"Prietena mea suferă de sete patologică"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 914)

1. Din descrierea afecțiunii prietenei dvs. rezul­tă o mare pro­babilitate ca boala să se datoreze unei disfuncții a hipo­fi­zei. Dacă nu a făcut-o încă, tre­buie să se adreseze imediat unui medic endocri­nolog.
VIOREL - Buzău

2. Prin chinurile ce o mistuie pe prietena dvs. a trecut o cunoștință de-a mea. Boala se numește diabet insipid și i-a fost depistată la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" din București, în urma analizei urinei (este vorba de densitatea uri­nei). I-a fost recomandat medicamentul Adiuretin - pică­turi. Diabetul insipid este o boală foarte rară, iar tratamentul se pare că-i va fi necesar permanent. Multă sănătate!
CLAUDIA P. - București

3. Prietena dvs. să se adreseze unui medic acupunctor. Simp­tomele pe care le prezintă arată că poate fi vorba de o dereglare energetică (în medi­cina chineză, sindromul Yang Ming). Întrucât tre­buie aplicate două tehnici de tratament si­mul­tane, trebuie apelat numai la acupunctură (nu ho­meo­patie, nu bioenergie, nu presopunctură). Aver­tizez că dacă la acest stadiu al bolii nu se acționează RAPID, pe zi ce trece lucrurile se complică și mai mult, boala devenind din ce în ce mai greu de tratat, dacă nu chiar imposibil.
DAN M. - Brașov

"Mi se exfoliază unghiile și pielea de pe nas se descuamează"
(Răspuns pentru LUMINIȚA - Bacău, F. AS nr. 1272)


Dragă Luminița, îți scriu pentru a-ți spune ce să faci în privința des­cua­mării pielii de pe față.
În primul rând trebuie să ai o alimentație echi­li­brată. Carnea grasă de porc înlo­cuiește-o cu car­nea sla­bă de vită sau pasăre, sau și mai bine, cu peș­te. Pâinea albă în­lo­cuiește-o cu pâine neagră sau graham sau cu pâine din tă­râțe de grâu (se găsește în comerț). Dacă fumezi, renunță. Nu consuma alcool, doar la ocazii, câte un pahar de vin de bună calitate sau un păhă­rel de tărie făcută în casă. Nu consu­ma niciodată alcool din comerț! Mănâncă cât mai multă gulie crudă, varză crudă, salată de sfeclă roșie cu hrean. În general - multe legume și fructe.
* O dată pe săptămână, consumă o bu­cățică mică de drojdie proas­pătă.
* Bea zilnic un litru de ceai de urzici (cura de primăvară se ține patru săptămâni, la fel ca și cura de toamnă).
* Umezește-ți fața în fiecare seară cu un tampon înmuiat în bitter suedez.
* Folosește una din urmă­toa­rele măști, o dată pe săptămână. * Mască de hrean în oțet de mere cu miere: se rade o tulpină de hrean și se intro­duce într-o sticlă. Se toarnă deasupra oțet de mere cu miere (se găsește la Apicola), până ce lichidul acoperă hreanul. Se lasă să se ma­cereze într-un loc cald, timp de zece zile. Apoi, se aplică pe față timp de 15 minute. (Înaintea aplicării, fața se umezește cu puțină apă fiartă și răcită, după care te speli întâi cu apă foarte caldă, apoi cu apă rece.) * Masca cu pătrunjel: frunzele de pătrunjel se taie mărunt și se aplică pe față vreme de 15 mi­nute, după care te speli întâi cu apă foarte caldă, apoi cu apă rece. Chiar și după vinde­care poți continua cu măști de pă­trun­jel, o dată pe săptămână. În încheiere, te încurajez spu­nându-ți că fetița mea a avut aceeași suferință ca tine, dar urmând rețetele de mai sus, s-a vindecat complet.
ELIZA P. - Ploiești

"Caut un leac naturist pentru colpită micotică"
(Răspuns pentru SILVIA F. - București, F. AS nr. 1297)


Trebuie să faceți spălături vaginale cu infuzie de gălbe­ne­le, 30 g la un litru de apă, alternativ cu infuzie de tătăneasă, 20 g la un litru de apă, de cinci-șase ori, în paralel cu trata­men­tul cu Nizoral, pe care-l urmați în prezent. Încercați să folo­siți și compresele intravaginale cu iaurt (noaptea).
CRISTIAN LUPU

"Caut urgent un tratament pentru escare"
(Răspuns pentru CORNELIU V. - București, F. AS nr. 1304)


1. Vă sfătuiesc să-i puneți soției dvs. sub cearceaf blăniță de miel naturală. În felul acesta, rănile se vor vindeca și nu vor mai apărea altele. Știu acest lu­cru de la prietena mea, care a avut o bunică suferindă ani de zile, dar care pentru că a avut această blăniță, nu a făcut niciun fel de răni. Multă sănătate.
VASILICA B. - Craiova

2. Pentru prevenirea și trata­rea escarelor de decubit este foar­­te importantă întreținerea unei igiene locale rigu­­roase. Dacă ele s-au produs deja, se face toaleta rănilor dimineața și seara, cu soluție de Rivanol sau cu un ceai combinat de mușețel + gălbenele. Se tam­ponează locurile cu comprese sterilizante, apoi se ung cu alifie CARPICON (se găsește la farma­cie). Este un produs natural, pe bază de rășini și ceară de albine, care face adevărate minuni. Paralel cu acest tratament, este important ca lenjeria să fie fără cute sau cusături, să nu fie firimituri sub spa­tele bolnavului, să nu stea transpirat. Doresc ca bu­nul Dumnezeu să vă dea sănătate și putere pentru a vă putea îngriji soția.
MARIA P. - Câmpulung Moldovenesc

