"Sinuzita cronică se poate vindeca naturist?"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru MIHAI - Piatra Neamț, F. AS nr. 1316)

În primul rând vă mulțumesc că existați. Vă citesc de la prima apariție cu regularitate, în ciuda "criticilor" făcute de unii și alții pe seama revistei, dar fiind o persoană neinfluențabilă, nu am cedat sub nicio formă. Vă mulțumesc că existați pentru că ne mai scoateți din stresul acesta cotidian, care probabil se va accentua în viitor. Mulțumesc între­gului colectiv care își duce la îndeplinire sarcinile cu foarte mult profesionalism.
Problema principală pentru care am "îndrăznit" să vă scriu este de a răspunde, cu ceva întârziere, domnului Mihai din Piatra Neamț (F. AS nr. 1316) și Mihaelei (F. AS nr. 1346). Trebuie să spun că sinuzita este vindecabilă 100% prin tratament natu­rist și susțin acest argument cu toată responsabi­litatea.
Am mers un an de zile la un doctor militar, în fiecare lună, și primeam medicația corespunzătoare tratamentului pentru sinuzită, care de fapt doar ame­liora boala. Era în anul 1982, an în care surorii mele din Piatra Neamț îi apăruse o pată pe bronhia stângă, în urma unui tratament cu antibiotice. La a doua radiografie s-a constatat că pasa se mărise. Iarăși tratament cu antibiotice, dar fără rezultat, deoarece ea tușea în continuare. Printr-o întâmplare fericită, a aflat de un călugăr de la Sighetul Mar­mației, Mihai Neamțu (a murit între timp), care îți "scana" corpul cu mintea și vedea de ce suferi. I-a spus că este intoxicată cu medicamente și mai are și sinuzită. I-a recomandat să ia listele de ceaiuri corespunzătoare bolilor. Sora mea, știind că eu mă tratez de sinuzită, mi-a trimis imediat lista de ceaiuri. Trebuia să adun personal plantele și să fac inhalații trei luni, câte douăzeci de zile pe lună. Vă mărturisesc că după doar două săptămâni nu am mai avut nimic, nici urmă de puroi. Desigur, de atunci am mai răcit ușor, dar puroi nu am mai avut absolut deloc. Și încă o precizare: am făcut, la scurt timp, operație de apendicită și, ca la fiecare operație, trebuiau făcute analize, printre care și o radiografie la plămâni. Radiolo­gul a rămas uimit de felul cum arătau plămânii mei, încât a che­mat alt doctor să vadă și el, ex­clamând că am plămâni de ado­lescent.
Redau mai jos lista de cea­iuri pentru sinuzită (lista nr. 6): Cicoare, coada-șoricelului, frun­ze de măr pădureț, frunze de mur, flori de mușețel, frunze de nuc, frunze de pătrunjel, flori de soc, frunze de stejar, flori de tei, flori de trifoi.
Se amestecă toate plantele de mai sus, se mărunțesc. Pentru o inhalație, se iau 3 linguri din acest amestec și se pun într-un săculeț de pânză, care se fierbe un minut, în 4 litri de apă (aten­ție: săculețul se introduce în oală sau cratiță când apa începe să fiarbă). Ceaiurile pot fi folosite și în proporție de 70%, dar e mai bine să fie toate. Dacă nu se găsesc la plafar, le puteți aduna. Eu la timpul respectiv le-am cules pe toate. Imediat se fac in­halații 5-10 minute, 20 zile pe lună, timp de trei luni. Se inha­lează o dată pe nas, o dată pe gură. Se pune un pro­sop pe cap, ca să nu se împrăștie vaporii. În tot acest timp, trebuie să vă feriți de curent.
Ceaiurile călugărului Mihai Neamțu pot fi gă­site și pe internet ("Ceaiuri unchiul Mihai - liste ceaiuri"). O nepoată a sa a editat o carte cu aceste ceaiuri. Sora mea a avut-o, a împrumutat-o, și nu i s-a mai returnat. Am citit pe internet că ar fi vin­decat peste un milion de oameni. Oricum, de atunci am mare încredere în puterea de vindecare a plan­telor.
V-am descris întreaga "poveste", exact așa cum s-a întâmplat. Dumneavoastră publicați ce este absolut necesar. Vă mulțumesc din tot sufletul pentru tot binele pe care îl faceți pentru noi, cei care vă suntem fideli. Multă sănătate! Cu stimă,
SILVIA O. - Pitești

"Am o unghie încarnată la picior și nu vreau să mă operez"
(Răspuns pentru VLAD P., F. AS nr. 1356)


Când o unghie încarnată începe să provoace durere, în­cercați următorul trata­ment: um­pleți până la jumătate un lighean cu apă caldă, în care adăugați o lingură-două de sare, amestecând până aceas­ta se dizolvă. Înmuiați-vă pi­cioa­rele în această apă timp de 15-20 de minute, în fie­care zi. Apa caldă ajută la înmuierea țesutului din jurul unghiei, iar sarea acționează împotriva in­fecțiilor și reduce in­flamația. Apoi spălați-vă pi­cioarele cu apă caldă și săpun, clătiți și lăsați să se usuce. Introduceți o bu­cățică de vată între marginea ascuțită a unghiei și pielea pe care o taie. Luați o sco­bitoare, înmuiați-o în spirt me­dicinal și cu aju­torul ei, împingeți bucata de vată sub unghie, astfel ca marginea tăioasă să fie izolată de zona afectată, apoi tamponați cu un unguent antiseptic pentru a preveni infecția. Repe­tați în fiecare zi acest proce­deu până la vindecare. * Schimbați ciorapii în fie­care zi. * De fiecare dată când faceți baie, frecțio­nați-vă picioarele cu o bucată de material textil îmbibat în săpun, după care ungeți locul afectat cu un unguent antiseptic. În timpul verii, purtați încăl­țăminte cu vârful des­chis (sandale), iar iarna încăl­ță­minte cu vârful lat. * Tăiați unghiile drept, lăsând puțin din unghie în fiecare parte, apoi piliți col­țurile.
Să auzim de bine!
E. ZAMFIR - Drăgășani

