Săptămâna 15-21 martie

Tana Rosca
În acest interval se întâmplă Anul nou, așa cum îl consemnează astronomia și astrologia, adică echinocțiul de primăvară. Interesant este că pentru România, această trecere a Soarelui din Pești în Berbec are loc, practic, la miezul nopții, efectuând o separare netă între cele două zile, cele două zodii și cei doi ani. Numărul doi este emblematic pentru noul an, care cade sub guvernarea planetei dua­li­tății - Mercur. Energia conciliantă a micului be­ne­fic Venus rămâne în urmă, se instaurează cea a u­nui Mercur inteligent și versatil, dar nu neapărat paș­­nic și nicidecum onest. E cazul să fim pe fază la negocieri, să nu semnăm nimic în pripă. Laturile po­zitive de care beneficiem în urma energiei mercu­riene sunt rapiditatea în gândire și în strângerea in­for­mațiilor și eficiența sporită a drumurilor scurte. La nici trei ore după echinocțiu, Luna plină din Ba­lanță, de joi, ne trezește îndoieli mentale, în schimb aduce armonie în relațiile de familie și în cuplu.

Semnele cardinale:

BERBECII trebuie să dea dovadă de discernământ pentru a distinge min­ciu­nile unor tineri vorbăreți, de realitate. Mai ales dacă vin să îl bârfească pe șef. Anul mercu­rian vă îndeamnă să învățați lucruri noi, să cunoașteți mai multă lume. Luna plină favorizează cuplurile.
RACII trăiesc sentimente contradictorii provocate de Mercur și Luna plină în Balanță. Pe de-o parte, vă vine să ieșiți mai des, să vă vedeți cu amicii, să faceți excursii, dar în același timp vă simțiți mai legați de cei din familie și ați prefera să depănați amintiri cu ei.
BALANȚELE sunt cuprinse de dor de ducă sau dezvoltarea studiilor, sub in­flu­ența energiilor mercuriene. Mai pot creș­te semnificativ numărul prietenilor din străinătate. Dar până una-alta, Luna plină de joi vă trezește sentimente romantice.
CAPRICORNII au, dincolo de latura lor practică, una mai puțin evidentă, ilustrată prin simbolul esoteric al zodiei, cel al Magului. Cu Mercur puteți să vă extindeți afacerile ori să purcedeți la studii esoterice.

Semnele fixe:

TAURII nu se simt bine în pielea lor, dat fiind că planetele din zodia lor, Marte și Uranus, îi irită și le provoacă insomnii. Când o să apară și Mercur în ecuație, s-ar putea să nu vă recunoașteți nici dvs. reacțiile. Noroc cu Lu­na plină, în semn guvernat de Venus, că vă mai liniș­tește.
LEII se înțeleg cu energia lui Mercur, care îi face mai flexibili din punct de ve­dere social. Adaptabilitatea sporită poate fi mai mult decât un câștig de imagine, ea se poate trans­forma și într-un câștig material. Luna plină de joi vă crește popularitatea.
SCORPIONII rămân surprinși de unele ieșiri ale partenerului de cuplu ori de afaceri. Aveți răbdare cu el/ei, până la finele lunii. Mercur vă sporește numărul amicilor, al partenerilor de afaceri ori al ambilor. Joi veți dori să petreceți timp singuri sau numai cu familia.
VĂRSĂTORII încearcă să-și păstreze cumpătul față de reacțiile tot mai ciudate ale celor din familie. Anul lui Mercur vă aju­tă să priviți lucrurile cu detașare, în spe­cial când vine vorba despre copii sau propria cre­a­tivitate. Luna plină vine cu aspirații înalte și credință.

Semnele mutabile:

GEMENII își pot vedea cu succes de multiplele lor preocupări, sub înaltul patronaj al planetei lor, cât timp nu se întind în prea multe direcții. Dacă vă place cineva, joi poate începe relația.
FECIOARELE își pot diversifica de­mer­surile profesionale. În cel mai rău caz, puteți să vă dezvoltați un hobby. Câș­­tigurile salariale pot crește sub influența Lunii pline.
SĂGETĂTORII se pot enerva rău pe unii dintre colaboratorii lor rebeli. Tra­tați-i totuși cu înțelegere. Sub influența lui Mercur s-ar putea să vă mai luați un serviciu.
PEȘTII încearcă să iasă din starea de con­fuzie în care au plonjat din 6 încolo. Mercur retrograd în semnul dvs. până pe 29 vă atrage atenția asupra nevoii de-a duce până la capăt niște chestiuni personale.