ZODIACUL LUNII MAI

Tana Rosca
- Frumoasa lună Mai vine cu o bogată activitate astrologică. Multe se întâmplă în jurul Lunii noi în Taur, din 5, care poate fi considerată un punct culminant al primăverii, permițându-ne să demarăm un proiect financiar. Tot acum avem nevoie de mare atenție în trafic, în preajma datei de 6. Mercur străbate în grabă Taurul, între 6 și 21. La început îl întâlnește pe Uranus, combinând inteligența rațională, mercuriană, cu cea originală, inventivă, de tip uranian. În această colaborare pot apărea soluții inedite privitoare la bani. Între 22 și 31, gândirea ne rămâne ascuțită, dar mai abstractă. Micul benefic Venus intră în Taur la mijlocul lunii, aducând cu sine o bine venită stare de calm de care avem mare nevoie, căci Marte sosește pe 16 în Rac, unde nu se simte în largul lui. Pacea familială poate fi tulburată. Emoțiile ne pot copleși, putem avea o atitudine de tip totul sau nimic. -

BERBEC
Prudență și moderație


Până la mijlocul lunii vă re­comandăm mare atenție la condus, mai ales pe 2 și pe 6, când planetele vă îndeamnă să fiți prea îndrăzneți. Imprudența se poate do­vedi costisitoare, la propriu. Fiți mo­derați și în discuțiile cu cei din anturaj. Dacă vă lăsați duși de tem­peramentul marțian, se lasă cu cear­tă. La ce bun să aveți dreptate, dacă în schimb vă pierdeți unii dintre amici? Marte tensionează atmos­fe­ra în familie din 17. Nici să meș­teriți prin casă nu e o idee bună. Ve­nus vă însoțește până pe 15, perioa­dă în care puteți miza pe farmecul dvs. chiar mai mult decât de obicei.
BANI: Tot lui Venus îi datorați un potențial spor al ve­niturilor directe, în a doua parte a lunii, obținut cu puțin efort și multă plăcere. Mercur vă promite abilitate în negocieri și o perioadă bună pen­tru semnarea contractelor între 7 și 21.
CARIERĂ: E posibil ca șefii sau autoritățile să vă e­va­lueze cu severitate excesivă per­formanțele luna aceasta, când și sit­uații de ordin familial vă îm­pie­dică să vă concentrați asupra ca­rierei.
DRAGOSTE: Vă puteți recuceri partenerul până pe 15, grație puterii de seducție pe care o dă Venus.
SĂNĂTATE: La început de lună obosiți mai ușor și există și riscul unor accidentări vizând zona capului și labelor pi­cioa­relor.


TAUR
Despărțiți-vă de trecut


Zodia dvs. este centrul unei ac­tivități astrologice asidue luna aceasta, când și Luna nouă se petrece în semnul dvs., și anume pe data de 5. Aceasta este o ocazie potrivită să lă­sați trecutul în urmă și să vă îndreptați către ceva nou. Ar fi bine să vă orien­tați către un proiect personal, din care măcar o primă fază să fie finalizată în jurul Lunii pline din 18. Comunicarea merge unsă în intervalul 7-21, când Mercur trece prin zodia dvs., întâl­nin­du-l pe Uranus, pe 8. Din întâlnirea celor două planete ale inteligenței pot țâșni idei geniale sau fantasmagorii. Dați-vă câteva zile, ca să le puteți apre­cia obiectiv. Din 17, ar trebui să con­duceți, cu un ochi la ceea ce fac colegii de trafic, pentru că riscul poate veni din partea acestora.
BANI: Din 21 încep să apară oca­zii fie de a găsi un nou ser­viciu, fie de a porni o colaborare. Dar nu este de negociat în preajma datei de 30.
CARIERĂ: Fiți cu urechile ciulite la șușotelile colegilor, până pe 6. S-ar putea ca ceea ce aflați să vă fie de folos, ca să știți ce poziție să adoptați.
DRAGOSTE: Simțiți nevoia de nou. Deși o parte a dvs. are în permanență nevoie de sta­bilitate, Uranus vă dă ghes să spargeți tiparele.
SĂNĂTATE: Odihniți-vă, rela­xa­ți-vă și îngrijiți-vă până pe 15, pentru a vă primeni energia.