"Am o cicatrice cheloidă pe piept"
(Răspuns pentru SORIN R., F. AS nr. 1360)


Privind solicitarea dvs., vă reco­mand Bitterul suedez. Aplicați com­pre­se cu Bitter. Înainte de aplicare, un­geți cicatricea cu cremă de gălbenele (pentru evitarea iritării pielii). Com­pre­sa să fie menținută umedă, permanent. Atenție! Bitterul să fie cel original, preparat după rețeta Mariei Treben.
Nu-L uitați pe Dum­nezeu!
Multă sănătate!
RODICA O. - Cluj-Napoca

"Fac foarte des răni în nas și nu pot respira normal
(Răspuns pentru SIMION G. - București, F. AS nr. 1362)


Conform afirmațiilor dvs., ați fo­losit o gamă lar­gă de unguente pen­tru tratarea rănilor din nas, ceea ce duce la concluzia că s-a format o rezistență la an­tibioticele conținute în aceste un­guente. Încă nu este prea târziu să mer­geți la un medic, iar acesta să vă ajute să faceți ana­liza secreției nazale și anti­bio­­gra­ma, pentru a vă da antibioticul corect, inclus în un­guentul special creat pentru dvs. Dacă nu aveți această posibilitate, vă prezint mai jos soluțiile na­tu­rale.
M-am confruntat și eu cu fenomene asemănă­toa­re, iar soluția mea este foar­te simplă și ieftină: se fo­losesc badijonări cu apă oxi­genată 3% de la farmacie, cu ajutorul bețișoarelor pentru urechi, în­mu­iate în soluția de apă oxige­na­tă, turnată într-o lin­guriță. Be­țișoarele umezite se plimbă pe pereții interiori ai nărilor, de la intrare cât de adânc supor­tați (maximum 2,5 cm), în cercuri, ast­fel ca să scoa­tă afară cojile și celelalte secre­ții nazale. A­tenție: badi­jo­narea nu creează disconfort deosebit, dar turna­rea de pi­cături de apă oxigenată direct în nări duce la dureri foarte violente. Deci, nu lăsați să cadă picături în nări, stați drept, astfel ca excesul de apă oxigenată să se scurgă în jos. Uti­lizarea apei oxigenate pornește de la faptul că bac­te­riile și virușii sunt, în majoritate, anaerobi iar ex­pu­nerea la apa oxigenată are efect de curățare și distrugere a lor. Veți observa că toate co­jile for­mate se dizolvă imediat și pot fi suflate sau îndepăr­tate cu bețișorul utilizat. Timpul de badijonare este de 1-2 minute pentru fiecare nară, iar apa oxigenată din linguriță se arun­că pentru a nu contamina toată sticluța. După circa 15 minute, se poate face trata­rea rănilor cu tinctură de propolis fără alcool pentru a nu pro­duce usturimi. Acest propolis este un anti­bio­tic natural, fără contraindicații. Propolisul se apli­­că tot prin badijonare, cu alt bețișor de vată pen­tru urechi, care se înmoaie în lichidul pus în altă lin­­guriță. Propolisul va închide rănile, va proteja și va grăbi vindecarea. Pentru rănile mai adânci, faceți o so­luție de apă fiartă cu sare (o linguriță la o ceaș­că de cafea) și o folosiți ca să vă spălați cavitatea nazală prin aspirarea apei turnate dintr-un păhărel mic pe o nară și refularea ei spre chiuvetă. Ușurarea res­pirației survine în maximum 5 minute de la badi­jonarea cu apă oxigenată. Repet: să fiți foarte atent să nu picurați apa oxigenată în nas, nu folosește la nimic și este foarte dureroasă. Badijonarea în­seam­nă ștergerea nărilor pe interior cu apă oxige­nată, este ca o dezinfectare a unei mucoase, fără a pro­duce durere. Acest tratament este și protecția re­co­mandată în cazul când sunteți vizat de viroze sau gripă, deoarece nasul este poarta lor de intrare.
MIRCEA P.

"Soțul meu are neoplasm de colon ascendent"
(Răspuns pentru DIANA F., F. AS nr. 1363)


Mergeți la un magazin de plante medicinale, să vă facă comandă pentru Telom-R și Bioseleniu. Luați și rădăcină de Brusture, Sulfină, pentru cir­cu­lația periferică a sângelui, și Trei-frați-pătați, un laxativ ușor.
Tot de la farmacie luați și picături Beres Plus, flacon mare. Mai luați Vitamina C cu Zinc Beres și Detrigal, pentru ridicarea imunității. Timp de 7 zile, să facă clisme cu ulei de măsline extravir­gin, 100 ml în fiecare dimineață, și să țină uleiul în co­lon cât mai mult. Picăturile Beres se vor lua di­mi­neața, la prânz și seara. Când ați consumat 80% din mâncare, puneți în apă plată 20 picături Beres, dar înainte agitați flaconul. Alimente anti-cancer: spa­nac, în stare caldă, la prânz se pune deoparte pâ­nă seara și seara se consumă încă o dată. Mor­cov, la care să se mențină coaja exterioară, gălbenuș de ou. Fructe: portocale, bostan, dovlecei, semințe de dovleac și ulei din semințe de dovleac, gulie ver­de și țelină. Se păstrează coaja exterioară la țelină.
Însănătoșire grabnică!
L.R.