Săptămâna 24-30 mai

Tana Rosca
Luna în descreștere ne ajută să ne organizăm, mai ales în privința banilor. Ne dă o mână de ajutor Venus, care traversează zodia Taurului, pe care o stăpânește. Pe cât îi merge de bine micului benefic, pe atât de nelalocul lui se simte micul malefic Marte, care se găsește în Rac, zodia în care se află, zicem noi, în cădere. E un motiv pen­tru care ne putem certa din fleacuri cu membrii familiei noastre, ne putem răni, dacă încercăm să meșterim cu unelte tăioase sau ne putem lua la harță din pricina unor decizii. Soarele și Mercur în Gemeni ne permit încă o abordare rezonabilă a problemelor întâlnite, cu condiția să ne oprim puțin și să numărăm până la zece. Opoziția între Sa­turn în Capricorn (conjunct cu Pluton) și No­dul Nord în Rac ne aruncă în diverse situații kar­mice în care ni se cere să găsim un nou echilibru între carieră și viața de familie.

Semnele cardinale:

BERBECII sunt cam tufliți, dat fiind că șeful lor se află într-o poziție atât de nefavorabilă. Într-un fel e mai bine că nu vă mai afirmați cu atâta aplomb, pentru că s-ar pu­tea să izbucniți față de șefi, ceea ce ar avea urmări nedorite. E posibil să obțineți niște bani în plus.
RACII mai pierd din diplomație și câș­tigă îndrăzneală, sub influența lui Marte în semnul lor. Nu există riscul să exa­gerați, vă vine doar mai ușor să vă enun­țați nemulțumirile. Compania prietenilor vă priește mai mult ca oricând și aveți nevoie de ei, căci în cuplu scârțâie.
BALANȚELE au nevoie de răbdare, căci la serviciu lucrurile se sucesc și se răsucesc. Nu este cazul să vă plângeți. Șefa dvs. Venus vă aduce o ocazie bine venită de investiție. Atenție la cei vârstnici din familie.
CAPRICORNII încep să întâmpine re­zis­tență (nu prea hotărâtă) din partea par­tenerului de cuplu ori de afaceri. Tendința dvs. e să îl puneți la punct, dar pe termen lung ar fi o atitudine contraproductivă. Dacă sunteți singuri, puteți face o cucerire sub influența lui Venus.

Semnele fixe:

TAURILOR le merge bine, ei fiind răs­­fățați de Venus în semnul lor. Mai pu­țin grozav o duc prietenii dvs., față de care e bine să fiți toleranți dacă îi vedeți nervoși. Până și în cazul în care se iau la harță cu persoana pe care o iubiți, ar fi indicat să fiți împăciuitori. Cu ambii.
LEII au o viață socială intensă. Vă place și vă priește. În carieră puteți face un pas înainte, pentru că vă bucurați de bunăvoința șefilor, dar motto-ul dvs. ar trebui să fie "sănătate, că-i mai bună decât toate", deoarece acesta este punctul dvs. vulnerabil.
SCORPIONII primesc toată afec­țiu­nea de care au nevoie în cuplu. Asta vă dă putere să rezistați unor solicitări ne­plă­cute legate de studii ori călătorii înde­părtate. Deși sunteți șoferi excelenți, în această pe­rioadă e bine să fiți deosebit de atenți.
VĂRSĂTORII sunt puși pe dis­tracții. Destindeți-vă alături de copii sau implicați-vă în proiecte creative. Relațiile de familie sunt foarte calde. Nu la fel este situația la serviciu, unde vă puteți certa zdravăn cu colegii. Respectați cu strictețe normele de protecția muncii.

Semnele mutabile:

GEMENII, mai zburdalnici ca oricând, cu Soarele și Mercur în semnul lor, nu stau locului o clipă și comunică mult și cu folos. Fiți însă prudenți cu privire la proiectele financiare, nu le grăbiți. Asigurați-vă că sunteți în ordine cu datoriile, mai ales față de bănci.
FECIOARELE comunică excelent cu șe­fii pe o sumedenie de teme. Nu vă ri­si­piți însă în prea multe direcții. O schim­bare de peisaj v-ar prinde bine, la fel o apariție pu­blică. Viața amoroasă în schimb e înnegurată, iar prietenilor dvs. le vine tot mai greu să vă susțină.
SĂGETĂTORII se străduiesc în con­ti­nuare să pună în perspectivă planuri țesute prin toamna anului trecut. Lăsați deo­camdată lucrurile să se desfășoare și fiți receptivi la sfaturile partenerului sau asociatului dvs. În privința banilor, fiți mai mult decât conservatori.
PEȘTII cad în capcana dragostei sau mai precis a unei pasiuni. Dacă va fi de durată, vă veți lămuri prin iulie. De obicei, țineți seama de părerea prietenilor, dar acum, aceștia pot fi excesiv de critici.