Cele 10 porunci ale dietelor de slăbit

Redactia
- Strategii pentru cei ce vor să slăbească și să nu mai pună kilograme la loc -

1. Mâncați numai atunci când vă e foame cu ade­vărat.
2. Țineți la vedere un bilețel, pe care să-l folosiți când vă taie foa­mea, și pe care să scrieți lucruri menite să vă abată atenția. De pildă: o baie cu spu­mă, o convorbire plăcută la telefon, mersul la cine­ma, o repriză de dans în fața oglinzii, ca să vă rea­mintiți că trebuie să slăbiți.
3. Mâncați numai stând jos, pe scaun, într-un spațiu liniștit, chiar și dacă puneți în farfurie doar o bucă­țică de ciocolată sau un măr. Nu mân­cați niciodată în picioare sau în mașină.
4. Celebrați fiecare masă, chiar da­că sunteți sin­guri. O lumânare, un tacâm frumos aranjat, un pahar de cristal, vă vor împiedica să dați năvală la mâncare.
5. Mâncați fără să vă abateți atenția de la ce se află în farfurie. Deci, nu vă uitați la televizor, nu citiți ziarul, nu purtați discuții aprinse.
6. Cel puțin o dată pe săptămână, mâncați singuri. Faptul întărește atenția asupra a ceea ce faceți și vă face să simțiți gustul mâncării mai acentuat, ceea ce împiedică lăcomia.
7. Mâncați ce poftiți și ce vă cere organismul, dar în porții mici. E secretul care le face pe fran­țu­zoaice să nu aibă probleme de greutate. Variat, dar puțin.
8. După ce mâncați, beți un pahar cu apă fierbinte sau un pahar de apă rece, în care puneți 2 lin­gu­rițe de oțet de mere.
9. Nu vă ridicați niciodată de la ma­să sătui.
10. Folosiți bucătăria pentru miș­cări de gim­nas­tică. Până se în­călzește mâncarea, faceți 10 flo­tări, aplecări de trunchi, cu piciorul ridicat pe o mobilă, sau 10 genuflexiuni. Ca­lo­riile pierdute le vor anula pe cele din farfurii.