GEMENI
Energie solară


Agitația excesivă pe care v-o provoacă Mar­te în semnul dvs. începe să se ri­sipească după 16. Aveți un in­terval de respiro până pe 21, du­pă care primiți o nouă porție de energie, e drept, mai ușor de ges­tionat, când Soarele intră în Ge­meni, urmat în­dea­proape de Mercur. Aceasta din urmă este pre­zența energetică de care aveați ne­voie pentru a vă regăsi. Cele do­uă corpuri cerești vă accentuează cre­a­tivitatea și vă permit să con­trolați diverse situații prin agilitate mentală. Atenție însă, în jurul datei de 30, când calculele dvs. inteligente pot da greș, pentru că pornesc de la premize greșite.
BANI: Până la jumătatea lunii veți în­tâlni persoane in­te­resate să co­la­bo­reze cu dvs. pe pro­bleme de afaceri. În cea de-a doua parte, riscați să compromiteți aceste posibilități dacă deveniți tranșanți.
CARIERĂ: Vă vine destul de greu să apreciați rea­list devenirea dvs. profesională, la început de lună și, apoi, în jurul datei de 30.
DRAGOSTE: Parte­ne­rul dvs. e în continuare amabil și plă­cut, dar face un pas înapoi, dacă credeți că vă puteți descărca nervii pe el. Risc pronunțat în preajma datei de 6.
SĂNĂTATE: Până la mijlocul lunii, inima, co­loa­na și umerii pot deveni surse de disconfort, dar mai apoi vine Venus și drege lucrurile.


RAC
O perioadă nu chiar roz


De la începutul lui aprilie, Mar­te în Gemeni v-a făcut să treceți prin tot felul de stări ne­plă­cute, cum ar fi angoase, nemul­țu­miri, revoltă psihologică etc. E po­si­bil ca prezența sa să fi ac­tivat dușmănii ascunse din partea unor bărbați, ceea ce v-a pus în situații deranjante, inex­pli­ca­bi­le. Acea tensiune surdă dis­pare după 16, iar Mar­te in­tră în sem­nul dvs. Răz­boinica pla­netă se mani­festă mai do­mol în Rac, ajutându-vă să trasați niș­te limite și să puneți piciorul în prag în situații în care, de regulă, ați fi preferat să recurgeți la soluții de com­promis. Asta nu în­seam­nă însă că în viața dvs. totul este roz fiindcă destinul vă supune unor probe care presupun găsirea unui echilibru între familie și profesie.
BANI: S-ar putea ca prietenii dvs. să joace, cu intenție sau fără, rolul de intermediari în pri­vința unor contracte ori colaborări.
CARIERĂ: Cei aflați în poziții de autoritate vă pri­vesc cu bunăvoință, iar dacă din dis­cuțiile purtate până pe 6 se lămuresc că știți ce vreți, n-ar fi exclus să vă treziți cu o promovare.
DRAGOSTE: Marte vă face mai fermi în relația de cuplu, în­cepând din 17. Racii solitari sunt predispuși să se îndră­gostească, după Luna nouă din 5, și să ajungă să-și arate senti­mentele în preajma Lunii pline din 18.
SĂNĂTATE: Încercați să vă me­najați ficatul și bila, cam leneșe luna asta.


