"Am mâncărimi în zona vaginală și anală"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ADINA - Zalău, F. AS nr. 890)

Dacă ai făcut mai multe examene copropara­zitologice și nu ai paraziți intestinali (Giardia, ascarizi, oxiuri etc.) poți încerca tratament local cu Unguent cu echinacea, care se aplică după toaleta regiunii cu ceai de mușețel, salcâm, gălbenele sau coada-șoricelului (2 linguri plantă uscată la 1 litru apă clocotită, pe rând, cu fiecare plantă în câte o zi, alternativ), apoi se reiau plantele. Cu rezultate bune sunt și unguentele sau gelurile cu gălbenele și propolis aplicate local, după băi de șezut. Totodată ar trebui și un tratament general pentru mărirea imunității, căci nicio boală nu ne-ar afecta dacă imunitatea ar fi bună. Pentru aceasta, poți încerca tratament de lungă durată cu echinacea - pulbere, tinctură sau capsule, arnică, propolis, cătină.
dr. A. STOICOVICI - Craiova

"Soțului meu îi supurează operația și eu am coroidoză miopică"
(Răspuns pentru GEORGETA C. - Bârlad, F. AS nr. 991)


Pentru soțul dvs. v-aș recomanda să încercați unguentul cu echinacea în aplicații locale, după toaleta prealabilă a regiunii cu ceai de mușețel con­centrat, iar după ce nu mai supurează, puteți folosi Cicatrizin - unguent cu extracte naturale din sună­toare, gălbenele, tătăneasă și mușețel. Per­sonal, am tratat astfel o doamnă a cărei operație supura chiar și după ce făcuse tratament cu antibiotice, și aceste produse au avut eficacitate deosebită. Vă sugerez să urmați și tratament intern pentru mărirea imu­nității cu tinctură de arnică (40 de picături diluate în puțină apă sau ceai, de 3 ori pe zi, 3 săptămâni), apoi cu Septilin tablete (1 tabletă de 3 ori pe zi, timp de 2 luni, chiar și după vindecarea plăgii).
Pentru problemele oculare de care vă plângeți, v-aș sugera să încercați un tratament de lungă durată cu ulei de cătină și spirulină în doze mari, ex­tract din muguri de afin, iar în ali­mentație, încercați să consumați cât mai mulți morcovi cruzi, netratați chimic sau termic, sub formă de suc sau salate de crudități. Se pot folosi și preparatele cu betacaroten, existente în maga­zinele naturiste, precum și cele cu extracte din viță-de-vie. Dum­nezeu să vă dea sănătate!
dr. A. STOICOVICI - Craiova

"Unde pot extirpa un lipom?"
(Răspuns pentru MARIA - Ploiești, F. AS nr. 1238)


Dragă Maria,
Înainte de a recurge la operație, ți-aș sugera să folosești unguentul POCO al d-lui Mircea Ovidiu Po­canschi. Este un produs cu deosebite valențe terapeutice în afecțiunile pielii (vă spun din proprie experiență).
Telefonul d-lui Pocanschi este 0744/91.02.93, 0264/58.11.36.
Multă sănătate!
RODICA O. - Cluj-Napoca

"Fiul meu suferă de boala Crohn și abces perianal"
(Răspuns pentru GHEORGHE - Milano, F. AS nr. 1334)


În problema abcesului perianal, vă recomand următoarele:
* Produsul POCO, unguent homeopat al d-lui Mircea Ovidiu Pocanschi (tel. 0744/91.02.93), este un produs foarte eficient.
* Igienă intimă foarte riguroasă, după fiecare scaun, obligatoriu spălarea orificiului anal (nu fo­losiți săpun, este iritant). Folosiți produse naturiste, destinate igienei intime.
* Evitați constipația!
Nu-l uitați pe Dumnezeu! Multă sănătate!
RODICA O. - Cluj-Napoca

"De zece ani nu reușesc să scap de migrene"
(Răspuns pentru MĂDĂLINA - București, F. AS nr. 1347)


Dragă Mădălina, încercați să faceți un ceai din următoarele plante: cimbrișor de câmp, tei, frunze de coacăz ne­gru, levăn­țică, măghiran, mușe­țel, isop, turiță-mare, frunze și flori de păducel, traista-cioba­nului. Toa­te aceste plante se amestecă în părți egale, și din acest amestec se fac 1-2 căni de ceai pe zi. La o cană cu apă se pune o lingură de plante din acest amestec. Nu se îndulcește cu zahăr. Paralel cu acest ceai, încercați să mergeți cât mai mult desculță, mai ales vara, pe pă­mântul gol și unde este iarbă, iar în celelalte ano­timpuri, umblați desculță prin casă, când nu puteți ieși afară. Se mai pun seara, înainte de culcare, frunze de varză sau rădăcină de hrean pisat, pe frunte și la spate, pe cap. Rădăcina de hrean se pune între cârpe, dar numai de bumbac, sută la sută. De două ori pe săptămână se bea zeama unei lămâi într-o cană de apă îndulcită cu miere de albine. Dimineața pe stomacul gol se mănâncă un cățel de usturoi, o zi da, și una, nu, toată viața. Usturoiul trebuie să fie de la noi, românesc, netratat cu substanțe chimice.
Să auzim numai de bine!
NEGULESCU DUMITRU - Buzău

