Mirajul florilor de tei

Iulia Vlad
- Se pare că există un mister care face ca tot ce este frumos să fie și de folos. Un adevăr dovedit și de gingașele și parfumatele flori de tei, care le transformă în crăiese pe femeile care le folosesc -

Apă de frumusețe cu flori de tei
Aplicată pe piele, apa din flori tei are efect de tonifiere, de iluminare și de calmare. Pulverizată pe păr, îi în­lătură uscăciunea și îi îmbunătățește capacitatea de a reține umiditatea și de a-și păstra strălucirea. Pulverizată pe față, o face netedă ca mătasea.
Ingrediente: 50 de grame flori de tei, 1 litru de apă.
Fierbeți la foc mic florile de tei într-un litru de apă, timp de 5 mi­nu­te. Lăsați preparatul să stea acoperit o jumătate de oră, apoi strecurați. Puneți lichidul într-un recipient cu pulverizator și stropiți-vă din belșug tenul, gâtul, decolteul.

Comprese cu flori de tei pentru piele uscată și ridată
Florile de tei în combinație cu mie­rea sunt excepționale pentru pie­le. Acest remediu parfumat și răco­ritor este ideal pentru a restabili su­plețea unei epiderme foarte uscate, ridate sau sensibile.
Ingrediente: 2 linguri flori de tei, 1 cană cu apă, 1 lingură cu miere.
Opăriți florile de tei cu o cană cu apă clocotită. Lăsați să stea două ore, în vas acoperit cu capacul, apoi stre­curați lichidul. Adăugați mierea și amestecați. Mierea trebuie să se di­zolve complet în ceaiul de flori de tei. În acest preparat se înmoaie com­prese din tifon, care se aplică pe față. Se lasă 5 minute, apoi se reumezesc și se aplică din nou. Repetați proce­deul de 2-3 ori. Se practică de 3 ori pe săptămână.

Tonic facial cu flori de tei
Ingrediente: o jumătate de cană cu lapte, 2 lingurițe cu flori de tei proaspete sau 3 lingurițe cu flori de tei uscate.
Se fierbe laptele, se trage vasul deoparte și se adaugă florile de tei. Se acoperă și se lasă până se răcește. Lichidul se stre­coară și se pune într-un recipient de sticlă curat. Depozitați-l în frigider și utilizați-l în decurs de 4 zile. Se loționează în fiecare seară tenul, gâtul și decolteul, proaspăt spă­late.

Scrub cu flori de tei
Ingrediente: 2 linguri cu flori de tei uscate și măcinate fin, o lingură cu tărâțe cernute de grâu sau ovăz, o lingură cu argilă albă, o linguriță cu miere.
Amestecați bine toate ingredien­tele apoi adăugați apă suficientă până obțineți o pastă. Masați-o ușor, cu miș­cări circulare, pe față, apoi clăti­ți-vă cu apă călduță.