LEU
Susținere solară în carieră


Sunteți mai preocupați ca de obicei, luna acesta, de felul în care apăreți în ochii celorlați. Unii din­tre dvs. s-ar putea să cu­noas­că personaje importante, din rândul autorităților și nu este exclus să legați prietenii cu o parte dintre ele. Aceste suc­cese sociale v-ar putea atrage însă și invidii în cea de-a doua parte a lunii, așa că n-ar fi o idee bună să vă lăudați cu ele. Cu prie­tenii există riscul de-a vă certa, în preaj­ma datei de 7. Din 21, ritmul vie­­ții dvs. sociale se accelerează, apar mereu noi invitații. În preajma zilei de 30 e cazul să gândiți bine înainte să vorbiți.
BANI: Tot în preajma datei de 30 există riscul să vă lăsați convinși de un prieten, care vorbește mult și repede, să investiți într-o afa­cere nesigură sau chiar perdantă.
CARIERĂ: Mobilizați-vă, luna aceasta, căci Soarele, Mercur și Venus vin să vă ofere po­sibilitatea de-a face mai mult. Din 7 încolo sunteți dezinvolți la in­terviuri, după 15 vă vine mai ușor să câștigați simpatie.
DRAGOSTE: Unii dintre dvs. sunt atrași de unul dintre șefi, în a doua parte a lunii. Alții își dau seama că au oferit prea mult și fac un pas înapoi în relația de dra­goste. Să vadă dacă celălalt e dispus să dea mai mult.
SĂNĂTATE: Afecțiunile cronice devin tot mai sâ­câi­toare. Din 7 încolo, tensiunea poate crește brusc și se pot instala și dureri de cap.


FECIOARĂ
Bine văzuți și apreciați


Aceia dintre dvs. care și-au dorit expunere publică vor avea ocazia s-o facă. Dacă sunteți studenți, de exemplu, o lucrare de-a dvs. poate să fie remarcată de un profesor. Ceva ce publicați pe me­diile sociale vă poate aduce în cen­trul atenției. Ori puteți călători în locuri în care aveți ce și de la cine învăța. Oricare dintre aceste scenarii va duce atât la lărgirea orizontului, cât și la consolidarea imaginii dvs. În discuțiile cu prietenii e bine să fiți reținuți, începând din 17. Cel mai bine e să nu răspundeți la provocări, mai ales dacă este vizată persoana iubită. Nici măcar din cavalerism.
BANI: După aven­turile de lu­na trecută, lucrurile se mai liniștesc. Încercați să priviți filozofic even­tualele pagube. Până pe 6, Mercur vă poate aduce oportunități noi și e de asemenea indicat să semnați contracte.
CARIERĂ: E greu cu șefii care tună și fulgeră din te miri ce, cum probabil se întâmplă până pe 17. Răbdarea dvs. va fi însă răsplătită începând din 21, când comunicarea se îmbunătățește.
DRAGOSTE: Echilibrul din cu­plu poate fi tulburat puțin, pe final de lună. Mai greu e de rezistat în relațiile de amor, după 16.
SĂNĂTATE: În prima parte a lunii, Venus vă re­glea­ză funcțiile organismului.


BALANȚĂ
Tensiuni în familie


Anumite chestiuni de fa­milie pot lua amploare, în a doua parte a lunii. Se poate să fie vorba despre responsabilități le­gate de o persoană vârstnică din familie, în legă­tură cu care nu s-a găsit încă o so­luție, sau despre gestionarea unei moșteniri. Sunt lucruri care vă consumă energia, dar puteți face oarecare progrese, la mijlocul lunii. Ar fi bine să evitați călătoriile lungi, în jurul datei de 6, mai ales. Sunt de evitat și disputele publice, pentru că e posibil să vă ex­pri­mați părerile prea apăsat și să vă vedeți doar pro­priul punct de vedere. Începând din 21, dru­murile încep să fie plăcute și pline de învă­țăminte. Vă re­câștigați de asemenea tactul și mă­ies­tria în expu­nerea ideilor.
BANI: Aceia dintre dvs. care demarează un proiect pe 5, s-ar putea să se vadă deja cu o parte din saci în căruță, în jurul Lunii pline din 18.
CARIERĂ: Din pricina dificultăților familiale vă vine greu să le faceți față și celor din carieră, mai ales după 17, când s-ar putea să aveți de-a face cu șefi arțăgoși.
DRAGOSTE: Mercur și Venus fac ca perechea dvs. să fie vorbăreață și iubăreață până pe 15.
SĂNĂTATE: După 20 e bine să aveți grijă cu lichidele. Pe final de lună, pi­cioa­rele se pot umfla.


