"De ani de zile nu pot scăpa de nisipul la rinichi"

Cititor Formula AS
"Mama a fost diagnosticată cu tumoră rino-faringiană"

În urma biopsiei, mama a fost diagnosticată cu tumoră rino-faringiană (carcinom nediferențiat). A făcut o ședință de chimioterapie și medicii ne-au spus că boala este în stadiu incipient, deci mama are șanse de vindecare. Vreau să urmeze în paralel cu tratamentul oncologic și un tratament naturist, pentru a fi sigură că scapă de boala asta nemiloasă, de aceea vă rog să mă sfătuiți la ce alte terapii să apelez. Vă mulțumesc!
GINA S. - București
(Apelați la Cabi­netul "Lacrima Naturii" din București, tel. 0744/87.01.94)


"Am dureri mari după operația de hernie de disc"

Am vârsta de 70 de ani, iar acum 8 ani am fost operat de hernie de disc L4-L5. Încă de a doua zi aveam dureri insuportabile. După o perioadă, m-am mai obișnuit cu ele, mai ales că și medicul îmi spusese că sunt normale. Însă de doi ani, nu mai pot dormi nopțile, merg ținându-mă de pereți și nu am mai putut ieși din casă. De curând am făcut RMN în urma căruia s-au constatat modi­fi­cări degenerative disco-vertebrale, artroză interfațetară lombară L3-S1, minime prolapsuri L3 și L5 și com­presiune radiculară L4. Specialiștii dvs. îmi pot da o speranță? Voi scăpa vreodată de dureri sau le duc cu mi­ne în mormânt? Aștept cu spe­ranță în suflet răs­punsurile dvs. Vă mulțu­mesc.
PETRE C. - Reșița

"Caut un leac pentru lichen plan"

Dragi cititori, nă numesc Marin, am 81 de ani și vă scriu cu nădejdea că mă veți ajuta să mă vin­dec cu un leac băbesc, pentru că niciun tratament dat de medici nu mi-a fost de folos. Un medic chirurg maxilo-facial mi-a pus diagnosticul li­chen plan. Am urmat mai multe trata­mente, am ținut regim alimentar, am luat și su­pli­mente na­turiste, duc o viață sănătoasă, dar nu mă vindec. Aș vrea să pri­mesc și sfaturi de la specialiștii dvs. Vă mulțumesc!
MARIN V. - Roșiorii de Vede

"De ani de zile nu pot scăpa de nisipul la rinichi"

Mă con­frunt cu o problemă de ani de zile: am nisip la rinichi și nu îl pot elimina. Am luat foarte multe antibiotice, deoarece nisipul îmi produce întruna infecții urinare. Mă dor rinichii, am frisoane, obosesc și am arsuri în zona rinichilor. Vă rog să mă ajutați cu remedii natu­riste care să mă scape de acest coșmar care pare să nu se mai sfâr­șească. Vă mulțumesc.
LUMINIȚA - Galați

"Anticoncepționalele m-au dezechilibrat hormonal"

Mă numesc Andreea, am 29 de ani și de când m-am căsătorit, acum 6 ani, am luat anticon­cep­ționale prescrise de medic. Acum opt luni am hotărât, împreună cu soțul meu, că e timpul să avem un copil. Sur­priza mare a fost că de când am între­rupt anticoncepțio­nalele (TriRegol) nu am mai avut ciclu. Am fost la gine­co­log și mi s-a pus diagnosticul ame­noree secundară. Acum aștept rezul­tatele testelor hormonale și peste două luni sunt programată la un RMN. Le rog pe doamnele care s-au confruntat cu aceeași situație să-mi dea un sfat. Poate există vreun trata­ment naturist care să normalizeze ciclul menstru­al. Menționez că nu am avut niciodată probleme genitale, nu am făcut vreun avort. Vă mulțumesc!
ANDREEA S.

"Fiica mea a fost diagnosticată cu hipertricoză congenitală"

Dragi cititori, vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat, pentru că nu știu încotro să mă mai îndrept. Fiica mea, în vâr­stă de 7 ani, a fost diagnosticată acum doi ani cu hipertricoză congenitală (pilozitate excesivă pe tot corpul, dar mai ales pe mâini și pe pi­cioa­re). La ex­­plo­ra­rea axei gonadotrope s-a con­statat că valoarea DHAS este de trei ori mai mare decât va­loarea normală. Există un tra­tament naturist care să-i opreas­că creș­terea părului? Vă mulțu­mesc.
CLAUDIA F. - Iași

"Am manifestări alergice, dar nu mi se depistează alergenul"

Începând de vara trecută am niște manifestări alergice, dar medicii nu reușesc să-mi depisteze alergenul. Îmi apar pe piele niște "blânde", ca cele făcute de urzici și care îmi dau o senzație de mân­că­rime greu de suportat, mai ales noaptea. În plus, mi se umflă când pleoapele, când buzele... Menționez că atât "blândele", cât și umflăturile se retrag de cele mai multe ori ziua, dar seara calvarul revine. Cu toate acestea, ana­lizele ies bune, iar rezultatul pentru toți alergenii a fost "absent" (am făcut testul pentru 200 de alergeni). Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist, pentru că în prezent fac tratament cu hemisuc­cinat de hidrocorti­zon (pentru care țin regim fără sare) și antihistaminice. Vă mulțumesc.
MARILENA - București

"Fiica mea are talasemie minoră"

Acum șase luni, fiica mea, în vârstă de 28 de ani, a fost diagnosticată cu talase­mie minoră. I s-a prescris tratament cu acid folic (3 tablete pe zi, toată viața) și vitamina B6 (1 pe zi). Aș vrea să știu mai multe amă­nunte despre această boală: care este evoluția ei, ce com­plicații pot să apară și, cel mai important, cum poate fi ameliorată, pentru că mi s-a spus că nu se vindecă. Vă rog din suflet să mă ajutați! Cu mulțumiri,
DUMITRA T. - Bacău