Răspuns pentru DUMITRU S. - Drobeta Turnu Severin, F. AS nr. 1356 - "Sfătuiți-mă ce să fac, sufăr cu prostata"

Redactia
Dr. ANGELA HIMOVITH - tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: dr.himovith@gmail.com www.secret-herbs.net

Stimate domn, singurul în măsură să vă îndrume și să vă sfătuiască în problema dvs. ră­mâne medicul specialist, la care tre­buie să ajungeți periodic, spre a fi la cu­rent cu starea dvs. de sănătate. Adeno­mul de prostată este cea mai răspândită tumoră benignă (nu este cancer!) întâl­nită la bărbații cu vârsta peste 60 de ani, chiar dacă nici cei mai tineri nu sunt ocoliți de el, în ziua de astăzi. Adenomul de prostată a început să fie frecvent, începând chiar de pe la 30 de ani (a se face dis­tincție între adenomul de prostată, adenocar­cino­mul de prostată și prostatită). Aș dori ca cei care citesc aceste rânduri să nu se sperie și să creadă că adenomul ar fi ca o condamnare la moarte. Nu este. Aș putea spune că este o "greșeală", un "abuz" care se răsfrânge ulterior asupra glandei prostatei. Ce trebuie făcut? Ideală ar fi prevenția, dar nu există încă specialiști în medicina preventivă, astfel numărul bolnavilor ar fi mult dimi­nuat. Nu încetez să repet că prevenția este mama unei sănătăți de fier, în cazul acesta ea însemnând o alimen­tație sănătoasă, când organis­mul va de­gaja mai puțini radicali liberi, iar pericolul de a ne îmbol­năvi va fi mult, mult mai redus.
Rămân la convingerea că fito­chimicalele din plante, din fructe de pădure, zarzavaturile, soia pot îm­piedica dezvoltarea adenomului de prostată.
Evoluția adenomului de prostată este lentă și în timp, iar în unele ca­zuri, remisia adenomului de prostată se face în mod normal, fără niciun tra­ta­ment. Așa cum am spus, factorii de risc în adeno­mul de pros­tată sunt: alimentația (lucru urmărit de noi de-a lungul a 27 de ani de cercetări), moștenirea genetică, vârsta, ingera­rea de medicamente în ex­ces, munca sedentară, la birou, deficit al acti­vității testiculelor, diferite virusuri, de­reglări hormonale, lipsă de mișcare etc. Apariția adenomului de prostată determină modificări ale actului micțional. Ignorarea adenomului de prostată poate duce la complicații severe. Diagnosticul ade­nomului de prostată se stabilește de către specialist, în urma examenului clinic și al investigațiilor. Concomitent cu medicamentația prescrisă de spe­cia­list se pot administra și produse naturiste, obținute din plante: unul dintre aceste produse, care și-au arătat efica­citatea în adenomul de prostată este Elixir of Youth. Plantele din formula produsului Elixir of Youth au acțiune în adenomul de prostată, astfel: * protejează celulele prin neutralizarea radi­calilor liberi și sprijină diviziunea celulară normală; * acționează asupra componentei musculare, îmbu­nătățind tonu­sul muscular la nivelul uretrei; * acțio­nează asupra componentelor glandulare ale prosta­tei, ajutând la restabilirea echilibrului hormonal; * are proprietăți regeneratoare asupra țesuturilor; * îmbu­nătățește fluxul sanguin la nivelul țesuturilor; * îm­bu­nătă­țește funcția prostatei; * previne mărirea pros­tatei și contribuie la o diviziune celulară nor­mală; * asigură o buna diureză, ducând la înlătura­rea congestiilor și infecțiilor locale, fără a avea reac­ții adverse; * proprietăți antiinflamatorii, anti­sep­tice; * ameliorează funcțiile glandelor endocrine asupra organelor sexuale, cu efect pozitiv.
În adenomul de prostată, acțiunea produsului se vede încă din primele două luni de administrare, prin diminuarea simptomelor, până la dispariția lor. Cu timpul, prostata revine la dimensiuni normale, iar analizele de sânge au un nivel normal. Altfel spus, dispariția simptomelor înseamnă rezolvarea cauzei.
Produsele noastre fiind naturale, sunt recoman­date pe o perioadă de cel puțin 6 luni, iar în situații cu simptomatologie bogată, pot fi luate până la un an de zile sau chiar mai mult. Concomitent, reco­mandăm cititorilor noștri, și mai ales spre a nu de­veni pacienți, să-și schimbe stilul de viață. Schim­barea stilului de viață este cel mai ieftin drum de a-ți recăpăta sănătatea și de a ți-o menține - lucru confirmat de cei mai mari specialiști în domeniu, ai lumii...
Schimbarea stilului de viață înseamnă o alimen­tație cât mai sănătoasă, bogată în fibre, dar săracă în proteine animale, bogată în proteină vegetală, în legume și fructe. Mișcarea, practicarea unui sport este un factor extrem de important! Să nu uităm că prostata este necesară ambelor sexe, așa că aveți grijă de ea, tratați-o ca pe un lucru de preț.
Mai multe relații le veți primi odată cu pro­dusele comandate.


