Frumusețe în stil coreean

Iulia Vlad
Sfaturi zilnice de frumusețe

Femeile coreene sunt cunos­cute pentru pielea lor fără cu­sur și aspectul tânăr, la vârste înain­tate. Ele mizează pe rețete tradițio­nale, în care produsele folosite sunt în mare parte de origine naturală.


Curățarea tenului

Femeile coreene sunt obsedate să își curețe în mod corespunzător fața dimineața și seara, deoarece ele știu că este primul pas spre obiectivul final: o piele strălucitoare, hidratată și netedă. Curățarea tenului trebuie făcută corect, mai întâi folosind un ulei de curățare. Puteți utiliza uleiuri naturale, cum ar fi ulei de migdale sau ulei de susan, sau uleiuri de cură­țare special concepute. Curățarea tre­buie continuată cu spălatul cu săpun natural, pentru a elimina orice impu­ritate rămasă. După aceste două eta­pe, folosiți "regula celor 10 secun­de". Aplicați crema de față sau de corp la 10 secunde după ce ați ieșit din duș. Porii vor fi deschiși și veți obține maximum de eficiență a pre­paratelor cosmetice.

Mască de alge

Algele marine Nori sunt folosite ca o mască hrănitoare și anti-îmbă­trânire. Luați alge Nori deshidratate (se găsesc în supermarket, magazine naturiste, farmacii), puneți-le să se înmoaie în apă rece timp de 30 de minute, apoi clătiți-le bine. Puneți-le pe față timp de 15 minute. Algele sunt bogate în vitamine, minerale și aminoacizi, iar efectul asupra pielii este imediat, dar și pe termen lung.

Tonic cu sare

Turnați o lingură cu sare de mare într-un pahar cu apă caldă și ames­tecați bine. Tamponați-vă fața cu un tampon de vată umezit în soluție. Se poate folosi și un pulverizator. Sarea de mare dezinfectează pielea și dezin­flamează. Este ideală pentru a preveni și a trata acneea.

Lapte de soia

Înmuiați un tifon în lapte de soia și puneți-l pe față timp de 15 minute. Repetați procedura de două ori pe săptămână. Laptele de soia are darul de a calma, a hrăni, de a îmbunătăți textura și fermitatea pielii prin stimu­larea producției de colagen, și de a repara daunele pro­du­se de soare și alte agresiuni ale me­diului. Cumpă­rați lapte de soia bio simplu, fără adaos de zahăr și arome.

Masaj cu mătase

Mătasea este utilizată pentru a pu­rifica profund pielea. Masați-vă tenul, timp de 10-15 minute, cu o bucată de mătase. Aceasta vă va ajuta să eli­minați celulele moarte și să stimulați regenerarea pielii, să combateți punc­tele negre și să închideți porii.

Apă de orez

Aveți nevoie de 3 linguri cu orez, o ceașcă cu apă caldă, un castron de sticlă. Puneți orezul în castron și tur­nați apa peste el. Lăsați să stea timp de 30 minute și apoi amestecați cu o lingură până când apa devine tulbure. Filtrați, puneți apa într-o sticlă și închideți-o cu un capac. Puteți să o utilizați imediat și să o păstrați în fri­gider, până la o săptămână. Loțio­nați-vă zilnic fața cu acest preparat, dimineața și seara. Pusă într-un pul­verizator, apa de orez poate servi și ca fixativ pentru machiaj.

Mască cu făină de orez

Aveți nevoie de 3-4 linguri făină de orez (se găsește în magazine natu­riste sau se poate măcina orezul cu râșnița de cafea), care se amestecă cu apă până devine o pastă. Se aplică pe față și pe gât, se lasă o jumătate de oră, se clătește. Curăță, hrănește, albește pielea și îi dă strălucire.

Jamsu

Este o modalitate de a face pielea să arate mai fermă și mai strălu­ci­toare. Cufundați-vă fața într-un cas­tron cu apă rece, timp de 15-30 de se­cunde. Îndepărtați excesul de apă prin tamponare cu un șervețel.