Cazuri de extremă urgență

Redactia
"E mama mea adoptivă, dar îi datorez toți anii frumoși ai vieții mele"

Stimată redacție,
Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Țînțăreanu Ana Maria, am 23 de ani și am o familie greu încercată. Părinții mei sunt foarte bătrâni, ambii având 72 de ani. Fac precizarea că eu am fost adoptată, crescută de la vârsta de 1 an și 8 luni. Mamei i-a fost depistată, după mai multe investigații, o tumoră malignă la stomac. Până să fie diagnosticată cu această boală gravă, a suferit de depresie. Nici tata nu stă mai bine cu sănătatea. Timp de 10 ani s-a tratat de TBC și a rămas cu sechele. Eu am terminat școala postliceală de asistente "Ca­rol Davila" din București în vara anului trecut. Am tot căutat un loc de muncă corespunzător studiilor mele, dar fără succes. Atmosfera din casă, eșecul de a nu găsi un serviciu și mai ales diagnosticul mamei mele m-au prăbușit psihic. Am încercat să mă sinucid cu pastilele mamei mele de Xanax. Am fost salvată la spitalul Universitar București. Am trecut greu peste această greșeală, dar am trecut. Avem nevoie de un ajutor financiar pentru a continua trata­mentul mamei. A făcut o parte din citostatice. Drumul până la spital îl face cu taxiul, fiindcă le suportă foarte greu. Nu are metastaze. Doc­torul curant ne-a încurajat că poate fi salvată. Va ur­ma apoi operația. A urmat și urmează un regim igieno dietetic corespunzător sfaturilor medi­cului curant. Din colecția revistei dvs., atât de dragă mamei mele, am găsit și tratamente alternative. Am ajuns la mijlocul drumului în lupta cu boala, dar ne con­frun­tăm cu lipsurile materiale. Tră­im din pensiile lor. Mama are o pensie de 1493 lei și tata de 1339 lei.
Vă rog ajutați-mă să îmi sal­vez mama, că­reia îi datorez tot anii frumoși ai vieții mele, lip­siți de griji, până să îi apară problemele de să­nătate mari. Vă rog publicați și scrisoarea mea!
Am deschis un cont bancar pentru cei care doresc să ne ajute:
Banca BRD, Sucursala București, cont lei RO58BRDE41OSV23128304100, titular cont Țînțăreanu Maria.
Vă mulțumesc din tot sufletul, cu speranța că ne veți ajuta și pe noi!
Cu multă stimă,
ANA MARIA ȚÎNȚĂREANU - str. Modoran Ene nr. 8, bl. M89, ap. 7, București, sector 5

"Sunt dornică să trăiesc, dar mă macină cancerul"

Stimată redacție "Formula AS",
Numele meu este Comăneci Floarea și lo­cuiesc în satul Hodivoaia, com. Putineiu, jud. Giurgiu.
Sunt o persoană în vârstă de 64 de ani și locuiesc împreună cu soțul meu. Trăim din pen­sia lui, în va­loare de 800 de lei, banii aceștia fiind sin­gurul nos­tru venit. Din nefericire, eu sunt o persoană foarte bolnavă și banii de abia ne ajung să achităm medicamentele.
În urmă cu 3 ani, am fost operată de tumoră mamară. Am crezut că am scăpat, dar acum sunt suspectă de cancer și la sânul drept. Am mers la spital pentru investigații, dar nu mai am banii necesari să umblu pe la doctori. Așa cum v-am spus, banii pe care-i avem lunar de abia ne ajung pentru facturi și medicamente.
Apelez cu toată nădejdea la dumneavoastră și la cititorii revistei, cu rugămintea să mă ajute să-mi continui investigațiile pentru a mă putea opera. Sunt dornică să trăiesc și această boală mă macină.
Cu respect,
COMĂNECI FLOAREA - sat Hodivoaia, Șos. Alexandriei nr. 62, com. Putineiu, jud. Giurgiu, cod 087186

"Am cedat fizic și psihic, dar e băiatul meu și-l iubesc"

Stimată doamnă directoare Sanziana Pop,
Mă adresez dumneavoastră și cititorilor revistei "Formula AS", cu speranța în suflet că mă puteți ajuta. Mă numesc Ciontoiu Mihaela, sunt din Craiova, jud. Dolj, am 62 de ani și aș vrea să vă relatez pe scurt viața mea, care din păcate nu a fost una prea bună. M-am măritat de tânără, la 19 ani, cu un băr­bat mai mare cu 13 ani decât mine și am făcut 5 copii. Din păcate, unul dintre ei, care are acum 40 ani, este grav bolnav, are gradul 1 handicap cu epi­lepsie. Nu vorbește, de mic. L-am dus pe la doc­­tori, dar din păcate nu s-a mai putut recu­pe­ra, spuneau că nu va trăi mult. De soț am di­vorțat, pentru că era violent, bea și nu ne în­țelegeam. A decedat în 2015. Băiatul meu are me­reu crize, rupe tot ce întâlnește în cale, își rupe hainele de pe el, patul în care doarme, își rupe salteaua, săptămânal trebuie baxuri de haine, pe care le iau de la second hand. Îi dau tratament, dar am cam cedat și psihic și fizic. Mi se rupe inima de el, căci bolnav cum e, e co­pilul meu și-l iubesc, de aceea, am apelat la dvs. și la cititorii revistei, poate ne ajutați. Orice aju­tor este bine venit! Cât de mic! Vă mulțu­mesc din tot sufletul meu.
Am deschis cont la Raiffeisen Bank Cra­iova, Agenția Nicolae Titulescu, pe numele Ciontoiu Mihaela, RO51 RZBR 0000 060013861163.
Mulțumesc anticipat tuturor cititorilor revistei. Vă doresc Paște Fericit!
CIONTOIU MIHAELA - Aleea 4 Drumul Apelor nr. 6, Craiova, jud. Dolj