SCORPION
Limpezire totală


În Mai, Luna plină se petrece în semnul dvs., și anume pe data de 18. Deci, după Luna nouă din 5, când toxicitatea vă iese din sistem la toate nivelurile (fizic, emoțional și mental), puteți să vă regenerați pe toate aceste planuri. După lim­pezire, puteți începe ceva nou, un plan care poate reuși de Lună plină. Aveți însă grijă să nu vă lăsați copleșiți de emoții puternice, ci încercați să înțelegeți de unde vin. Nu vă apucați de munci cas­nice complexe. Din 17, Marte vă în­deamnă să por­niți la drum, să vedeți și să experimentați lucruri noi sau să vă aprofundați cunoștințele într-un do­meniu care v-a trezit brusc interesul.
BANI: Cei care s-au dedat chel­tuielilor în ulti­ma vreme pot ajunge la concluzia că a venit vre­mea să mai strângă cu­rea­ua și să caute noi surse de venit. Con­cluzia se impune ca urmare a unui eve­niment, care se întâmplă pe 6.
CARIERĂ: Lucrați în armonie cu colaboratorii, pâ­nă la mijlocul lunii, bucurându-vă de creativitatea de care dă dovadă în aceste con­diții întreaga echipă.
DRAGOSTE: Cu excepția datei de 6, când une­le vorbe sau reacții ale partene­rului vă pot părea de neînțeles, în relațiile stabile are loc o binevenită stabilizare, ce se face simțită îndeosebi în a doua parte a lunii.
SĂNĂTATE: Încheieturile brațelor și sistemul respirator sunt mai sensibile la început de lună.


SĂGETĂTOR
Iubiri primăvăratice


Sunt mai multe tipuri de restricții, de care e ne­vo­ie să țineți cont în luna lui florar. Pe unele le în­țelegeți și vi le impuneți singuri, de exem­plu în si­tuațiile în care sunteți prea ex­pan­sivi sau încre­zători. Veți înțelege mai bine care sunt acestea în jurul datei de 6, cu condiția să nu vă supărați da­că cineva vă confruntă pe tema asta. Sunteți des­tul de toleranți, ca să înțelegeți că aveți de câș­tigat, luând în seamă criticile, chiar dacă ele par, la prima vedere, deplasate. În familie, tensiunile de la finele lunii trecute se liniștesc. Ele pot să rea­pară însă, într-o formă mai blândă, în jurul lui 30.
BANI: E important să nu vă aventurați, în­deosebi la capitolul investiții, în a doua parte a lunii. Atenționarea îi vizează mai ales pe cei cu datorii contractuale. Apelați even­tual la sfatul cuiva de specialitate.
CARIERĂ: Relațiile de muncă sunt bune și se îmbunătățesc încă după 15. Ar fi însă util să aflați ce se coace în culise, din 5, pen­tru a fi completat pe 18.
DRAGOSTE: Marte vă face partenerul certă­reț, în special în jurul datei de 6. Nu e bine să dați curs provocărilor. Poveștile pri­mă­văratice de iubire sunt ocrotite de Mercur și de Venus, până pe 15.
SĂNĂTATE: Gâtul și ceafa vă pot supăra în preajma Lunii noi din 5, în timp ce Luna plină din 18 se poate lăsa cu probleme ale sistemului uro-genital.