Dr. LUCICA SIMA - ROMVAC COMPANY SA - Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

"Sunt diagnosticat cu lichen plan eroziv"
(Răspuns pentru ANTON D. - Galați, F. AS nr. 1361)


Stimate domn, diagnosticul de lichen plan ero­ziv se stabilește prin coro­bo­rarea consultului clinic cu o serie de analize de laborator. Consultul clinic constă într-o discuție medic-pacient, în vederea identifi­cării unor boli mai vechi sau factori de stres potențial de­clanșatori ai afecțiunii, la care se adaugă un examen atent al zonei bucale. Anali­zele de labora­tor vin în susți­nerea diagnos­ticului clinic, în plus, acestea exclud alte posibile variante. Acestea constau în biopsie din țesutul lezionat, culturi mi­crobio­lo­gice și analize de sânge. Dum­neavoastră ați efectuat inclusiv aceste ana­lize de sân­ge sau doar con­sultul clinic?
În cadrul Departamen­tului de Cercetare-Dez­vol­tare al Companiei Romvac se obțin produse 100% naturale, utilizate cu succes, inclusiv în tera­pia unor afecțiuni imunomediate, așa cum este și lichenul plan eroziv. Însă pentru ca aceste produse să fie eficiente, medicul terapeut so­licită analize care să confirme diag­nosticul cli­nic.
În concluzie, pe baza unui con­sult clinic și a unor analize care con­firmă diagnosticul clinic, me­di­cul terapeut din cadrul Cabine­tului de Medicină Complementară Romvac vă poate prescrie un pro­tocol tera­peutic benefic afecțiunii dumnea­voas­tră.


Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: sanmedsb@gmail.com

"Fetița mea are amigdalită cronică"
(Răspuns pentru DIANA - Iași , F. AS nr.1351)