"Caut un leac care împiedică formarea polipilor colorectali"
(Răspuns pentru SIMION T. - București, F. AS nr. 1349)


Sper ca recomandările mele să vă fie de folos, pentru că problemele cu care vă confruntați mi-au dat și mie bătăi de cap, drumuri către spital, așteptări la medici și tra­tamente care nu m-au ajutat. Dum­nezeu mi-a scos în cale această minunată revistă, în care am găsit drumul vindecării. Aveam doar 27 de ani când am fost diagnosticat cu polipi pe colon, am fost operat de două ori, am luat cu pumnul me­dicamente, dar polipii îmi tot rea­păreau. Nu era deloc plăcut să tră­iești cu un salariu ciuntit din cauza concediilor medicale de după ope­rație. Așa cum spuneam, în revista "Formula AS" am întâlnit câteva opinii ale unor persoane care fuse­seră diagnosticate cu aceeași boală pe care o aveam și eu, și care făceau trimitere către produsele natu­rale ale doamnei doctor Himovith. Sătul de atâtea trata­mente ratate, m-am hotărât să încerc și varianta asta, oferită de natură. Cu aceste produse și cu recomandările alimentare pe care le-am primit, în numai câteva luni de zile am scăpat. Dar teama mi-a rămas, și în fiecare an repet analizele.
Vă recomand din suflet să încercați această variantă și sunt sigur că nu veți da greș. Eu pot să vă ajut cu un număr de telefon unde am făcut comanda, 0748/11.24.20. Oricum, aș vrea să am vești de la dvs., prin intermediul acestei reviste, atunci când o să începeți să vă simțiți sănătos. Succes!
VALERIU - Cluj

"Acneea chistică macină tinerețea fiicei mele"
(Răspuns pentru DANIELA - Iași, F. AS nr. 1350)


1. Dragă Daniela, te rog du-te la un dermatolog bun și roagă-l să-ți prescrie medicamentul Roaccu­tane. Nepoata mea s-a vindecat cu acest medica­ment.
Te rog contactează-mă la telefon 0787/77.18.06. Cu mult drag,
SILVIA MĂNĂILĂ - Câmpina, jud. Prahova

2. Pe fața curată, dimineața și seara, se unge tot tenul cu Ci­catrizin (extract de tătăneasă, su­nătoare, mușețel, gălbenele), produs de TIS Farmaceutic S.A. București. Se găsește în farmacii! Nu rămân cicatrici.
MARIA - Alba-Iulia

"Tata are neoplasm bronhopulmonar și dureri mari pe partea stângă"
(Răspuns pentru CRISTINA, F. AS nr. 1354)


Dragă Cristina, bine că ai ape­lat la această redacție. Și eu am făcut la fel și mi s-a răspuns să iau legătura cu doam­na Spânu Elena (tel. 0744/87.01.94) care tra­tează cu remedii naturale finlandeze. Așa am făcut și așa se face că mama mea, care are acum 75 de ani, trăiește. Acum 7-8 ani, medicii spuneau să mă pregătesc de ce este mai rău, și iată că, deși bolnavă de neoplasm pulmonar în ultimă fază, mama tră­iește și se simte bine. Vă scriu din dorința de a îi ajuta pe cei care nu mai au nădejde de sănătate.
Vă mulțumesc că sunteți alături de noi perma­nent. Vă îmbrățișez cu mult drag,
LUMINIȚA STROE - Alba-Iulia

"Am o fisură anală foarte dureroasă"
(Răspuns pentru G.D. - Crevedia, F. AS nr. 1355)


Pentru constipație și hemoroizi se fac băi din plante: flori de mușețel, frunze de frasin, coajă de stejar și pelin. Preparare: câte 2 lingurițe din fie­care plantă se pun într-un litru de apă clocotită. Se fac băi călduțe, după care se introduce în anus 1 supozitor Hemorzon, iar în exterior, se unge locul cu unguentul Hemorzon. În această perioadă se ține regim fără usturoi, piper, ardei iute, alcool și ceapă. Tratamentul durează până la decongestionarea totală a hemoroizilor, chiar la dispariția lor și vindecarea fistulelor anale.
Sper să vă fie de folos și vă doresc o vindecare rapidă.
Cu stimă,
D. SCOICĂ - Dr. T. Severin

"Doresc un tratament naturist pentru eliminarea gazelor"
(Răspuns pentru FANE D. - Călărași, F. AS nr. 1356)


Pentru gazele eliminate involuntar trebuie să faceți o analiză a fecalelor, posibil infectate cu Candida sau alt parazit. În acest caz, se impune un tratament cu Nizoral - 10 zile. Un produs naturist cu rezultate foarte bune este NOPALIN.
Multă sănătate!
TATIANA - Cluj-Napoca