"Caut o rețetă de slăbit potrivită pentru un diabetic"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru SANDU - Brăila, F. AS nr. 1360)

Soțul meu are diabet de tip II, de 15 ani, și e ținut sub control, fără să fie insulino-depen­dent. Vă trimit dieta pe care a urmat-o pentru slăbire și rețetele pentru a menține diabetul la limită.
Prima zi:
* Mic dejun (circa 205 calorii): 1 kiwi mare, 1 iaurt slab (150 g), cafea sau ceai cu zaharină.
* Ora 10 (circa 190 calorii): 1/4 castravete, 5 felii de ridiche, piper, oțet, 1 lingură ulei, 1 felie de pâine de secară sau tărâțe, 1 linguriță margarină.
* Masa de prânz (circa 420 calorii): 300 g sparanghel, o linguriță sare, o lingură ulei, 100 g alune sfărâmate, 100 g ciuperci tăiate felii, piper, pătrunjel tăiat bucăți (rădăcina), o lingură suc de lămâie, 250 g cartofi fierți, 1 felie șuncă slabă.
Pregătire: cartofii curățați și tăiați mic, sparan­ghelul spălat în apă cu multă sare și fiert 15 minute, alunele prăjite în puțin ulei, ciupercile prăjite în puțin ulei. Felia de șuncă tăiată în bucăți mici. Apoi totul amestecat.
* Ora 15 (circa 100 calorii): 250 ml lapte bătut, 2 linguri de suc de portocale. Amestecați și îndulciți cu zaharină.
* Cina (circa 200 calorii): supă de sparanghel - 200 g, cartofi tăiați în bucăți mici 80 g, 250 ml apă, o linguriță praf de supă, piper, sare, o lingură de cremă de lapte, 1 felie de pâine (60 g) de secară.
* Înainte de culcare (circa 60 calorii): 1 măr mic (110 g).
A doua zi:
* Micul dejun (circa 260 calorii): 1 măr mic (110 g), 1 lingură de alune sfărâmate, 1 iaurt slab (150 g), ceai sau cafea cu zaharină.
* Ora 10 (circa 135 calorii): 1 felie de pâine de dietă, 1 linguriță de margarină, 2 ardei, 60 ml suc de portocale, 150 ml apă minerală, întregul amestec îndulcit cu zaharină.
* Prânzul: 220 g cartofi, 100 g brânză de vaci, 2 linguri cremă de iaurt, 1 ceapă tăiată în cercuri, 2-3 ridichi tăiate în bucăți, sare, piper.
Preparare: cartofii fierți și apoi co­jiți. Brânza de vaci amestecată cu cre­ma de iaurt. Ceapa și bucățile de ridichi introduse în timp ce ames­tecăm.
* Ora 15 (circa 60 calorii): 2 kiwi mari.
* Cina (circa 340 calorii): 2 felii de pâine de secară sau de tărâțe, 2 felii de șuncă slabă, o jumătate castravete tăiat în felii subțiri, oțet, piper, sare, o lin­gură de ulei.
* Înainte de culcare: 250 ml lap­te bătut amestecat cu două lin­guri de suc de portocale. Îndulcirea se face cu za­harină.
Ce aveți voie: fasole verde, ma­zăre, spanac, urzici, carne vită, pasăre, pește alb, vin alb-roze de țară, câte o cană pe zi (să fie acru), borș de putină - 3 căni pe zi, mere acre, grepfruit, kiwi, ceai din frunze de dud, afin, teci de fasole albă.
Ce nu aveți voie: mezeluri, pră­ji­turi, carne de porc grasă, pâine albă, zahăr, ouă (cresc colesterolul), sucuri din comerț, alcool.
Rețeta: 2 litri de vin alb de țară, 1 kg praz (nu­mai partea albă). Se toacă prazul, se așează într-un vas de sticlă de 5 litri, se toarnă vinul peste praz. Se lasă la macerat 10 zile, în loc întunecos. Din când în când se agită vasul. După ce s-a macerat pra­zul, se strecoară, se pune în recipiente de sticlă. Se iau în fiecare zi câte 50 ml înainte de masă (de 3 ori pe zi).
Rețetă: Se ia un dovlecel a 200 g, se dă prin blender, apoi se amestecă cu 250 ml ceai de afin. Nu se îndulcește. Se bea în fiecare zi înainte de masa principală cu jumătate de oră.
Vă doresc multă sănătate! Cu drag,
GETA - Roman

"Fac foarte des răni în nas și nu pot respira normal"
(Răspuns pentru SIMION G. - București, F. AS nr. 1362)


Stimate d-le Simion,
Vă las numărul meu de telefon, pentru a vă tri­mite (gratuit) un ulei de sunătoare făcut de mine care este foarte bun în răni, arsuri etc.
Am și o întrebare: știe ci­ne­va numărul de telefon al dr. oftal­molog Horea Demea din Cluj?
Vă mulțumesc că existați!
MARIA C., tel. 0744/316.296

"Soțul meu are neoplasm de colon ascendent"
(Răspuns pentru DIANA F., F. AS nr. 1364)