Faringo-adeno-amigdalita este inflamația amig­da­lelor, a mucoasei faringiene și a întregului inel limfatic Waldayer. Cauzele cele mai frecvente sunt: adenovirusurile, streptococii și haemofilus influen­zae, cu transmitere aerogenă, mai rar digestivă și de contact. Rolul normal, fiziologic, al inelului Waldayer constă în dezvoltarea sistemului de apărare imunitară a copilului, prin infecții repetate ale faringelui. Imunologii apreciază că este nevoie de aproximativ 60 de rino-adeno-faringite până la vârsta de 10-12 ani, când sistemul imunitar al copilului poate fi comparat cu cel al adultului. Cu­noașterea acestui fapt este utilă atât medicului de familie, cât și părinților, care au tendința să le admi­nistreze copiilor antibiotice în exces, cu consecințe negative în dezvoltarea mecanismului imunitar al copilului. Antibioticele sunt recoman­date în cazu­rile grave, de angine bacteriene. Dacă este suspec­tată o infecție streptococică (febră, depozite alb-gălbui pe amigdale, noduli ganglionari sensibili la nivelul gâtului), medicul va confirma diagnosticul și va iniția schema de moldaminizare pentru copii.
O problemă dificilă de diagnostic o reprezintă etichetarea amigdalelor bolnave drept focar de infecție pen­tru unele com­plicații la distanță: reu­ma­tism articular acut, glome­ru­lone­frită, probleme car­diace etc. În acest caz, in­dicația operatorie, ca mijloc de tratament în amig­dalita cronică focar de infecție, se va pune cu mult discernământ, prin colaborarea medicului specialist ORL cu medicul pediatru. În unele ca­zuri, se va proceda inițial la extirparea "polipilor", care deter­mină diminuarea în volum a amigdalelor palatine.
În cazul copilului dvs., se va utiliza cura helio­marină și crenoterapia, după următoarea schemă de tratament:
* Dezobstrucție nazo-faringiană cu instilații nazale (rețetă magistrală proprie, individualizată).
* Hidratare corespunzătoare și gargară cu ceai călduț de: mușețel, salvie, gălbenele și tătăneasă.
* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau soluții iodurate (atenție la alergia la propolis sau iod!)
* Apiterapie (miere de albine cristalizată și fa­gure de miere căpăcit).
* Susținerea terenului imunologic cu Imuno­re­zistan Junior - PlantExtract (extract din Echinacea purpurea, fructe de măceșe, muguri de coacăz negru).
* Tonsilotren (medicament homeopat) - 3x1 tabletă/zi.
* Decasept (conține ulei de eucalipt, cedru, cimbru și mentă) - 2x1 tabletă/zi.
* Aerosoli salini, 10-14 ședințe, în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului, sau "salina la domiciliu cu Ocnasept-spray" (aerosol salin natu­ral cu extract din plante medicinale aromatice).


Farm. spec. PAUL TISMAȘ - tel. 0752/84.50.50, e-mail: aroma_tis@yahoo.com

"Nu reușesc să-mi revin după AVC"
(Răspuns pentru SILVIA D. - Iași, F. AS nr. 1349)


D-nă Silvia, vă sfătuiesc să mân­cați puțin și ma­ximum de 2 ori pe zi. Masa de dimineață să fie consistentă, iar masa de amiază să o luați între orele 16 și 17. După această oră nu mai mâncați nimic, decât fructe, și beți apă sau ceai neîndulcit. Dacă pu­teți să eliminați și masa de la ora 16-17 ar fi și mai bine, căci ați mai slăbi, ceea ce este foarte im­portant pentru o refacere după AVC. Vă asigur că se poate trăi bine și cu o singură masă pe zi, luată însă dimineața. De asemenea, trebuie să faceți ma­saj la membrele paraplegice și mișcare, obligatoriu 2 ore pe zi, fragmentat, dimi­neața și seara, prin parc, așa cum puteți. De ase­menea, vă recomand să mer­geți la Centrul de Recuperare medicală din lo­calitatea Podiș (site: www.Podis.org), de lângă Bacău, sau în localitatea Herghelia (www.Her­ghelia. org), de lângă Tg. Mu­reș, unde aveți oportu­nitatea de a vă recupera mult mai re­pede și mai eficient.

"De câteva luni îmi apar întruna afte bucale" 
(Răspuns pentru IRINA D. - Buzău, F. AS nr. 1349)


D-na Irina, aftele apar frecvent pe fondul unei imunități scăzute. O puteți ajuta să crească printr-o alimentație preponderent vegetariană, bogată în legume și fructe proaspete, ce nu trebuie să lip­sească de la nici o masă. După masa de dimineață mâncați un ciorchine de strugure sau banane, mere, pere, citrice etc. După fiecare masă clătiți-vă gura cu o soluție de bicarbonat de sodiu (1 linguriță de bicarbonat, la 200 ml apă caldă). Curativ și profi­lactic, vă recomand un preparat numit "Antibios", care este un amestec din extract concentrat de Propolis, Echi­nacea, Curcuma, Scorțișoară, Cui­șoare. Adminis­trat 10 picături, dimineața și seara, combate și previne aftele bucale.
Pentru consiliere, sunați la tel. 0752/39.80.40 sau e- mail: aroma_tis@yahoo.com.