"Sufăr de oboseală a inimii și am picioarele veșnic reci"

Cititor Formula AS
"Am patru hemangioame pe ficat și insuficiență venoasă"

Sunt din Botoșani și mă confrunt din luna noiembrie 2018 cu două probleme de sănătate despre care îi rog pe toți cititorii care au citit sau s-au confruntat cu ele, să mă ajute. Iată care sunt pro­blemele mele:
* Pe ficat mi-au fost descoperite la ecografie patru hemangioame. Cum se pot ameliora sau vindeca cu tratamente naturiste?
* Am insuficiență venoasă profundă bilaterală la piciorul drept. Mulțumesc cu anticipație și urez sănătate tuturor celor care mă vor ajuta!
MIHAELA D. - Botoșani

"Sufăr de oboseală a inimii și am picioarele veșnic reci"

Vă scriu cu rugămintea de a mi se publica aceste rânduri prin care cer un sfat (sau mai mul­te) pentru tratamente naturiste în mai multe pro­bleme de sănătate: * am picioarele reci, și vara, și iarna * sufăr de oboseală a inimii * am circulație periferică proastă. Am trecut pe la mai multe secții în spital, unde am fost investigat: reu­ma­tologie, neurologie, fizioterapie, cardiologie, dar răspunsurile au fost evazive și tratamentele fără rezultat. Doresc să primesc sfaturi de la cei care au fost în situația mea. Cu respect,
HERMIN - Gorj

"Am strictură uretrală și incontinență urinară"

Sunt un cititor fidel al revistei dvs. (am abo­nament de peste 10 ani) și vă felicit pentru modul cum redactați această revistă. Vă rog să publicați în paginile ei și solicitarea mea, anume, dacă există tratament naturist pentru problemele mele de sănătate: * stricturi uretrale; * sfincterul nu mai funcționează "la comandă"; * mușchii ce coman­dă funcția asigurată de către sfincter și-au pierdut tonicitatea, producând nevoia repetată de a urina; * incontinență urinară * am diabet zaharat tip 2, descoperit acum 37 de ani. Fac insulină de 15 ani și am majoritatea bolilor provocate de dia­bet. Vă mulțumesc! Cu mult respect,
ALEXANDRU T. - Vălenii de Munte

"Leșin din senin, la diferite intervale de timp, și sufăr de acufene"

Mă numesc Ionas, am 60 de ani și urmăresc cu mare interes rubricile de sănătate din revista dvs. M-am decis să apelez la ajuto­rul cititorilor și specialiștilor dvs., pentru că am două pro­bleme de sănătate la care caut răspuns:
* De la vârsta de 17 ani, pe fondul unei epuizări fizice, am leșinat. Atunci nu am dat mare importanță acestui fapt, dar - la diferite intervale de timp - leșinurile au tot re­venit. Țin cam 30-40 de se­cun­de și sunt însoțite de trans­pirații abundente și scăpări de urină. Am fost internat la Neu­­rologie, mi s-au făcut o mul­țime de ana­lize, inclusiv electroen­cefa­lo­gramă și RMN cranian, dar me­dicii nu au găsit nimic. Nu sufăr de epilepsie și nu iau niciun fel de medicament. Tensiunea ar­te­rială și pulsul au valori nor­male. Menționez că leșinurile au sur­venit și la un interval de câțiva ani.
* De mai bine de 25 de ani, sufăr de acufene (zgo­mo­te în urechi). La în­ceput m-au deran­jat, dar am învățat să trăiesc cu ele și acum nu mă mai supără atât de mult. Întrebarea mea este: acufe­nele duc la surzenie, în cele din urmă? Vreau să știu la ce să mă aștept pe viitor. Vă mulțumesc!
IONAS - Oradea

"Am infecție urinară cu stafilococ auriu betahemolitic"

Vă scriu în speranța că voi primi un sfat din partea cititorilor, pentru că m-am săturat să tot merg pe la doctori. De aproape șase ani sufăr de o infecție uri­nară cu stafilococ auriu betahe­molitic, care s-a cro­nicizat. Am făcut tratament cu diferite anti­biotice (prescrise, bi­ne­înțeles, de medic). Pro­ble­ma se ame­lio­ra pe moment, dar re­ve­nea. Am mari usturimi și arsuri la urinare. Chiar mă voi chinui așa pentru tot restul vie­ții? Vă rog să-mi recomandați un tratament natu­rist! Sunt o femeie în vârstă (am 75 de ani) și mi-e teamă că, luând atâtea antibiotice, o să mă sfârșească o răceală banală. Poate unul dintre spe­cia­liștii dvs. îmi va da o speranță. Vă mul­țu­mesc. Sărbători luminate!
ECATERINA D. - Galați
(Încercați un tratament cu UROVAXOM, dublat de ulei aromat oregano. Se iau 3 picături diluate în miere, de trei ori pe zi.)


"Caut un tratament pentru retinopatie pigmentară"
Mă numesc Maria, am 52 de ani și am fost diag­nosticată cu retinopatie pigmentară. Știe cineva vreun tratament - naturist sau alopat - pentru această afecțiune? Toți medicii la care am fost mi-au spus că nu există niciun trata­ment, dar aș putea întârzia evoluția bolii, care în cele din urmă duce la orbire, luând suplimente cu vitamina A și ferindu-mi ochii de ultraviolete. Vă rog din suflet să mă ajutați cu un sfat. Vă mulțu­mesc și vă doresc Paște fericit!
MARIA S.

"Am sindrom dispeptic gastric"
Acum două luni mi s-a pus diagnosticul sindrom dis­peptic gastric. Orice aș mânca sau aș bea, mă balonez și am dureri cumplite în zona de stomac și abdomen. Am luat tratamente diferite, dar niciunul nu a avut efect. Pu­teți să mă ajutați cu un tratament natu­rist? Vă mulțu­mesc!
RĂZVAN T.
(Faceți o cură cu tinctură de ghin­țură de la Casa de ceaiuri Albuț din Poienii de Sus, jud. Bihor, tel. 0745/562.653.)