"Mi se crapă pielea până la sânge"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru FLORIN - Oradea, F. AS nr. 1347)

Încercați să faceți o alifie după următoarea re­țetă: se ia o bucată de slănină proaspătă, nesărată, și se topește într-un vas smălțuit, pe foc. Când untu­ra este fierbinte, se pun următoarele plante: muguri de pin, mușețel, rășină de brad, rădăcină de brustur, gălbenele. Acestea se pun în cantități egale în func­ție de cantitatea de untură pe care o aveți. * După câteva secunde, se oprește focul și se lasă ingre­dien­tele în untură până ce se încheagă. * După 2-3 ore, se pune din nou vasul pe foc, să se topeas­că grăsimea, după care se strecoară. Se oprește doar grăsi­mea, care se lasă din nou să se închege. Se ung cu ea locurile afectate. Vă doresc numai bine!
DUMITRU NEGULESCU - Buzău

"Tatăl meu are scleroemfizem pulmonar"
(Răspuns pentru MARIANA - Baia Mare, F. AS nr. 1349)


Al doilea război mondial, pe lângă celelalte tragedii, ne-a adus și tifos, râie, pelagră, păduchi și tuse măgărească, în care se expectora sânge și bol­navul se stingea încet. S-a apelat la leacurile din bătrâni. Cei cu această boală mergeau vara la stâ­nile de oi din pădurile de brad și molid. Zeci de copii și vârstnici afectați de această boală erau culcați noaptea pe piei de oaie netăbăcite, de multe ori chiar crude, și majoritatea se vindecau. Din nefericire, m-am pricopsit și eu cu această boală. Dimineața luam o lingură mare de ulei de pește și 1-2 lingurițe de sirop de muguri de brad (nu de molid). Cel mai bun este siropul de la mânăstirile de maici. Din trăistuță nu-mi lipsea o sticlă cu borș de putină (borș de casă, din tărâță de grâu și crengi de vișin).
Apelați la Spitalul de pneumolo­gie "Biseri­cani", din com. Alexan­dru cel Bun, jud. Neamț. Este ampla­sat lângă Mânăstirea Bisericani, în pădure de conifere, este bine înzes­trat medical și are un personal de înaltă clasă.
C. D. - jud. Neamț

"Cum pot salva de la amputare un picior diabetic?"
(Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 1351)


Dragă redacție, vreau să îi răspund doamnei Maria cât de repede se poate, pentru că dacă nu reușește să facă ceva, va trebui să îi fie amputat piciorul. Spun acest lucru pentru că prietena mea cea mai bună, având diabet de 35 de ani și neu­ropatie, a pățit la fel și a ajuns în Germania, crezând că va găsi acolo un medic care să îi salveze picio­rul, dar în zadar, piciorul a trebuit amputat. După doar câteva luni, a pățit la fel și la celălalt picior, și auzind de d-na Spânu Elena, de la Cabinetul "La­crima Naturii" (tel. 021/659.66.82), a apelat la tratamentul dumneaei și a scăpat de amputarea pi­ciorului. Oscilometria la piciorul rămas e în limite normale. Prietena mea este în Germania, iar medi­cii de acolo au rămas uimiți de cele întâmplate. Vă recomand și dvs. să sunați și să vă salvați piciorul. Sigur veți reuși!
Cu drag, vă iubesc și vă îmbrățișez cu această ocazie și vă felicit pentru acest ziar minunat!
Cu respect,
MARGARETA MIHAI - București

"Am dureri de picioare cauzate de gută"
(Răspuns pentru SOLOMON - București, F. AS nr. 1353)


Cu aproximativ 25 de ani în urmă, am suferit și eu cumplit de crize de gută la degetele de la mâini. Doctorul ortoped mi-a spus că este vorba de o maladie degenerativă și nu prea sunt remedii. Disperată, am ajuns la un medic homeopat care mi-a dat un tratament de solubilizare a depunerilor de acid uric și uraților, și un me­dicament de eva­cuare a lor din organism. După nici trei săp­tămâni, du­rerile au dispărut, dar trata­mentul l-am mai făcut mulți ani de zile, la indi­cația medi­cului.
Vă doresc sănătate și bunul Dumnezeu să vă ajute!
Mulțumesc, dragi re­dac­tori ai revistei "For­mu­la AS", pen­tru informațiile pe care ni le dați, dovedind că sunteți com­petenți, că vă iubiți sincer nea­mul, țara, tradiția, istoria și credința în Cel de Sus. Bunul Dum­nezeu să vă răsplătească! Amin! Cu respect și con­side­rație,
VIRGINIA ANTONESCU - București