CAPRICORN
Zornăit de bani


Simțiți din ce în ce mai intens povara unor res­ponsabilități care vă apasă, începând din 17. Dar problema dvs. este că vă vine mai greu să vă despărțiți de îndatoriri, chiar dacă simțiți că ele vă cocoșează. Încercați să cereți mai puțin de la dvs. în felul acesta nu veți avea așteptări prea mari de la alții. Saturn și Pluton în mișcare retrogradă în sem­nul dvs. vă pot determina să vă evaluați trecutul cu o atitudine excesiv de critică. Îi simțiți aproape doar pe prietenii dvs. dragi, în preajma Lunii pline din 18.
BANI: Între Luna nouă din 5 și cea plină din 18 e posibil să vă dați seama că aveți un talent de pe urma căruia pot ieși și niște bani. Oca­ziile nu întârzie să apară.
CARIERĂ: Cei care vă susțin discret par să se fi îndepărtat de dvs., în timp ce la serviciu e o atmosferă tensionată, până pe 16, cu un punct maxim pe 6. Nu vă dați de gol protectorii.
DRAGOSTE: În cuplu plutește sămânță de ceartă, din 17. Noile iubiri se anun­ță promițătoare, mai ales cele începute după Luna nouă din 5.
SĂNĂTATE: În jurul datei de 6 e esențial să respectați normele de protecție a muncii. Atenție și la tensiunea arterială și intraocu­lară.


VĂRSĂTOR
Aprecieri profesionale


Sunt lucruri care se întâmplă fără știrea dvs., uneltiri care vă limitează modul de acțiune, împotriva cărora vă vine să vă revoltați, mai ales în a doua parte a lunii. Acceptați-le și pe acestea, deoarece fac parte dintr-un program karmic. Im­portant e să corectați fără întârziere informațiile eronate care circulă pe seama dvs. Unii dintre prieteni se pot distanța de dvs., poate pentru că vă văd mai mereu încruntați. Pe 6 se pot întâmpla și certuri, pe care le puteți regreta. În familie vă găsiți echilibrul, cel mai bine vă e alături de cei dragi după 15.
BANI: Tot cei de-acasă vă pot ajuta financiar, poate cooptându-vă într-o afacere fa­mi­lială. În primele și ultimele zile ale lunii nu e bine să vă ocupați de probleme bănești.
CARIERĂ: Dacă munciți cu râvnă la un proiect început după 5 și-l aduceți la în­de­plinire până pe 18, șefii vor fi impresionați și mai recuperați din teren.
DRAGOSTE: O pasiune declanșată luna trecută se dovedește cu dus și întors, de­oarece persoana în cauză poate trezi antipatia unor prieteni. Pe 6 vă puteți despărți, dar din 21 apar noi tentații la orizont.
SĂNĂTATE: Începând din 17, afecțiunile dvs. cronice pot intra în fază acută. Zonele vizate sunt capul și stomacul.


PEȘTI
Încercați să confirmați profesional


Certurile cu cei din fa­mi­lie, mai ales cu persoa­nele de sex masculin, pot de­ge­nera ușor în conflicte în toată regula. Riscurile în acest sens sunt pronunțate în preajma datei de 6. Dar dvs. personal ați face bine să vă țineți departe de disputele privind exercitarea autorității în fa­mi­lie, până pe 16. Discuții productive, fără nervi și crize de autoritate, pot fi purtate după 20. Luna nouă din 5 vă poate aduce niște lămuriri în pri­vința celor din anturajul dvs., în timp ce Luna plină din 18 vă poate sublinia calitățile artistice sau priza la public pe care le au nativ mulți dintre dvs.
BANI: De negociat și parafat contracte e bine până pe 6 inclusiv. Șansa să vă crească veniturile persistă până pe 15.
CARIERĂ: Șefii și-au manifestat încrederea în potențialul dvs. încă din toamna anului trecut, dar acuma așteaptă rezultate con­cre­te. Ar fi cazul să vă mobilizați.
DRAGOSTE: Din 17 începând, Marte vă poate stârni emoții puternice, față de cineva destul de temperamental. Nu vă mirați însă dacă prietenii dvs. vechi privesc noua dvs. poveste de dragoste cu circumspecție. Nu-i acuzați de rea-cre­dință, ei văd lucrurile cu mai multă obiec­tivitate ca dvs.
SĂNĂTATE: Traversați un interval potrivit pentru a face schimbări pozitive în stilul dvs. de viață.