"Sinuzita cronică se poate vindeca naturist?"
(Răspuns pentru MIHAI - Piatra-Neamț, F. AS nr. 1316)


În urmă cu patru ani, am făcut o sinuzită maxilară cu manifestări clinice foarte aproape de nevralgie de tri­ge­men. Nu am fost de acord să mi se facă o intervenție chi­rur­gicală și nici puncții. Am reușit să mă vindec cu ajutorul tra­tamentului prescris de d-l ing. Valeriu Popa (Dumnezeu să-l odihnească!). Vi-l redau întocmai:
* Regim alimentar, care a presupus o deproteinizare totală (fără lapte, carne, ouă, brânză, roșii), timp de 45 de zile.
* Frunze de varză aplicate perma­nent pe frunte (zi și noapte).
* Ceaiuri de șovârf și podbal - se beau alternativ, seara, înainte de cul­care, cât mai fierbinți posibil.
* Comprese cu mușețel fier­binte, aplicate pe părul ud, proaspăt spălat. Peste ele se pun alte prosoape, pentru a se evita răcirea prea rapidă. După uscare, se evită orice curent de aer.
* Instilații nazale cu apă cu sare - alternativ, în­tâi pe o nară, apoi pe cealaltă (se dizolvă o lingură de sare într-un litru de apă). Spălă­tu­rile se fac cât mai des. Varza atrage infecția în si­nu­surile frontale, prin spatele globului ocular, iar sarea o eli­mină.
* După 45 de zile, se introduc în alimentație produ­sele lactate (mi­nus iaurtul).
* După alte 45 de zile, se introduc carnea de pasăre de curte și pește alb (șalău). O dată pe săp­tămână se per­mite un ou fiert tare.
Eu am urmat cu strictețe acest regim timp de nouă luni. Durerile au încetat la patru zile după ce am început tratamentul.
ALINA P. - București

"Ajutați-mă să scap de tulburările de somn"
(Răspuns pentru MARIA E., F. AS nr. 1318)


Pentru a avea un somn mai liniștit, încercați să faceți un ceai din următoarele plante: flori de tei, mentă, conuri de hamei, talpa-gâștii, salvie. Se amestecă în părți egale și se pune la o cană cu apă o lingură de plante. Se lasă la infuzat 5 minute. Se beau două căni de ceai pe zi, una seara. Pen­tru a avea un somn mai liniștit, se mai poate bea, înainte de culcare, o cană cu apă, în care s-au pus 2-3 linguri de oțet de mere și miere. Menționez că oțe­tul de mere și miere este foarte bun pentru întreaga sănătate a omului. Să auz­im numai de bine!
DUMITRU NEGULESCU - Buzău

"Sunt vegetariană. Copilul meu se va dezvolta normal?"
(Răspuns pentru LAVINIA - Iași, F. AS nr. 1335)


În lume sunt milioane de ve­getarieni, oameni care nu consu­mă carne deloc, dar cu toate astea sunt foarte sănătoși, ba chiar s-a constatat că speranța lor de viață este mai mare decât la ceilalți oameni. În ceea ce-l privește pe viitorul dvs. co­pilaș, nu trebuie să vă faceți griji prea mari, atâta timp cât folosiți o ali­mentație lacto-vegetariană di­versificată. (De pil­dă, cerealele conțin aceeași can­ti­tate de proteine ca pulpa de porc, iar mazărea, lintea fasolea, soia sunt chiar mai bogate în proteine decât carnea, care con­ține în plus foarte multe to­xine.) Nu trebuie ui­ta­te nici ciupercile, oleagi­noa­sele (nuci, alune). În acest sens, cartea dr. Jean Valnet "Legume, fructe și cereale" poate fi un bun ghid dietetic pentru dvs. Deci, nu vă faceți pro­ble­me. Am urmărit personal mai multe femei care s-au aflat în situația dvs. și pot să vă confirm că nu s-au îmbolnăvit. Recoman­darea mea ar fi să consumați și 30 g polen/zi, hrișcă - 50 g/zi și suc de sfeclă roșie - 200 ml/zi, pentru a corecta anemia pe care o acuzați. Dar natura ei trebuie, totuși, analizată.
PAUL RIBARIU

"Cum pot scăpa de ejacularea precoce?"
(Răspuns pentru ANONIM, F. AS nr. 1356)


Stimată redacție, îndrăznesc să răspund acestui domn, datorită faptului că și eu m-am confruntat cu aceeași problemă, și mi-am salvat căsnicia cu aju­to­rul tratamentului naturist recomandat de cabi­netul "Lacrima Naturii" din București, despre care am aflat din "Formula AS". E greu pentru noi, bărbații, să vorbim despre ejaculare precoce, deși este o problemă medicală și trebuie tratată din timp. Vă recomand să apelați la acest cabinet (tel. 0744/87.01.94) și sper să fiți la fel de mulțumit cum sunt eu. Cu mult drag, doresc să vă pot ajuta!
ILIE MARCEL - București


IMPORTANT!

Dragi cititori ai revistei "Formula AS", vă infor­măm că activitatea d-lui prof. univ. dr. Constantin Milică din Iași este continuată în pre­zent de d-na ing. Daniela Troia (Iași, Bd. Carol I, nr. 26-28, în in­cinta farmaciei FarmaVit, telefon: 0744/65.05.69).
REȚETELE ORIGINALE folosite în produsele domnului prof. univ. dr. Constantin Milică, a căror eficiență a fost dovedită de-a lungul anilor, au trecut pe mâini bune. Doamna Daniela Troia i-a fost alături domnului profesor mulți ani, iar dorința dumnealui a fost ca, după dispariția sa, doamna inginer să ducă mai departe această frumoasă și nobilă misiune de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie și suferință.