le amestecați cu două linguri cu miere și să le aplicați pe păr. Lăsați să acționeze jumătate de oră. Spăla­ți-vă cu un șampon delicat. Repetați acest tratament de două ori sau trei ori pe săptămână și veți vedea dife­rența.
* Zerul - Este o sursă naturală de proteine și vitamine, unul dintre cele mai bune tratamente pentru păr. Umeziți părul curat cu zer, pe toată lungimea lui și lăsați zerul să acțio­neze 15 minute. Clătiți-vă cu apă căl­duță. Hrănește, întărește și dă strălu­cire părului.