Dragă Diana, te cred că ești disperată pentru soțul tău, care la doar 51 de ani are diag­nosticul așa de grav. Dar eu am trecut prin astfel de experiență cu copilul meu, și pot să spun că acum nu mai are nimic. Pe lângă trata­men­tul oncologic făcut și reco­mandat de domnul doctor de la Spitalul Fundeni, a urmat și tratamentul recomandat de d-na dr. Elena Spânu, de la cabinetul "Lacrima Naturii" din București (tel. 0744/87.01.94). Du-te cu soțul tău la cabinetul "Lacrima Naturii", de unde vă puteți procura minunatele produse și tratamente anti-cancer, ce pot fi făcute împreună cu chimio și radio­terapie, cu rezultate minunate. În urma tratamen­tului făcut, băiatul meu a scăpat de metastaze hepatice, plecate de la colon. Vă recomand cu multă încredere și știu că vă va ajuta foarte mult.
Cu drag, vă doresc ca și soțul dvs. să se simtă la fel de bine ca băiatul meu! Cu respect, și-mi doresc să vă fiu de ajutor.
DIANA-MONICA M. - Bacău

"Am o rană care supurează întruna"
(Răspuns pentru MĂRIOARA S., F. AS nr. 1366)


1. Supurarea este cauzată de coci. Pentru a scăpa de ei, este nevoie de un mediu intern acid, pe care cocii nu-l suportă. Acesta se realizează foarte ușor: se beau zil­nic două pahare cu apă, în care se pun câte două lingurițe cu oțet de mere.
Vă doresc sănătate!
LIVIA N.

2. Se culeg frunze proaspete de pătlagină, se spală bine o frunză sau două. Rana se dezinfectează mai întâi cu apă oxigenată, apoi se apli­că frunza umedă unsă cu săpun (de preferință săpun de casă). Se aplică cinci zile, seara. Se fixează cu leu­coplast. În cele cinci zile se elimină orice urmă de puroi. Apoi, până la vindecare, în fiecare seară, se aplică tot frunze de pătlagină, însă unse cu Cicatrizin (unguent ce se găsește în farmacii). Rana se va închide.
MARIA - Alba-Iulia

"Caut un leac pentru chist vaginal"
(Răspuns pentru LORELAI, F. AS nr. 1366)


Terapeutul Andrei Liciu din București (tel. 0722/45.07.60) prepară ovule și supozitoare pentru bolile uro-ginecologice: Propolicium. Este un preparat din 39 de ingrediente, iar cel mai im­portant este propolisul. Tratamentul durează 21 de zile și trebuie urmat de maximum trei ori, cu pauze de 3-5 zile între serii.
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău

"Am arsuri mari la stomac"
(Răspuns pentru SIMION P. - Tecuci, F. AS nr. 1366)


Acum 25 de ani am avut și eu arsuri mari la stomac. Am încercat diverse tratamente. M-am vindecat definitiv cu suc de cartofi roșii. Se spală bine și se rad fin, cu coajă cu tot, un cartof mare sau doi mijlocii. Sucul se obține storcând cartofii cu mâna, într-un pahar; se ames­tecă bine cu lin­gurița și se bea dimineața, pe nemâncate. E foarte important ca amidonul să ajungă în stomac, pentru că el se așează pe pereții stomacului și îi vindecă.
MARIA - Alba-Iulia

"Caut tratament naturist pentru endometrioză"
(Răspuns pentru ANDREEA G, F. AS nr. 1366)


În primul rând trebuie înțe­les rolul extrem de important al ficatului în metabolizarea și eliminarea din organism a ex­cesului de estrogeni, aceasta fiind cauza de bază a apariției și agravării endometriozei. În con­cluzie, se vor evita toate ali­mentele/supli­mentele/condi­men­tele cu potențial estrogenic.
Interzise: alcoolul, cafeina, conservele, zahărul rafinat, grăsimile saturate, mâncărurile din con­ser­vă, produsele din soia (conțin nivele mari de fito­estrogeni), carnea (în special cea roșie), produsele lactate, grâul și zahărul, lactatele din lapte de vacă (lapte industrial), aditivii și conservanții etc.
Permise/indicate: ulei de pește (1500 mg zil­nic), ceai de Mielărea (Vitex agnus-castus) - ajută la creșterea producției de progesteron, Păpă­die (Taraxacum officinale) - tinctură, fructe de Ar­murariu (Silybum marianum) - pentru detoxi­fierea ficatului, ceai de urzică, coada-calului, traista-ciobanului, roiniță, crețișoară, cătină, pă­pă­die, angelică sau frunze de mesteacăn, salvie, coada-șoricelului (amestec). Sunt plante care scad estro­genii și au acțiune asemănătoare progeste­ro­nului.
VERONICA

"Pulsul ridicat nu mă lasă să mă odihnesc"
(Răspuns pentru SILVIAN - Brașov, F. AS nr. 1366)


Am avut și eu cam aceleași simptome (inclusiv palpitații) într-o perioadă foarte stresantă din viața mea, simptomele persistând chiar și după ce pe­ri­oada respectivă se terminase de luni bune! Am efectuat toate testele cardiace posibile (EKG, test de efort, ecocardiografie etc.) fără ca un medic să depisteze cauza simptomelor pe care le experimen­tam. Un medic chiar a sugerat o angioplastie, punct la care am pus stop "ghicitorilor" medicale. Am cău­tat în medicina naturistă ajutor și așa m-am vin­decat: încercați produsul Tonic Cardiac - Pă­ducel și trandafir, de la "Dacia Plant". Tratamentul se ia minimum 3 luni, pentru observarea și stabilizarea efectelor. Bineînțeles, se va întrerupe consumul de stimulatoare cardiace: cafea, nes, băuturi energi­zante și alcoolice, fumat, mâncăruri iuți etc. În plus, numărul 1366 al revistei "Formula AS" este un articol întreg despre binefacerile păducelului în afecțiunile cardiace. Citiți și aplicați cu încredere.
Să dea Domnul să vă fie de folos! Numai bine,
VERONICA