Plante care taie foamea

Redactia
Efectul unui regim de slăbit e ac­centuat simțitor dacă i se alătură infuzii ori fierturi din legume și plante. Că sunt cultivate în grădină sau cresc pe câmp, efectul lor e ace­lași.

* Cicoare sălbatică: depura­tivă, laxa­tivă și diuretică, această plantă este com­plementul indispen­sabil al oricărui re­gim de slă­bit. Se utili­zează sub formă de de­coct: 3 linguri de rădăcină tăiată mărunt se fierb într-o jumătate de li­tru de apă 3-5 minute. Se lasă să stea o oră. Se bea câte o ceașcă pe zi, îna­inte de fie­care masă.
* Mărar: un decoct de rădăcini de mărar amelio­rea­ză evacuarea toxi­ne­lor (o linguriță de plantă se pune într-un litru de apă în clo­cot, se lasă să fiarbă un minut, se dă deoparte și se infuzează 5 mi­nute). Se beau 3-4 cești pe zi.
* Roșcovă: sâmburii de roș­cove con­țin o substanță care taie foa­mea în tra­ta­mentele contra obe­zității. Dar atenție, ele se digeră des­tul de greu.
* Mesteacăn: fo­lo­site în decoct, frun­zele de mesteacăn com­­bat cazurile de obezitate dublate de retenții de apă (50 g de frunze se pun să fiarbă într-un litru de apă, vreme de 3 minute).
* Țelină: cunoscu­tă mai ales dato­ri­tă vir­tuților ei de a stârni apetitul, țeli­na e la fel de eficientă în curele de slăbit, fiindcă drenează zgurile rezul­tate de pe urma arderilor din organism. (Se beau în fiecare zi una sau mai multe căni cu ceai de frunze de țelină: o rămurică se fierbe 2-3 minute în 0,5 l apă.)
* Valeriană: rădăcina ei este aceea care se folosește sub formă de in­fuzie (o lin­gură de plan­tă se opă­rește cu o cană cu apă în clo­cot) pentru a frâ­na foa­mea. Meto­da era folosită încă în urmă cu 500 de ani de indienii din Mexic.