Săptămâna 17-23 mai

Tana Rosca
Sfârșitul de săptămână poate fi deosebit de agitat. O dată, pentru că micul malefic Marte toc­mai a intrat în Rac, zodia în care se simte de-a drep­tul oropsit (astrologic vorbind, spunem că e în cădere), deci ne va veni foarte greu să ne ma­ni­festăm cu naturalețe nemulțumirile sau să ne afir­măm în fața altora. În al doilea rând, du­mi­nică avem parte de o Lună plină în Scorpion, sem­nul capabil de cea mai mare intensitate a sen­ti­mentelor. Avem pe de-o parte sentimente ex­plo­zive, pe de altă parte o mare stângăcie în mani­fes­tarea lor. Ce ne poate ajuta să păstrăm justa mă­su­ră este să facem mișcare, ca să con­su­măm e­ner­gia ner­voa­să și să nu ne expunem unor situații cu în­cărcătură emoțională puternică. Un factor sta­bilizator îl reprezintă cele patru pla­nete din Taur, conduse de Venus, dar efectul micu­lui bene­fic se va face simțit cu adevărat abia de luni încolo. Marți, Soarele intră în Gemeni, urmat în­deaproape de Mercur, guvernatorul zodiei, ceea ce ne face să devenim dornici de miș­ca­re și gu­ra­livi.

Semnele cardinale:

BERBECII - sprinteni și activi până joi inclusiv, își pierd tonusul pe parcursul weekend-ului. Vreți să stați acasă, în­con­jurați de cei dragi. Nu vă lăsați copleșiți de griji pro­fesionale. Acestea sunt (deocamdată) inutile, de­oarece sunt șanse ca veniturile dvs. să crească.
RACII - stârniți de Marte, intră în tre­pi­dație. Sentimentele dvs. față de persoana iubită sau copii sunt deosebit de intense, mai ales duminică, ceea ce vă poate seca de energie. Vă puteți refugia în mijlocul prietenilor, care vor ști exact cum să vă îmbărbăteze.
BALANȚELE - excesiv de preocupate de un proiect profesional, își pot rata week­end-ul. Nu investiți energie excesivă nici într-o întreprindere financiară pe termen scurt.
CAPRICORNII - apar di­ficultăți în re­lația de cuplu ori de asociere. Până acum, dvs. ați făcut regulile. Par­te­nerul încearcă să vă stăvilească, probabil nu într-un mod adecvat.

Semnele fixe:

TAURII - ar trebui să mulțumească Cerului pentru Venus în semnul lor, altfel Luna cea plină în Scorpion le-ar putea da serios peste cap relația de cuplu sau asociere. În perioada următoare, e cazul să conduceți mai atent ca oricând și să evitați certurile cu anturajul.
LEII - prinși de energia tumultuoasă a ca­rierei lor, pot uita de familie. Cei de acasă vă pot taxa fără ezitare, mai ales du­minică. Atenție și la rivalii de la serviciu, care se apucă de intrigi. De marți, plouă cu invitații la diverse evenimente sociale intere­sante.
SCORPIONII - se anunță dificultăți în controlul emoțiilor, mai ales duminică. Dvs. sunteți șoferi excelenți, dar înce­pând de vineri, puteți cădea pradă tentației de a con­duce impulsiv. Va trebui să vă controlați până pe 1 iulie. Afacerile încep să se contureze de marți încolo.
VĂRSĂTORII - petreceți cu mai mare plăcere timpul pe-acasă, deși se poate ca duminică să fie o situație urgentă la serviciu pe care nu o puteți ignora. De marți e posibil să faceți cu­ceriri amoroase.

Semnele mutabile:

GEMENII - agitație mare pentru un pro­iect menit să aducă niște bani în plus. Nu vă agitați prea tare, altfel obți­neți efectul opus celui dorit. Fiți atenți la alimentație duminică, organismul dvs. e sensibil la toxine. De marți vă revin și forma fizică, și cea mentală.
FECIOARELE - lăsați în urmă din grijile profesionale. În schimb, se pare că nu mai găsiți frecvența corectă de co­mu­ni­care cu amicii, care pot fi tare nervoși. Duminică n-ar fi cazul să vă urcați la volan.
SĂGETĂTORII - scăpați de tensiunile din relația de cuplu ori asociere, care au durat circa două luni. Sunteți cât se poate de motivați să vă sporiți veniturile, dar riscați să puneți prea multă presiune asupra dvs. sau a șefilor. Armonia se reinstalează în cuplu de marți încolo.
PEȘTII - dacă porniți la drum, n-ar trebui să vă ambiționați să străbateți drumuri lungi. Copiii sau persoana iubită vă pot călca pe nervi, de abia de marți încolo luați lucrurile mai puțin personal.