Săptămâna 3-9 mai

Tana Rosca
Luna nouă se întâmplă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în semnul Taurului, unde Doamna Nopții se simte foarte bine. Și noi ne putem simți la fel, dacă nu facem exces de mâncăruri și ale­gem să petrecem o sâmbătă liniștită. Gâtul este sensibil, deci nu beți băuturi reci. Marte în Ge­meni i se opune lui Jupiter retrograd în Săgetător - asta le poate aduce un succes celor care nu s-au lăsat abătuți de la efor­turile lor și nici nu și-au supraestimat capacitățile, sau un eșec răsunător, celor care forțează nota, fără a înțelege ce li se cu­vine cu adevărat. Modestia și cunoașterea pro­prii­lor limite sunt cheia succesului. Și micul benefic Venus este prins într-o configurație solicitantă, în care ceilalți jucători sunt Saturn și Pluton, pe de o parte, și Nodul Nord, pe de alta. Des­tinul ne pune în situații menite să ne pună la încer­care gradul de maturitate emoțională. Putem trăi fără a ne baza cons­tant pe sprijinul emoțional al alto­ra? Dacă da, stăm bine, dacă nu, cel puțin nu ne mai putem minți.

Semnele cardinale:

BERBECII care se decid să lase în urmă un obicei dăunător au șanse serioase să reușească, în urma Lunii noi. Ar fi bine dacă ați putea să evitați șofatul, măcar luni. Fiți atenți să nu vă manifestați dominator față de amici.
RACII efectuează un triaj al prietenilor, după Luna nouă. Sau redefiniți rapor­tu­rile, unde e cazul. La serviciu e posibil să fiți prea toleranți cu unii dintre cola­bo­ratori, ceea ce îi poate nemulțumi pe alții. Șefii vă privesc însă cu ochi buni, dar așteaptă și mai mult de la dvs.
BALANȚELE își refac anumite socoteli după Luna nouă, și cu folos. Sau decideți să puneți capăt unei aventuri incitante, dar nocive. Partenerul de cuplu ori de afaceri vă poate ajuta într-o problemă familială. Călătoriile lungi și examenele vă pun nervii la încercare.
CAPRICORNII reușesc să pună la punct comportamentul copiilor răsfățați sau să corecteze exagerările persoanei iubite, în weekend. Cei din familie fac ce pot ca să vă sus­ți­nă, dar nu le cereți prea mult. Cu răbdare, puteți face un progres la serviciu.

Semnele fixe:

TAURILOR le e greu să se recu­noas­că pe ei înșiși, încă din martie. Luna no­uă în semnul dvs. vă poate ajuta să vă recompuneți întrucâtva și să găsiți un echilibru. Vă face bine să comunicați pe tema asta. Miercuri puteți avea revelații sau idei trăsnite.
LEII fac bine dacă își regândesc stra­te­gia în carieră, pe final de săptămână. Nu luați neapărat în seamă ceea ce spun pri­­etenii dvs. despre persoana iubită sau invers, alt­fel pot ieși conflicte. Aceeași prudență v-o re­co­man­dăm și în privința relațiilor de serviciu.
SCORPIONII au nevoie de un mare grad de toleranță pentru a reuși să treacă peste schimbările de atitudine ale par­tenerului de cuplu ori de afaceri, în acest inter­val. O afacere poate reuși dacă ați acționat cu prudență până acum și nu vă pierdeți răbdarea.
VĂRSĂTORII au parte de o mare harababură acasă. Fie vă joacă feste apa­ratura electrică și electronică, ori vă treziți cu o vânzoleală prin casă, provocată de oaspeți neinvitați, în timp ce alții nu vin. Abțineți-vă de la jocuri de noroc, indiferent de insistența prietenilor.

Semnele mutabile:

GEMENII, aflați sub influența lui Marte, riscă să devină excesiv de autoritari față de partenerul de cuplu sau de afaceri. Zi­ua critică este luni. Comportamentul dvs. îi poate însă deranja și pe alții, care își vor schimba atitu­dinea față de dvs.
FECIOARELE, presate fie de copii, fie de persoana iubită, ar putea opta pentru o afacere îndoielnică. O altă variantă ar fi ca tensiunile din relație să vă determine să vă lansați într-o aventură.
SĂGETĂTORII înțelepți reconsideră unele proiecte ambițioase, ajustându-le la ceea ce se poate obține, realist vorbind. Cei mai puțini înțelepți pot pierde. Aveți grijă de să­nă­tate, în weekend, stomacul și ficatul sunt sen­si­bile. Rămâneți conservatori în chestiunile bănești.
PEȘTILOR le vine tot mai greu să se îm­partă între solicitările familiale și cele pro­fesionale. Încercați să țineți separate afa­cerile și prietenia, chiar și în cazul prietenilor vechi.