"Prieten drag, cu nume de revistă"

Cititor Formula AS
Îmi stăruie în minte această poezie a d-nei Maria Panțuroiu din Pucioasa-Dâm­bovița, publicată într-un număr mai vechi al "Formulei AS":

"Ne-a însoțit pe drumul vieții greu/ Prieten drag, cu nume de revistă/ A plâns cu noi, apoi s-a bucurat/ Când a putut s-ajute pe cei în suferință/ Și prin lăcașuri sfinte, cu ea ne-am închinat/ Și ne-am spălat cu lacrimi de căință". Doamne, cât adevăr! "Formula AS" ne-a fost călăuză și spri­jin în cele mai grele momente ale vieții noastre. Pentru noi și pentru toate ge­nerațiile a fost și este "luminița de la ca­pătul tune­lului".
Am citit și am recitit această revistă. Când eram în țară, o citeam din scoar­ță-n scoarță. Astăzi, am plecat și-am în­chis ușa casei cu veriga, așa cum au ple­cat toți părinții, după nepoțeii lor dragi, să-i crească și să-și ajute copiii.
Ne lipsește acest prieten drag. Ne bucu­răm când copiii noștri ne răsfață printând-o după internet sau când un prieten din țară ne aduce revista. Ce să vă spun: și aici, în străinătate, revista "Formula AS" e hrana noastră sufle­teas­că. M-am gândit să vin cu următoarea rugăminte: pentru generația mea (a treia) și pentru toți românii, legați într-o carte "Viața spirituală", de la în­ceputul revistei și până la numărul 1000 și dă­ruiți-ne-o ca hrană sufletească și bine­cu­­vântare.
Tot românul și creștinul va face totul să cumpere această carte, care cuprinde atâ­tea articole scrise cu atâta trudă, dă­ruire și har, de către minunații redactori, articole peste care nu trebuie să se aștearnă cenușa ne­mi­loasă a uitării, ar­ticole care ne țin vii în această scurtă viață. Dacă credeți că această rugăminte este binevenită, apu­ca­ți-vă de lucru, s-o apucăm și noi, fiindcă pentru generația mea, fiecare clipă de viață e o binecu­vântare de la Domnul.
Citind această carte pe care o aștep­tăm, vom trăi altfel viața, luând mijlo­citor cuvântul lui Dum­nezeu.
Doamne ajută-mi să trăiesc cli­pa să pot citi această carte. Dacă am greșit, ier­tați-mă!
Fie ca Bunul Dumnezeu să mij­lo­cească și să ne puteți dărui "Viața spiri­tuală" din "Formula AS".
Cu deosebită stimă și respectul cu­venit minunaților redactori ai revistei și doamnei directoare Sân­­zia­na Pop,

AURICA S. - Canada