Apelul Părinților Athoniți din SCHITUL ROMÂNESC PRODROMU

Redactia
Către cititorii revistei Formula AS

Cunoașteți faptul că Schitul Românesc Pro­dromu din Muntele Athos are o vechime de peste 150 de ani, fiind populat, dintru începuturi, de monahi români. Datorită parcursului istoric și al vremurilor, Schitul a deținut perioade înfloritoare cât și mai puțin înfloritoare, în care nu întotdeauna s-au putut acoperi nevoile acestuia. Sub acest as­pect, Schitul a ajuns într-o degradare accentuată. Cu toate eforturile susținute de contribuabilii bine­voi­tori, în anii care au trecut și cei actuali, nu se pot aco­peri costurile unor lucrări începute și nefi­na­lizate, care includ materiale, mână de lucru, ex­per­tiză și tot ceea ce pre­su­pune un șan­tier. În acest con­text, nu pu­tem afirma ce lu­crare e mai im­portantă, căci toa­te se țin una de al­ta, iar Schitul func­­­țio­nea­ză ne­în­tre­rupt, atât la pri­mi­rea închi­nă­to­rilor, cât și a sluj­belor bi­se­ricești.
Făcând această in­troducere, sunt nevoit a face un apel de suflet, pe care să îl transmiteți către cititorii re­vistei dvs., credincioși sau binevoitori, ce ar dori să ajute prin donație această oază româ­neas­­că din Sfântul Munte Athos, care trebuie să dăinuie și pen­tru generațiile ce vor veni după noi; ru­gându-ne în dulcele nostru grai ro­mâ­nesc, având nădejdi mân­tuitoare în pacea și bine­cu­vântarea Stă­pânei noastre de Dumnezeu Năs­că­toarei și pururea Fe­cioa­rei Maria.
Ca punct de legătură la apelul nostru, lăsăm ur­mătoarele contacte pentru a fi publicate în revistă: adresa de e-mail: prodromu.secretariat@yahoo. com, sau la următoarele numere de telefon: 0030.23770.23788, 0040.786785966.
Vă mulțumim pentru bunăvoința dum­nea­voas­tră, rugând pe Bunul Dumnezeu să dăruiască sănă­tate, pace sufletească și nădejdi mântuitoare tuturor angajaților pe care îi aveți cât și cititorilor revistei.
Stareț,
Arhim. ATANASIE PRODROMITUL dimpreună cu frații mei cei întru Hristos

Conturi deschise la:
- CEC Bank București Lipscani, RO 21CECEB31530RON3182071 - Cont în LEI. Titular: Schitul Românesc Prodromu
- Piraeus Bank, Filiala KAREIA, SWIFT-BIC:PIRBGRAA, Cont în EURO - 6439-030020-361, IBAN: GR25 0171 4390 0064 3903 0020 361. Titularul contului este: Schitul Ro­mâ­nesc Prodromu.