"Tulburările de menopauză mă chinuie de 10 ani"
(Răspuns pentru DANIELA, F. AS nr. 1354)


Cu 15 ani în urmă m-am confruntat și eu cu astfel de probleme, urmare a unei histerectomii totale. După diverse investigații și tratamente alo­pate, o doamnă doctor endocrinolog (azi tratează pacienți americani), mi-a recomandat tratamentul care m-a adus la normalitate. L-am păstrat, căci m-am simțit foarte bine cu el și l-am recomandat și prietenelor mele. Tratamentul constă în: tablete de susținere Menopauzal (3 tablete pe zi), obligatoriu împreună cu concentrat de 5:1 de Rhodiola și sirop concentrat de Morinda Citrifolia organic (3 capace pe zi). Această combinație reduce în mod natural simptomele asociate menopauzei (bufeuri, irita­bilitate, creștere în greutate) și scade riscurile mari cauzate de aceste schimbări (osteo­poroză, artroze, boli depresive).
MARINA

"Există vreun tratament naturist pentru epilepsie?"
(Răspuns pentru LIVIA S., F. AS nr. 1354)


D-nă Livia vă trimit următorul tratament. În fiecare zi, se pun com­prese pe ochii închiși, cu bitter suedez (picături suedeze). Totodată, se beau zilnic 4 căni cu ceai de urzică vie. În prima cană de ceai și în ultima cană de ceai, se pune o lingură cu bitter suedez. Se face tratament până se rezolvă proble­ma. Să fie cu folos!
FLORY MIHULIN - București

"Am o infecție cu Candida pe tractul digestiv"
(Răspuns pentru CAMELIA - Zalău, F. AS nr. 1354)


1. Din cauza antibio­ti­celor luate în cantitate foarte mare pentru pro­ble­me la dantură, am făcut Can­dida, de care nu am reușit să scap cu ni­mic. Acum doi ani, am găsit un ca­binet naturist, care mi-a reco­mandat două medi­camente: Candiceps pastile și Candimis ulei esențial de oregano. Nu am urmat tra­ta­mentul decât o singură doză, cu pastile și ulei. În urma ana­lizelor făcute a rezultat că nu mai am candida.
CAMELIA - București

2. Vă recomand, cu bune rezultate, folosirea uleiului de Oregano (3,5% carva­crol). Se folosește:
- pentru gargară, 3 picături în puțină apă sau în miere;
- uz intern, 3-4 picături (circa 0,15 ml) de 3 ori pe zi, în amestec cu o cantitate mică de apă sau miere. Carvacrolul din compoziția uleiului are un puternic efect antimicrobian, astfel că poate dis­truge sau împiedica reproducerea bacteriilor sau a ciupercilor. ATENȚIE! Are un gust extrem de pu­ter­nic. Încercați mai întâi o acomodare, cu 1 pică­tură într-o lingură de miere, bine amestecate.
MARINA

"Mama mea are colibaciloză. Știe cineva un leac naturist?"
(Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1354)


Și eu am suferit de colibaciloză, care nu s-a pu­tut vindeca cu medicamente, dar am auzit de la ci­neva că pentru colibaciloză este eficient tratamentul cu ceai de troscoțel (Polygonum aviculare). Am cu­les o găleată mare, plină cu ramuri de troscoțel, le-am spălat și le-am pus la uscat, dar am început să fac ceai (infuzie) și cu ramuri verzi. Am băut la început 3 căni cu ceai pe zi, dar după o perioadă, am băut numai 2 căni: dimineața și seara. Tot tra­ta­mentul a durat cam un an. La început mi s-au potolit durerile pe care le aveam în tot aparatul urinar și în cele din urmă mi-au dispărut și coli­bacilii din urină. În tot acest timp, a trebuit să mă feresc de rece la șezut și la picioare. Am rămas sen­sibilă la frig, dar după o perioadă, mi-am revenit.
Vă doresc succes și dvs.
LIVIA - Cluj-Napoca